Асад сравни боевете за Алепо с битката при Сталинград

Сирийският президент изпрати телеграма на Путин за 9 май
5 май 2016 16:07, Елка Василева
102
Асад сравни боевете за Алепо с битката при Сталинград
Башар Асад. Снимка: архив, Reuters

Позицията на Русия и помощта й за Сирия представляват продължение на политиката на Москва за борба срещу терора. Това заяви сирийският президент Башар Асад в телеграма, изпратена до руския му колега Владимир Путин по случай 9 май - Деня на победата над нацистка Германия, предаде ТАСС.

Асад посочи също, че "град Алепо и много други градове в Сирия, напомнят на Сталинград: тяхната съпротива показва, че Сирия, нейният народ и армия няма да приемат нищо по-малко от окончателна победа над терора и пълното поражение на агресията".

В посланието си до руския лидер Асад отбеляза също ролята на Русия в разгрома на фашизма и цената, която тя е заплатила за това.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
2
 
! Отговори
Аспарух преди 7 години
Пешко,ти да не си гей,бе,че си сложил такава снимка?
71
0
 
3
 
! Отговори
Аспарух преди 7 години
Един истински президент!Един достоен и силен човек,провалил плановете на краварите.
70
0
 
8
 
! Отговори
жж преди 7 години
Что не пишете за концерт в сирия симфония или не знаете нищо зя това само знаете да плюете русия
69
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако броят на загиналите достигне 2 милиона - да, ще може да прави такива сравнения, но не по-рано.
68
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Знаеше се, че Путин се нуждае от един Сталинград и ето, че сатрапа Асад му го поднася на тепсия. Водка има достатъчно...за целта се търси се само необходимото количество пушечно месо ! Победа наша !
67
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На кои сириици бе другарю като почти половината вече са бежанци а останалата половина са заложници на руската политика в Сирия и оня дрислю асад. На кого се възхищаваш на Русия ли ми нали заради нея ги имаше тия издънки като кадафи и асад се борци за комунизъм по съветски докато те самите крадяха милиарди долари
66
1
 
1
 
! Отговори
Мегачеп преди 7 години
До До 83А мож фан мен дзуй?
65
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До SS на [# 66] ,Турция нечего России не смогла бы противопоставить ! Был расчт что после сбитого самолта их в ЕС возьму а их разводят как девочек , и таких лохов хватает ! Турки уже лет 20 если не больше в Евросоюз рвутся . У ЕС будущее как у СССР кончится плачевно , так что не тужься так сильно , а то тукан надорвшь Обамовский холоп ! Лучше не наезжайте , мы вас с пиндосами расшатаем ядерным ударом а вас потом мусульмане вырежут остатки , мртвая и холодная европа будет !
64
1
 
8
 
! Отговори
викинга преди 7 години
Асад излеже най умния и твърд политик в близкия изток!!!Издържа на години натиск от страна на САЩ,създадената от тях ИГИЛ,т.нар. умерена опозиция и накрая ще победи!!!Браво на сирийците,че не се огънаха и наведоха,Като българите да целуват жопу Обонго!!!!БРАВО!!!!
63
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре, че ги има Асад и Путин, та някой да се опълчи на тероризма. Ако се надявахме на Сащ и Турция загиваме.
62
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ASAD rano ili kusno shte ti padne glavata kruvojaden diktator mislish che da izbivash 500 hilqdi ot svoya narod zaradi voennata baza na rusnacite i petrola deto pak shte ti vzimat rusnacite shte jiveesh li,da ALEPO e STALINGRAD no tvoite voyski sa hi.leristki a naroda na ALEPO se otbranqva kato naroda na Stalingrad
61
9
 
13
 
! Отговори
SS до [#66] преди 7 години
до ИВО ИНДЖЕВ [#66]:Много жалко, че Турция не се намеси активно на страната на Германия през Втората световна война.Ако беше така станало - сега със сигурност т.нар. Истанбул щеше да се нарича пак Константинопол, и щеше да е гръцки (или български...:) Чичко Сталин щеше да се погрижи за това и добре да подреди турчлята (***).А пък Ердохан нямаше да може да се перчи и ежи понастоящем, а щеше да е нещо като като копач или секач на дървета в Сибир. И щеше да говори на руски (развален руски)
60
16
 
5
 
! Отговори
kokospa преди 7 години
Милият *** Асад.Пирова е победата когато народа му е емигрант,а държавата само територия.
59
1
 
4
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 76Асад Като СССР Войски е Обградил Алепо/Сталинград и очаква да се предадат попадналите в Котела.
58
1
 
5
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 69Ехх колега попрочети малко. Декември мина времето за обжалване никой не каза нищо от ЕС. Наското Джон Кери се изказа негативно за него но никой даже да коментира не си направи труда. Силата на Сибир е няколко хиляди километра и не може да се построи за една година.
57
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
сега щом като Алепо е така да се каже Сталинград, излиза, че Асад го играе Хитлер, понеже той обсажда и напада града, а другите се явяват защитниците му, т.е. нещо като сАвеЦките бойци.
56
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Асад какво стана с изборите че наще телевизии и чуждите мълчат като П.Ще изкараш ли още един Мандат.Белким покажеш на целия сват как ще унищожиш приятелите на някой държави ИД
55
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Единствената разлика е, че руснаците са били единни при Сталинград и са имали ясно дефиниран враг. При вас средновековни алчни и бездарни демократи решиха да вземат властта. При вас нещата са неспасяеми, защото в региона всеки гледа да прецака всеки. ИД за някои си е просто бизнес партньор. Много мъка е при вас.
54
2
 
13
 
! Отговори
05,05,2016 преди 7 години
Великият Валерий Гергиев даде концерт в освободената от терористите Палмира. Той дирижира симфоничния оркестър на Марийнския театър от Санкт Петербург. Един от солистите беше виртуозният виолончелист Сергей Ролдугин.
53
6
 
5
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
Има сега нова идея - Крымски паток