Руснаците чакат 2018 г., за да изберат Путин отново

Няма никакви тенденции рейтингът му да се срине
5 май 2016 09:30, Елка Василева
243
Руснаците чакат 2018 г., за да изберат Путин отново
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Привържениците на руския президент Владимир Путин очакват 2018 г., за да гласуват за него отново, пише в заглавие "Комерсант".

В доклад по повод 7 май - поредната годишнина от встъпването в длъжност на Путин, руският Фонд за развитие на гражданското общество (ФоРГО) характеризира "путинското мнозинство" като стабилен надпартиен електорат.

Въпреки днешната криза привържениците на президента са готови да го подкрепят, ако се кандидатира пак за държавен глава на изборите през 2018 г.

Експерти правят извода, че в следващата Държавна дума депутатите ще представляват едно "путинско мнозинство" независимо от партийната си принадлежност, се казва в материала.

Според ФоРГО подкрепата за Путин в Русия остава стабилна въпреки военната кампания в Сирия, засилването на санкционния натиск срещу федерацията, влошаването на социално-икономическата ситуация, панамския офшорен скандал и други събития от последната година, свързани с името на Путин.

Положителни оценки за дейността му дават 82 на сто от запитаните, 84% допускат, че ще гласуват за него на президентските избори. Анализът се базира на анкети, осъществени от социологическия център ВЦИОМ в 130 руски града през април т. г.

ФоРГО прогнозира, че в обозрима перспектива няма никакви тенденции да се срине рейтингът на руския президент. По данни на "Комерсант" в доклада се твърди, че Путин има привърженици сред избирателите на всички парламентарни партии - от 96 на сто сред електората на "Единна Русия" до 69 процента сред либералдемократите.

Представители на "путинското мнозинство" описват какво им харесва у Путин - това, че брани интересите на Русия, неговото трудолюбие, енергичност, решителност, натрупаният опит, силната му воля. Според социолозите "специални положителни емоции" буди у тези хора присъединяването на Крим към Руската федерация през 2014 г., отбелязва "Комерсант".

Феноменът "путинско мнозинство" е нещо трайно, смята политологът Екатерина Курбангалеева. "След 16 години хората вече свързват президента със самата стабилност. Отпадне ли тази асоциация, рухват и всички надежди около нея. Рейтингът на първото лице е най-устойчивият показател, колективното съзнание ще го поддържа до последно", убедена е специалистката.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още по темата: Владимир ПутинРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
6
 
8
 
! Отговори
вярно преди 8 години
Путин е велик президент на братска Русия,все повече хора по света го харесват и това дразни загнилия запад и страната терорист САЩ който губят позиции и се вижда колко са слаби и жалки!
64
7
 
4
 
! Отговори
Odysseus преди 8 години
72 С Хитлер ние БЪЛГАРИТЕ БЯХМЕ СЪЮЗНИЦИ впрочем и Сталин беше съюзник като си поделяха Европа между 01.09.1939 и 22.06.1941 , това са си почти ДВЕ години от началото на ВСВ през които ССССР на Сталин нападна ПОЛША, ФИНЛАНДИЯ, ЛИТВА, ЛАТВИЯ, ЕСТОНИЯ, МОЛДОВА, който знае да ме допълни
63
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Велик и уникален политик--правилно ще направят братушките-нека го изберат.
62
3
 
3
 
! Отговори
до 71 преди 8 години
Желателно е да внимавате в писането.... . Ръката на бога е дълга.....
61
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До OdysseusСталин е велик--иначе сега щеше да ти виси кожата на някой лампион-----знаейки отношението на Хитлер към славяните..
60
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цялата тролска команда от отряда за удоволствия е тук. Не знам как може някой да хвали тоя мишок на снимката. Единствения му смисъл в живота е да остане на власт иначе ще го обесят :)
59
2
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Odysseus 64Сталин ОБГРАДЕН от ГЕНЕРАЛИТЕТА - ТЪЪЪПООООСталин всички Генерали рано или късно ги е "И Шат на Патката Главата" Включително Жуков и Рокосовски всепризнатите герои от Войната. Не трябва да има конкуренция за сърцата на хората...
58
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И правилно ще направят.
57
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ODESSA Де да можеше! Щото на някои от изток и запад щеше да им се стъжни и г-н Путин щеше да им се види като невинно пионерче. Лошото е, че не може да се върне от там, дето е...
56
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Умерения Кажи ти какво общо имаш със Путин? Защо си готов да го целуваш отзад? Какво добро е направил за нас? Или само за теб? Ти не си ли от проститутките на България?
55
4
 
2
 
! Отговори
Odysseus преди 8 години
Оди сей колега 265 000 са кандидатствали 2015-----------------Бобсън , е малко са , много ме поправи , не са 300 000 а 265 000 Интересно каква ли е обратната бройка на американци поискали руска гражданство
54
2
 
6
 
! Отговори
ТИТО преди 8 години
А в Лондон новият кмет ще е мюсолманин....А в САЩ президента е Б.ХЮСЕИН Обама......А мерси--по-добре Путин...
53
4
 
6
 
! Отговори
Odysseus преди 8 години
55 Това не са лозунги С очите си видях клип който не е някакъв фейк или монтаж а самата истина . Поклонение пред гроба на Сталин начело с кмета Лужков като носят картина, на която / крайно нескопосана между другото/ в горната част има нещо като Тайната вечеря Иисус и 12 апостоли,а долу СТАЛИН ОБГРАДЕН ОТ ГЕНЕРАЛИТЕТА МУ . Нерде Сталин , нерде ИисусМоля ви се тези са клиничен случай
52
3
 
6
 
! Отговори
Умерения преди 8 години
Нещо долавям завист и злоба..... Къде се бе, българи-европейци?!Защо вече не произвеждате нищо, а само *** и наркомани?! Защо така бе, демократи?!Вие Путин не го мислете! Той винаги ще е велик и Русия винаги ще е велика, независимо от общите усилия на Америка и Европа да я сринат.
51
2
 
6
 
! Отговори
Така да знаете преди 8 години
Мачкай Вова-мачкай сивите мишоци на ФАЩ--в теб ни е надеждата.
50
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Честито ново робство на колхозниците.
49
2
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Odysseus 27Оди сей колега 265 000 са кандидатствали 2015 да бъдем точни а квотата е 4000 (за България е 5000) и това е ЛОТАРИЯ тоест трябва да си подадеш само заявлението и има шанс да те изберат. Айде моля ти се Кажи аджеба колко Руснаци са заминали за САЩ като откраднати мозъци за 2015
48
1
 
7
 
! Отговори
ей събодете се преди 8 години
Тука някой пишат глупости за Путин и Русия,а не се виждаме в каква *** живеем и че скоро циг.ни ще ни управляват,защото ще станат мнозинство и тогава ще молим лошата Русия пак да ни помага.....
47
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те са свикнали да са крепостни.
46
5
 
1
 
! Отговори
от Сащ преди 8 години
За нас това е добра новина, докато Путин е президент Русия ще става по-слаба, по-бедна и по-изолирана.Путларах акбар !