Лавров вини НАТО, че натрапва конфликт на Кремъл с Минск

Руски издания: Москва разполага ракети в съседната страна
Обновена: 17 май 2016 09:22 | 17 май 2016 09:22,
369
Лавров вини НАТО, че натрапва конфликт на Кремъл с Минск
Снимка: Reuters

НАТО се опитва да натрапи конфронтация на Русия и Беларус, което буди тревога. Това заяви вчера руският външен министър Сергей Лавров при посещение в Минск, пише "Аргументи и факти".

След преговори с беларуския си колега Владимир Макей Лавров каза, че колегите им от НАТО правят опит да натрапят конфронтация на Русия и на Беларус, освен това придвижват инфраструктурата на алианса в източна посока, по-близо до руските граници.

Уточнено бе, че руските и беларуските власти нямат намерение да подкрепят конфронтационния курс, лансиран от пакта, добавя седмичникът.

Още по темата

Москва и Минск се обявяват против изграждането на разделителни линии в Европа, отбелязва "Комсомолская правда", като се позовава на руския министър. Вестникът цитира Лавров, който настоял от името на Беларус и на Русия "Европа да одобрява принципите на равна и неделима сигурност за всички".

На фона на безоблачните двустранни отношения руският и беларуският министър насочиха внимание към съвместна защита на общите интереси, пише "Комерсант".

Според източник на вестника, близък до руското военно ръководство, логично би било след разполагането на компоненти от американската система за ЕвроПРО Москва да отвърне, като прехвърли в Беларус ракетни комплекси "Искандер-М".

"Имаме единен подход" в тази област, уверил Лавров на обща пресконференция с Макей.

"Западните ни партньори говорят за допълнителни разполагания (на комплекси за ПРО) в редица граничещи с нас страни и ние разглеждаме това като потенциално предизвикателство за нашата държава", заявил беларуският министър.

Като част от Съюзната държава между Русия и Беларус двете страни са "в тясно взаимодействие, включително във военната сфера. И се разбрахме да разработваме заедно съответните адекватни мерки за реагиране", добавил той.

"Ученията на НАТО в съседни на Беларус страни, разполагането на нови контингенти и т. н." са заплаха за тази страна, а основните ответни мерки се знаят - Минск провежда военни учения успоредно или съвместно с Москва, започна да превъоръжава своята армия, да увеличава възможностите й, коментира руският политолог Юрий Шевцов.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


369
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
3
 
0
 
! Отговори
Сула преди 8 години
170, много си зле - не правиш разлика между комунист и русофил, комплексирано пенсионерче такова! Русофилски е целият български народ, така че не обиждай българите. Комунистите нанесоха щети не само за Македония и българщината там, комунистите нанесоха щети и за руснаците - бошевиките направиха Украйна и Беларус, които също са като Македония, тролчик. Не само българите, а и руснаците пострадаха от комунизма за това! А русофобът Фердинанд какво направи с Македония, а?! Кажи де, см0тан?
123
1
 
1
 
! Отговори
юбералес преди 8 години
До циникаДържава с име ''Украйна'' се появява на 1 март 1917г. след февруарския преврат в С.Петербург. Тогава Ленин е бил в Швейцария. А старото име на Украйна е ''Русь'' и се появява през 882г. в Киев.
122
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До СулаКорнелий, ще добавя, че укрите сами си изпросиха връщането на Крим да се ускори и там да се появят "вежливите хора". Киев искаше да даде на американците Севастопол, въпреки договора с РФ. Към Севастопол вече плуваха кораби с мебелите, сервизите и хладилниците на мисисите на американските морски офицери. Е, наложи се да се върнат! От този резил ги боли много! Руснаците играха много точно и безкомпромисно. В Сирия им показаха как могат да играят още по-твърдо!
121
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ПешкоТакива украинск "новини" отдавна не вървят.
120
2
 
0
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
Иначе ако искаш напиши в Гугъл Евгений Бобров доклад и ще го видиш
119
4
 
0
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
До циникаБих ти пуснал линк, но тука ги трият, затова само ще ти цитирам малко - По мнению практически всех опрошенных специалистов и граждан:- подавляющее большинство жителей Севастополя проголосовали на референдуме за присоединение к России (явка 50-80 %), в Крыму по разным данным за присоединение к России проголосовали 50-60 % избирателей при общей явке в 30-50 %; - жители Крыма голосовали не столько за присоединение к России, сколько за прекращение, по их словам, коррупционного беспредела и воровского засилья донецких ставленников. Жители же Севастополя голосовали именно за п
118
2
 
2
 
! Отговори
циника преди 8 години
юбералес, я кажи кога се появява Украината?
117
2
 
2
 
! Отговори
циника преди 8 години
179, ти защо си против съществуването на македноска нация и държава?
116
2
 
2
 
! Отговори
юбералес преди 8 години
До циникаВ главата ти е абсолютна каша. Но щом смяташ, че Ленин е създал Украйна....направо ме изкърти.
115
1
 
2
 
! Отговори
циника преди 8 години
а бе, пешко, човекът си е реален. Докладът му е фантомен - ти не четеш ли какви думи и какви неща се влагат като произлизащи от всички възможни политически фигури с щемпел "скандално"?
114
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименДо До 129.............Путин им удари звучен шамар с Крим. Сега вият на умряло..........Е, на Русия и забиха постоянни санкции. Сега ще вият на гладно! А как вият в евроатлантическата kочина под американско партьорство, сити ли са пенсионерите които ровят в контейнерите за отпадъци от храна?
113
3
 
0
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
До циникаайде сега "фантомен" - ето ти го човекът - Евгений Александрович Бобров (род. 4 августа 1978, г. Жуковский, Московская область) российский правозащитник, заместитель председателя Совета при Президенте Российской Федерации по развитию гражданского общества и правам человека, председатель постоянной комиссии по миграционной политике и защите прав человека[1], руководитель рабочей группы СПЧ - Минстроя России по реализации права граждан на доступное жилье.
112
1
 
0
 
! Отговори
циника преди 8 години
пешко, изобщо не ме потриса, това че не са пратени международни наблюдатели. Най-лесното е да не се явиш на мача и след това да обвиниш другия, че е спечелил служебно:))
111
1
 
1
 
! Отговори
Сула преди 8 години
".................ДАЛИ УКРАЙНА Е БИЛА РУСКА..............."А дали Крим е бил укропски? Е, вече не е! А Донбас? Е...Почакай малко... Украйна е пеленаче в историята, производна от Русия, все пак е изкуствена държава, означаваща Покрайнина и като всяка такава няма друго бъдеще освен разпад...Ти Русията не я мисли, много *** е надживяла и тебе ще надживее.
110
1
 
1
 
! Отговори
циника преди 8 години
пешко, много лесно се връзваш на всякакви спекулации. Някакъв фантомен доклад, който "разкрива" истини. С такива неща мрежата прелива. По-полека.
109
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 122"..до просешка тояга", като в същото време щу си свирят на банджо или на алпийски рог! Човече,след два дни в областта Венето ще решат да прекъснат санкциите срещу Русия, били загубили до сега ? 1 млрд. И това е инициатива на десни партии - "Форца Италия", "Северният съюз". Бъди убеден, че ще последва лавинообразно движение към отменяне на санкциите срещу Русия в целия ЕС! За руснаците санкциите бяха като шведски душ - Иван слезе от печката, взе топора и започна здраво да работи.
108
3
 
0
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
До циникаПращането на международни наблюдатели би валидирало референдума, така че това да не те потриса чак толкоз
107
1
 
4
 
! Отговори
циника преди 8 години
боби, аз имам предвид след 1945. Украината е член на ООН от тази година и следователно е субект на международно право. За което трябва да благодяарят на "лошия" СССР. Същият този лош СССР,от чието наследство публично се гнусят, но в същото време си го събират, пазят ипнедума не дават някой да им го вземе- и Западна Украина, която получиха даром от Сталин, и огромните военни заводи и пр. А те, украините паметници свалят - какво искаш от ***.или,които родиха Махно:))
106
2
 
1
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
До циникатова са заключения от доклада на въпросния член на President of Russias Council on Civil Society and Human Rights. Вероятно отдавна не е член, а на негово място има някой прав руснак с татус георгиевска лентичка на фона на Крим
105
2
 
4
 
! Отговори
ODESSA преди 8 години
Глупости на търкалета. Хитлер напада СССР. По типичния си метод неочаквано и светкавично. Рашата сега е напълно във час. По добре явен враг от змия която може да те ухапе от засада.