Пътници изпускат полети заради мерките на Завентем

Засилените проверки предизвикват големи опашки
1
Пътници изпускат полети заради мерките на Завентем
Снимка: БТА

Засилените проверки на летището в Брюксел предизвикват огромни опашки, заради които някои пътници изпускат полетите си, предаде Ройтерс.

Още по темата
Най-голямото летище в Белгия отвори вчера частично залата си за заминаващи пътници. Сега капацитетът й за обслужване на пътници е приблизително 80 процента от нивата преди атентата на 22 март.

Пътници обаче се оплакват, че полицейските проверки на входа на сградата не само предизвикват закъснения от по няколко часа, но създават и нов риск за сигурността, защото се образуват огромни тълпи от хора отвън.

Един от изпадналите в безизходица пътници е бившият белгийски премиер Ив Льотерм, който е изпуснал полета си за Будапеща, след като чакал на опашка два часа и 40 минути.

"През следващите седмици ще си помисля много хубаво дали да избера брюкселското летище. Мисля, че Париж е по-добър вариант", каза Льотерм в интервю за белгийски вестник.

Тъй като летищата в Париж, Амстердам и Дюселдорф са лесно достъпни с влак от Брюксел, хаосът на аерогарата в белгийската столица може да има и голямо икономическо отражение.

Мениджърът на летището обвинява за това полицейските профсъюзи, които взеха решението да бъдат проверявани всички пътници и техните багажи на входа. "Проклятие! Работихме 40 дни денонощно, за да отворим отново летището и някакви представители на полицейски профсъюз си държат на тази странна система на предварителни проверки", написа във "Фейсбук" председателят на управителния съвет на летището Марк Десхемехер.

Един от белгийските полицейски профсъюзи заяви на свой ред, че на летището няма достатъчно служители на частните охранителни фирми.

Министерството на вътрешните работи на Белгия ще заседава днес във връзка със създалата се ситуация и ще потърси вариант за по-рационална процедура, отбеляза Ройтерс. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много умно, има ли значение дали ще гръмнат опашката вътре в летището или на входа му? За терористите - никакво.