Как се печелят за две денонощия 420 млн. рубли?

Приятел на Путин "има късмет" като инвеститор, пише руски вестник
Обновена: 30 май 2016 13:30 | 30 май 2016 13:07,
73
Как се печелят за две денонощия 420 млн. рубли?
Снимка: Архив Reuters

Как се печелят за две денонощия 420 милиона рубли? Рецептата за успех е проста: Трябва само да купиш стоката за една копейка, а след два дни да я препродадеш десетки пъти по-скъпо. Както успя да направи офшорна компания, свързана със Сергей Ролдугин, пише "Новая газета" по повод разкритията в "Панамските документи" за известния руски виолончелист, кръстник на една от дъщерите на президента Владимир Путин.

За два месеца, откакто бяха публикувани първите книжа от "панамските архиви", вестникът, цитиран от Би Би Си, е открил няколко подозрителни сделки на офшорки, свързани с Ролдугин, чийто предмет са били акции на руската банка "Россия", известна като банка "на президентските приятели".

Маестрото явно има късмет като портфейлен инвеститор - през 2010 г. свързана с него фирма е купила акции на банка "Россия", препродала ги е на другия ден 32 пъти по-скъпо и е спечелила 420 милиона рубли, пояснява изданието.

Вестникът нарича тези акции забележителен актив, променял стойността си стотици пъти според купувача - докато "приятели на президента" изкупували книжата по семкаджийски цени и трупали състояния, държавата плащала за същите акции, като че ли са златни, и трупала загуби.

По изчисления на "Новая газета" от тези сделки с акции данъкоплатците в Русия са изгубили най-малко пет милиарда рубли.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
2 и 10 използват 100 годишната тактика "а вие знаете ли, че в САЩ бият ***". Само те все още не са разбрали, че не работи :)
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А какво стана с КаТееБе? Плюем другите, а нас си не гледаме.
7
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
това не е някаква новина, в България още преди 15-20г взеха предприятаия за 1 лв и изкараха милиони само от продукцията коята беше на склад , платиха задълженията и сградите и инфентара им останаха бонус а те струват 10 сетки пъти в повече , пишете за БГ далаверите а не за чуждестранните , и защо все пишете че всички са приятели на Путин , ами аз имах добър приятел и той стана убиец и е в затвора , аз виновен ли съм за това престъпление
6
2
 
10
 
! Отговори
бг преди 7 години
Аааа недеите така ве тои данеби за путин или себеси да ги праи тез пари, за тролски заплати ги множи човека. Де са троловете обаче да го защитават пак ( да си ги заработят заплатите разбираите).
5
4
 
10
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
Навярно Вовин го е посъветвал - той, както знаем, е спец по всичко
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Престъпници, преступно управление, престъпна държава. Еталон за "прогресивните сили" в България.
3
3
 
15
 
! Отговори
Мужик преди 7 години
В Русия комунизма е жив!
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как може да говорите така за Вожда?! Това не е вярно, както и всички други подобни схеми от последните десетилетия. Това е само западна пропаганда, ролдугин всъщност живее като просяк и дава всичко за благотворителност, бла бла блаДа ви...
1
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как ще стане такова нещо в Путинистан? Той Вовата се беше изтипосал на мястото на византийския император в Атон онзи ден.