На Острова ще приемат деца бежанци от Европа

Премиерът Камерън отстъпи пред опозицията
Обновена: 5 май 2016 07:01 | 4 май 2016 22:45, Александър Попов
29
На Острова ще приемат деца бежанци от Европа
Снимка: Reuters

Великобритания ще приеме непридружавани деца бежанци, които са били регистрирани в Гърция, Италия или Франция преди сключването на споразумението между ЕС и Турция, съобщи канцеларията на британския премиер Дейвид Камерън, цитирана от Франс прес.

С това правителството отстъпи пред искане на опозицията, отбелязва агенцията.

За момента не са обявени точни цифри за новата инициатива, организирана от неправителствената организация "Спасете децата".

Тя е голяма промяна в политиката на правителството на Дейвид Камерън, което досега отказваше да приема бежанци, вече пристигнали в Европа.

"Правителството винаги е имало двоен подход за справяне с кризата с мигрантите: да се помогне на най-уязвимите, без да се насърчават нови опасни преходи към Европа. Този подход продължава с тази инициатива, като се ограничава приемането само до децата, регистрирани преди подписването на споразумението за миграция между ЕС и Турция, влязло в сила на 20 март", се обяснява в изявлението на канцеларията на британския премиер.

Миналата седмица беше обявена друга програма, която предвижда приемането на до 3000 деца в уязвимо положение от Близкия изток и Северна Африка, и евентуално на семействата им, до края на 2020 година. Освен това британското правителство е обещало до 2020 г. да приеме 20 000 сирийски бежанци. Досега във Великобритания са пристигнали над 1000 бежанци, половината от които са деца.

Алф Дъбс, член на Камарата на лордовете от Лейбъристката партия, предложил приемането на деца бежанци, които вече са пристигнали в Европа, приветства новината. Самият Дъбс е бил приет във Великобритания през 1939 г. в рамките на операцията "Киндертранспорт", довела до спасяването на хиляди еврейски деца в навечерието на Втората световна война.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: бежанци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На Острова ще приемат... донорчета.
16
0
 
6
 
! Отговори
от Канада преди 7 години
Ха! Преди години Канада направи същата грешка. Прие самотни майки с деца, даде им безплатни жилища и помощи според броя на децата. В един моминт канадските социални служби установиха, че самотните майки системно увеличават броя на децата си.Оказа се, че 5 самотни майки имат един съпруг който е влезнал в страната преди тях. Арабина всяка нощ е при една от съпругите си. Прави деца, взема помощите кара мерцедес и върти черен безнес. Многоженството им било разрешеноКанада се усети но беше късно
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"На Острова ще приемат деца бежанци от Европа"===============Според заглавието децата на Европа ще побягнат от родните си места и милосърдният спасител камерън ще приеме само някои от тях, но без родителете им.Правилно ли съм разбрал?
14
0
 
8
 
! Отговори
Болди преди 7 години
Интересно ми е, дали дори една българска медия писа за зверското изнасилване на 7 годишно момиченце етническо германче от група варвари- арабски мюсулмани, позиращи за бежанци в западния хамбургски квартал Баренфелд, миналия вторник? Потърсете в Гугъл и ще се натъкнете на потресаващата истина, която бива прикривана от ислямофaшисткaта тoлеpacтка преса и медии! Позор!
13
0
 
2
 
! Отговори
анонимна. преди 7 години
Англичаните се борят за " Чиста и свята република"- приз който трябва да получат на конкурс с Германия
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Англия е станала един голям май'мунарник! Каквото и правило да се измисли, то винаги ще се намери някой който да му се из'*** отгоре. Полвината от т.нар. бежанци са бежанци от сер'ящото животно пред колибата им. Има хора, които са го превърнали това в бизнес. Всяка отстъпка води до още по-извра'тени практики. Вече има вторична колонизация на редица сфери и мазния при'мат от гз на географията винаги е с предимство, защото се хили като *** и се нас'ира на всеки и/или коли с мачете.
11
0
 
0
 
! Отговори
европа преди 7 години
Британците все да се направят на интересни..островитяни,кво да ги правиш
10
0
 
18
 
! Отговори
българина преди 7 години
Цели държави изчезват само когато ги предадат отвътре! Пример троя..... Западна европа няма бъдеще само източна! Всичко се връща!
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чакай сега. Значи "великите" британци няма да спазват споразумението на ЕС с Турция, ама България да позная - задължително ще е да го спази?!? Защо?!?
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мисля,че са си избрали странен и доста *** начин да си сложат гоолям бодлив таралеж в гащите и после да сядат и да стават много пъти с него,но щом ги влече.Може би си правят сметка след години ако икономическата криза се задълбочи да си направят гражданска война с потомците на тия бежанци и другата *** която да замажат реалните проблеми от недалновидната си политика?Всъщност на кой му пука реално.Най-добре да си ги приберат всичките там и от Сомалия и от Пакистан и Индия,после ще плачкат
7
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много добре облечени тези бежанци бре охранени здрави платени добре дошли наготово да правят мюсюлманчета без да бачкат
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България си има бъдеще в лицето на ромчетата, пич, ти бежанчетата ги остави, интегрирай първо ромчетата.
5
25
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колкото по-рано интегрираме такива деца, толкова по-добър старт в живота ще имат.Бежанчетата са бъдещето на българия.
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези деца си имат родители.Съжалявам, но когато на Рокфелер му присаждат n-ско сърце, в света се шири педофилия, продават се деца за осиновяване, в английски градове се отвличат и изнасилват с месеци тийнейджъри, ама хич им нямам доверие на британците.
3
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хитри сааа,децата без родители могат да се интегрират,като няма кой да им налага фанатизма и диващината.Взимат си суров материал и те ще са майсторите ,които ще го оформят.Бе тва бритите били много хитри бе,ще си формират прекрасни работници за икономиката
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Месните педофили си знаят интереса.
1
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва и в България, само така ще се преборим с демографската катастрофа.Само така българският, пркажен ген няма да изчезне.