Семеен терапевт учи мъжете да бият жените си "правилно"

Видеото скандализира САЩ, излъчвано е в Саудитска Арабия
1 юни 2016 08:22,
36
Семеен терапевт учи мъжете да бият жените си "правилно"
Снимка: Reuters

Националната телевизия на Саудитска Арабия излъчи видео, показващо семеен терапевт да учи мъжете как да бият съпругите си "правилно", съобщи Voice of America.

В урока Халед Шакби казва, че е "въпросът е трънлив, съдържащ много опасности". Но допълва, че "по волята на Аллах, ние ще преминем този мост безопасно".

Шакби отбелязва, че мъжете не трябва да прибягват до насилие още в началото, а трябва да "дисциплинират своите съпруги" преди да използват насилие.

Признавайки, че някои мъже използват пръти, тояги или остро предмети да бият жените в опит да ги дисциплинират, той съветва това да не се прави.

Вместо това той предлага да се използва клонка или носна кърпичка, с която жената да бъде ударена, просто като символ на тяхното недоволство от проявено непослушание.

Видеото, което е преведено и пуснато в САЩ от базирания във Вашингтон Институт за изследване на медиите в Близкия Изток, взриви страстите на неправителствените организации за защита на жените от насилие.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
до 23 преди 7 години
ти от небето ли падаш??? кога кацаш?
23
0
 
7
 
! Отговори
Етнолог преди 7 години
Въпросът с биенето на жените в ислямските страни е решен още преди векове. Понеже го Коранът забранява са процедирали по следния начин - пускат една котка в шалварите на жената и стягат хубаво крачолите и колана така че да не може да избяга. И после почват яко бой по котката. Тя съдира гъ.за и всичко останало на клетницата, но после мъжа е оправдан, защото той не е бил жена си, а котката. А тя какво е правила - това е воля на Алах.
22
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето затова арабите ще покорят Европа.Тук си длъжен да слушаш простотиите на любимата щеш, не щеш.Че някой жени даже си позволяват и съвети да дават.Друго си е да и отвъртиш два шамара, за да разбере кога трябва да говори.Ей на, ако имаше кой да отвърти два шамара на баба ви Меркел, сега Германия и Европа щяха да са рай.
21
0
 
8
 
! Отговори
Овце преди 7 години
От преди поне 4-5 години го има клипчето с този проповедник в yyoutube и мине, не мине време ни го притоплят и сервират. Да ни е сладко!
20
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Навсякъде по светът има насилие над жени,но в цивилизацията жената има избор.Избор дали да живее с този,който я бие,да роди и да отгледа детето си сама,да забременее ин витро,да направи аборт,да учи,да прави кариера.И в цивилизацията ако подаде сигнал за насилие,насилникът бива съден.Огромната разлика с примитивният строй на арабските ислямски общества,че жените там са стока и насилието е регламентирано от анти човешката им религия.За това те нямат място в Европа.
19
0
 
24
 
! Отговори
2016г. арабия преди 7 години
като гледам, на снимката, как карат жените си да се забулват, все едно са някакви прокажени... та се чудя - времето ли е спряло за тия хора или просто акъла им е толкова???ква е тая религия - кви са тия бурки??? ненормалници!!!
18
0
 
12
 
! Отговори
Буш - 1,2 и 3-ти преди 7 години
Мисля, че е време УСА да вкара малко демократични ценности при саудитите. Разбирасе първо бомбите после демокрацията (евентуално)
17
1
 
5
 
! Отговори
До автора преди 7 години
Г-н Журналист, подобрете си правописа че едно изречение няма без грешка...
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ние си ги маризиме с шамари, с винкел е кофти
15
2
 
8
 
! Отговори
Румбо преди 7 години
До Анонимендо 19 Арабските студенти с порив към свобода ли изкупуват камари оръжие от цял свят(вкл. България) и го пращат на разни "умерени" или "неумерени" главорези да насаждат угодна на Америка "демокрация"?
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ХМ,..ЗАБРАВИЛ ДА ДОПЪЛНИ-и КАТО ЗАСПИ МЪЖА ВИ ЛЕЕКИЧКО С НОЖЧЕТО СЕ ОБРЯЗВА..ЕДИ КЪДЕ СИ И СЕ ПОСТАВЯ КАТЕТЪР!!
13
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
""Нещо демокрация няма ли да се внесе в Саудитска Арабия? Или арабските пролети""..............Ако не слушаш толкова путинска пропаганда и беше поне малко запознат ... щеше да знаеш, че арабските пролети започнаха с един студент в Тунис, който се самозапали и Америка няма нищо общо с това, но хибридната война на путин работи добре особено сред по-простите и необразовани слоеве на населението.
12
0
 
14
 
! Отговори
хайде преди 7 години
Да последваме съветите на семейния терапевт и да го набием по правилния начин. Да опита своите съвети върху себе си.
11
0
 
10
 
! Отговори
Мима преди 7 години
Предлагам всички жени да минат на обучение през боксовия ринг. Да видим кой кого ?
10
0
 
23
 
! Отговори
ясно преди 7 години
Да набием семейния терапевт!
9
2
 
15
 
! Отговори
Хейтър Тролев преди 7 години
Явно в Корана (подобно на библията) пише "да обърнеш ,и другата страна" . Това и правят- като бият шамари на жена си -отвреме на време започват и с опакото на ръката.
8
0
 
20
 
! Отговори
Marto преди 7 години
С къса пръчка и движение от лакътя. Няма да вдигаш на високо. Не можеш да я биеш по места, които ще я направят грозна и се виждат. ШИРИЯЯЯЯТ дай дай дай....
7
1
 
25
 
! Отговори
минчо преди 7 години
Питах се как така фащ не искат да пуснат войските си в саудитска арабия, да положат основите на демокрацията и скоро попаднах на това филмче и си отговорих на някои въпроси. Дори 10 % от това, което се казва да е истина, положението е страшно. Ето филмчето star07.in/videogallery.php?video_id=212
6
1
 
50
 
! Отговори
1 преди 7 години
В Перник филма е забранен
5
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе тия живеят 5 000 г. след нас. Още старите Македонци са го казали - Со благо, со кротце и со малко кьотек ! Те това е истината ! А тия едва сега откриват топлата вода ?