Меркел ме наряза и ме сервира за чая на Ердоган!

Разследваният германски комик отправи обвинение към канцлера
3 май 2016 20:19, Елка Василева
209
Меркел ме наряза и ме сервира за чая на Ердоган!
Ян Бьомерман. Снимка: архив, Reuters

Германският комик Ян Бьомерман, който е разследван за обида на турския президент, обвини германския канцлер Ангела Меркел, че го е "нарязала" и сервирала на Ердоган за чая, предава агенция Ройтерс.

Още по темата

През март Бьомерман прочете сатирично стихотворение, осмиващо турския президент Реджеп Таип Ердоган, по време на своето шоу по Цет Де Еф. Стихотворението съдържа оскърбителни твърдения по адрес на Ердоган, включително, че турският президент харесва детска порнография и прави секс с животни. Случаят повдигна въпроси за границите на свободата на словото в Германия.

Турция настоя комикът да бъде съден за обида на чуждестранен държавен глава, а германският канцлер Ангела Меркел даде зелена светлина на прокурорите да започват официално криминално разследване.

 "Канцлерът не трябва да има колебания, когато става въпрос за свободата на словото", казва комикът в интервю за седмичника "Цайт", което ще бъде публикувано изцяло утре. "Но вместо това тя ме наряза, сервира ме за чая на много опасен деспот и ме превърна в германския Ай Вейвей", казва той, имайки предвид китайски художник дисидент.

Германският наказателен кодекс предвижда до три години затвор или глоба за обида на чуждестранен държавен глава.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
2
 
! Отговори
Лилит преди 7 години
Само това ли е успял да римува? Никакъв коментар, че е поклонник на дявола, има харем и пие кръвта на малки деца? Слаб поет, минимум още две "запрещения".П.С. Основен казус в правото, сведен до противопоставяне на добро разузнаване с креативно рекламиране, без нито една мисъл как от това да се роди нещо добро? На къде отива този свят...
29
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хиперболата си е похват в изкуството,станеш ли политик в Европа,трябва да си готов да те омаскарят,Ердоган разбира се не е европейски политик,по-страшното е,че и Меркел се прояви,като чужда на европейските ценности.
28
10
 
6
 
! Отговори
Турчина преди 7 години
До 29 искам да кажаАлооо нали всички обвинявате САЩ че навсякъде създава конфликти та САЩ до колкото знам са християни тогава я ми кажи християните или мюсюлманите убиват повече хора по света?
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е това е да яхнеш коня в подходящия момент, всеки следващ ден ще работи в полза на въпросният журналист.
26
3
 
16
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 7 години
Ердоган е по-опасен от ИДИЛ, Правый сектор, талибаните и Ал-Кайда взети заедно. Защото иска да създаде една нова Отоманска империя. Или отомански ислямски халифат, ако това повече ви харесва. И той да стане султан.
25
1
 
9
 
! Отговори
Чекист преди 7 години
До искам да кажаНа *** по-сложен въпрос от "К'во прайш" няма смисъл да му се задава. Той така и така връзва еда примитивна мисъл в 500 символа, а ти искаш на въпроси да ти отговаря.
24
2
 
7
 
! Отговори
Чарли преди 7 години
Този комик е само инструмент, нещо като ръжен или остен за дебелокожи, с мазоли на задните части, тлъсти, застарели и изкуфели политици от изтока и запада. Добре че има такива като него да кажат макар и малко преувеличени но правилни слова.
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да се правиш на демократ пред тирани е мекушавост.желязната лейди беше друга работа не като мерк
22
1
 
6
 
! Отговори
вие питате преди 7 години
Вие питате: За какво е канцлерката?Ние отговаряме: Инструмент на султан Ердоган за вкарване на България в турската империя.
21
1
 
8
 
! Отговори
шефа на света преди 7 години
Шефа на света, Обамата, за Меркел: Доверен партньор и приятел, на който редовно му подслушвам телефона!
20
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Меркел е пътничка, то и затова банана идва в Хановер да и дига имиджа, ама то комсомолското си остава за винаги.
19
11
 
8
 
! Отговори
Турчина преди 7 години
Добре де този комик ако беше казал същите работи за Путин пак тоз Ян Бибиян ли щяхте да подкрепяте?
18
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мъчим се да погребем миналото и да живеем в добросъседство,но настоящето не е никак розово. Господа турци,как може да подкрепяте един сатрап,който върна народа ви в средновековието? Относно ,,иконмическото чудо",четете повече ,и ще разберете,че Турция е колос на глинени крака!
17
3
 
18
 
! Отговори
Обективен българин преди 7 години
"Лицемерие по европейски":Преди няколко месеца, като бе свален руски самолет над Синай, Шарли ебдо публикува меко казано гротеска карикатура, в която бяха изобразени падащите тела на пътниците (някои падащи живи) като част от руските бомбардировки над ДАЕШ (лично за мен това бе доста грозно). Тогава при отправената нота от руска страна, френските власти заявиха, че това е 'свободата на словото'. Сега палачинката е обърната и немският комик е наказан от мЕркел, която е изнудена от еРдоганя...
16
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
германците са деградирали вече, какво можеш да очакваш от една комунистка от Източна Германия, не само ще те нарежи и сервира и ми дори ще му сложи парченце в устата му!
15
0
 
13
 
! Отговори
прокто лог преди 7 години
Канцлерката направи т.н. коутоу пред султан Ердоган. Коутоу е един обред за тройно коленопреклонение и деветократно биене на челото. Бил задължителен за всеки дипломат, който се приближава до китайския император.
14
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не се пенете, Меркел е изгорял папирус и нейното владичеството приключва вече.
13
1
 
29
 
! Отговори
началото на края преди 7 години
Германия трябва да разследва канцлерката. За предателство на европейските ценности и за раболепие пред диктатора султан Ердоган! С нейната "политика" ще ни вкара отново в турската империя, и дядо Иван ще трябва отново да ни освобождава. И от турците, и от канцлерката!
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ako osudyat momcheto za rechta si sreshtu Er bozdugan patladjan bayryam,Merkel shte si navleche omrazata ot edna mnogo moshtna sila narechena mediya,ochakvat ya nepriatni momenti,zaradi maznotiyata s Er bordyur 3 bayazid pasha.
11
3
 
17
 
! Отговори
относно преди 8 години
До ГУРБЕТЧИЯомразата колко християни са се взирвили в мюсулмански страни и колко мюсулмани са погубени от християни терористи/камикадзета? а сега ми кажи колко християни са били убити от мюсулмани терористи и камикадзета ? християните ценим и уважаваме живота...а защо не се взривяват атеисти или будисти например ...или индианци и аборигени ??