Русия срещу US противоракетен щит в Румъния

Москва смята, че инсталирането на противоракетния щит е грешка
Обновена: 12 май 2016 07:02 | 11 май 2016 21:30,
510
Русия срещу US противоракетен щит в Румъния
Снимка: архив Reuters

Руското външно министерство заяви днес, че инсталирането от Съединените щати на европейски противоракетен щит в Румъния е нарушение на споразумението за ядрените сили със среден обсег, предаде Ройтерс, позовавайки се на Интерфакс.

Утре в румънската военна база Девеселу ще се състои церемония за потвърждаване на оперативната готовност на системата за противоракетна отбрана "Aegis Ashore" в Румъния, след като в края на миналата година инсталирането й беше обявено за завършено.

На церемонията ще присъстват редица американски официални представители, включително помощник държавният секретар по контрола на въоръженията Франк Роуз и постоянният представител на САЩ в НАТО Дъглас Лут. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг ще пристигне утре в Румъния също.

Щитът предстои да бъде активиран почти десетилетие, след като Вашингтон предложи да защити НАТО от иранските ракети и въпреки предупрежденията на Русия, че Западът заплашва мира в Централна Европа, отбелязва Ройтерс.

Руското външно министерство заяви, че решението да се инсталира щитът в Румъния е грешка и директно засяга руската национална сигурност.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


510
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
269
1
 
3
 
! Отговори
меки тунти преди 8 години
Съжалявам, много прости писаници, какво да се прави - "креатизма и демократичните ценности" съсипаха мъжкарското у българина - огромна разлика в ценностите, доведе до *** и продажни послушници - жалко, в куп вървите към концлагера, който ви готвят, хак да ви е. Преди известно време подразнихте МЕЧКАТА и загубихте КРИМ И СИРИЯ - а сега какво ли ще бъде - май Молдова, Грузия и Украйна, А КАТО ДОЙДЕ ТРЪМП, оставате всички надупени без защита....
268
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 405украйна отдавна е бита карта
267
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 410Приятно е да се четат мненията на гордите, образовани, талантливи и реализирани българи, които вече фасул, чесън, магданоз и чорапи не могат да си произвеждат, а внасят, но се присмиват на Русия, устите ни са пълни с го вна, които неуморно изливаме в нета през служебните компютри! Да жевее България!
266
3
 
2
 
! Отговори
Ани преди 8 години
Никога не е прекалено рано да се накаже Империята на Злото. Тя вече си го е заслужила.
265
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-големият проблем за НАТО ще е, че няма да има с кой да подпише примирието след войната с Русия.
264
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Москва смята, че инсталирането на противоракетния щит е грешкаНай-голямата грешка е самата Русия.
263
2
 
5
 
! Отговори
Martin преди 8 години
Еиийй, *** парчета си останахте. Нато това, Нато онва, гоУемци тия Хамериканци. Продават си машинките за пуканки на разни ненормалници, взимат си паричките и гледат сеира на отворения мамалигар. *** е следващият пациент, ще поръча на богато такива машинки, ще го погалят по *** и той ще мига като доволно прасе, което знае, че вие богатите евроБългари ще му платите сметката. Половината, ако не и повече от вас даже не са излизали от БГ но пък знаете всичко за Европа. Русия не е Доспат. лол
262
4
 
3
 
! Отговори
Рюдигер преди 8 години
Най - потърпевш ще е Болен, вече няма да може да плаши пенсионерите с различни видове стари руски ракети по ТВ атака :)
261
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тъпите руснаци си го начyкаха сами. Вместо да спазват договорите те започнаха разработки на ракети със среден обсег и си го получиха това което заслужаваха. Иджис е с обсег до 1800 км височина така че стават за сваляне на всякакъв вид руски ракети.
260
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руснака няма да може вече да обстрелва ЕС и НАТО страните с ядрените си ракети защото ще му трябват да ги ядат. Роналд Рейгън беше казал, руснаците имат много оръжие, аз ще ги накарам да си го ядат, само оръжието. Така и стана и СССР чудовището се разпадна
259
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само си представям как някаква 40 годишна дебелана със селски произход и градско образование получено в късна възраст ме нарича "руски слуга", опитвайки се да ме *** и ме напушва на смях ;))
258
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами да, Русия е бита карта. Ама биещите карти и те са бити. При това ще понесат по - големи щети. най - малкото, защото няма с какво да отвърнат.
257
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Балистичните ракети все още са несваляеми. И това е ясно. Боеприпасите на американските ПРО са ефективни само срещу самолети, но са толкова скъпи, че самата система е безсмислена срещу самолети. А и новите руски самолети си имат и системи за електронна защита. САЩ просто създават повече мишени за руснаците, като се надяват да не им стигнат ресурсите да покрият всичките. Няма надежда ;)))
256
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия е бита карта
255
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руснаците и техните слуги тук не разбраха ли че сега и още в повече за в бъдещи ще губят тук поддръжници!Още повече с действията които имат към нас!Сега вече няма слепци и ограничена информация!Нормалното е да си гледаме интереса и той е именно такъв да сме богата държава,народа да е с висок стандарт на живот ,ред,законност и т.н.!Това с Русия не става и вече го видяхме!
254
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Забележете колко руска диария ще се излее от тролските газове срещу ПРОТИВОракетен щит, ПРОТИВОРАКЕТЕН ЩИТ. Какво ви говори това за Русия ?
253
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Противоракетния щит не може д спре нищо, а за сметка на това може да изстрелва ядрени глави. Иначе руснаците пак могат да си развяват коня и да нападат когото си искат около тях. Но не са гоправили досега и няма да го направят скоро.
252
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това за български сонди го слушам от 35 години. В интерес на истината, преди 27 години сондите бяха 3 пъти повече ;)))ЕС и САЩ не могат да наредят на природата да пусне нещо там, дето го няма. А и да го открият, ще стане като със златото - под 1% за държавата, а останалото ако го искаш си го купуваш на пазарни цени(разбирай над руските). От къде знам? Ами сравнете цената на тока от руския аец, американските тецове и европейските ветрогенератори. Това е тенденция, а тенденциите се запазват.
251
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Противоракетен щит,защитно съоръжение а притеснява някои!!?!?!?!Защо ли?!?!Дали заради това че няма да си развяват коня и да нападат съседите си спокойно!?!
250
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Практически САЩ се опитват да превърнат всички в противници на Русия при евентуален удар. За да се предпазят руснаците ще трябва да използват атом срещу базите и центровете на НАТО, а след като те ударят с такова нещо няма как да ги заобичаш. Това не е защита, това е целенасочено вкарване в конфликт. Точно по тая причина руснаците ще се стремят към ПЪЛНО унищожение на ударените държави. Честито на рмънчетата ;)) Да видим нашите толкова ли са *** и продажни...