Русия изгражда военна база до границата с Украйна

Това става, докато НАТО организира военни учения
7 юни 2016 21:16,
248
Русия изгражда военна база до границата с Украйна
Снимка: Архив Reuters

Русия изгражда военна база близо до границата си с Украйна. Това е поредният нов военен обект по протежение на това, което Кремъл възприема като фронтова линия в засилващата се конфронтация с НАТО, предаде Ройтерс.

Още по темата

Макар и да не е имало сблъсъци между бившите съперници от времето на Студената война, Русия трупа войски по западните си граници в момент, когато НАТО организира широкомащабни военни учения и разполага все повече сили по източния си фланг, отбелязва агенцията.

Репортер на Ройтерс в руското градче Клинци, което се намира на около 50 км от Украйна, е забелязал пристигане на много нови войници и на голям брой военни машини.

Двама войници в камуфлажни униформи на контролно-пропускателен пункт в гора върнали репортера обратно, казвайки, че охраняват "специален военен обект".

Миналата година Ройтерс съобщи за строежа на други две руски военни бази по на юг край границата с Украйна.

Руското министерство на отбраната не е съобщило за разполагане на войски в Клинци. Градчето обикновено се използва като междинна спирка от шофьори на тирове, пътуващи между Русия, Украйна и Беларус.

Заместник-председателят на общинския съвет на Клинци Олег Клетни заяви, че градчето е избрано за база на новосформираща се дивизия и че до момента са пристигнали 240 войници. Той уточни, че новите войници са започнали да пристигат от 30 май и са от мотострелкова дивизия от Екатеринбург, в Урал, на около 2000 км източно от Клинци.

Според Клетни новите войници се дислоцират в съответствие с решението на министъра на отбраната Сергей Шойгу от тази година за сформиране на три нови дивизии.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турците свслиха великия руски самолет, така, че руските самолети не струват нищо. Руските военни също не струват.Защо не нападнаха Турция ?Защото са пияндури и страхливции
81
9
 
2
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 7 години
Да живее САЩ, долу русия и путин!!!
80
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руснацитя бягат от Россия и отиват на Запад.Никой не отива в Россия, освен много бедните от съседните на руснаците республики.
79
9
 
2
 
! Отговори
114 преди 7 години
И като пишете "минуси" ще промените фактите ли, смешници???? Кажете кога и къде Ф-15 е свален от руски самолет!!! Няма такъв случай!! Обратните има 100!!
78
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей, мишок ти знаеш ли кой е бил Странджата та се пишеш с неговото име, бе кaлмyк?
77
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руснака се уплаши здраво!Но само от собствената си сянка.Никой не заплашва русия, само русия напада другите - например Украйна, на която открадна Крим.
76
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То май ф15 не му стиска да се изправи лице в лице срещу РУСКАТА авияция,нали имаха 15 бр. базирани в Инджирлик,когато дойдоха су35 в Сирия грингосите побързаха да ги изтеглят от страх да не разбият мита за непобедимият дърт кошник ф15 .Дори разни *** в Йемен наскоро свалиха един саудитски летящ ковчег ф15..хахахоооо
75
0
 
7
 
! Отговори
11 преди 7 години
Ша си трупат квото искат на границата. Ония кравари кат трупат - може да им улезе, кво праят там, търсят си го.
74
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този мишок, пишещ се като странджата се гаври с историята ни, ползвайки това име. И ние поздравяваме майка му и сестрите му.Всичките.Няколко пъти. Поздравяваме го долу, горе, отпред и oтзaд.
73
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Офффф........
72
14
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
ФБР, ЦРУ и Скотланд ярд взети заедно не са нанесли толкова щети на Русия колкото жужето Пyтя... - започвам да си мисля, че е техен агент...
71
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До брейФ-15Самолета направил за посмешище руската авиация. Сирия, Ирак, Сърбия..........Загуби....0!! Свалени 100!!
70
14
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
До вие питате"Вие питате: какво е НАТО?"...НАТО е военна отбранителна организация, която пази човешката цивилизация от путинизация и ислямизация и налага демокрация...
69
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой ф15 оня дето предш 2 дена паднаха 2 бр. от него ли ,дърт таралясник гробница за млади пилоти,май грингосите вичи не им стигат парите и за подръжка.....хахааоооо
68
12
 
0
 
! Отговори
NATO LEGION преди 7 години
Както съм казвал и преди, поведението на Рассия прилича на поведението на агресивен, опърпан, ос*ан, о*икан и оповръщан бедняк и пияница, който в заведение пълно с хора, размахва нож, крещи, буйства и троши. Повечето хора го подминават с погнуса, но някои не се стърпяват и викат и чичко-полицай. А пияницата се сърди и вика "Ама какво съм направял, мамка ви *** и куки скапани" и се чуди защо куките му вкарват един респектиращ тупаник за начало.
67
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руснаците са царе на перченето. Поведението им и всичко в тях го показва. Достатъчно е да има кой да ги шилосва и каквито са глупави, за има няма 1-2 г. сами ще си затрият държавата. Мисля, че точно това се случва в момента. А на глупавия врагове не му трябват, сам си е враг на себе си.
66
0
 
19
 
! Отговори
вие питате преди 7 години
Вие питате: какво е НАТО?Ние отговаряме: инструмент за налагане на политическата воля на САЩ над останалия свят, с бомбардировки и военна интервенция.
65
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Даже Хитлер не е обединявал толкова много страни срещу себе си, Путин наистина е велик - обединетелят на Европа и НАТО. Сигурно американският военно-промишлен комплекс вече обсъжда негов паметник, едва ли има друг, направил толкова много за ползите на американски оръжейни компании.
64
12
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Как падна Съветския съюз:Нато и Щатите заделяха 4.6 процента от брутния си продукт за военни разходиЗа да ги догонят руснаците заделяха 48 процента о вътрешния си продукт и това ги погуби... - и сега Путин върви по същия път...
63
0
 
14
 
! Отговори
свобода и демокрация преди 7 години
Не искаме натовска окупация! Искаме свобода и демокрация!