Германия – все по-дясна, все по-радикална

"Bild": Всеки десети би искал "фюрер" начело на страната
16 юни 2016 09:24,
39
Германия – все по-дясна, все по-радикална
Снимка: архив Reuters

Радикалните възгледи в германското общество продължават да се популяризират. За това свидетелства нарастващото отхвърляне на мюсюлмани, синти, роми, търсещи убежище и хомосексуалисти, показва изследване на Университета в Лайпциг, цитирано от изданието "Bild".

В десните радикални кръгове, които намират "политическа родина“ при популистите от "Алтернатива за Германия“, готовността за насилие нараства.

Над 50 % от участвалите в анкетата признават, че с оглед на големия брой мюсюлмани в Германия, често се чувстват като чужденци в собствената си държава. През 2014 г. подобен отговор са дали 43 % от респондентите, съобщава "Фокус".

Близо половината (49,6 %) участвали в проучването подкрепят забрана за синти и роми да пребивават в центровете на градовете. По отношение на хомосексуалистите 40,1 % от германците отговарят, че ги възприемат като "отвратителни“. За сравнение през 2011 г. едва 25,3 % от германското общество е гледало по подобен начин на еднополовите двойки сред тях.

Цели 10,6 на сто от респондентите биха искали Германия да бъде управлявана от водач, който да действа със силна ръка в името на всички граждани. Повече от 35 % пък призовават за по-голяма осезаемост на националното чувство.

Позитивен аспект от проучването е, че мнозинството от германците все пак отхвърлят насилието и десния екстремизъм.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Пан Хуевский преди 7 години
До Анонимен 34 "А поляците са народ с ценни качества" искам да попитам с какви Ценни качества? Най-прочути майстори на тоалетни чинии в Европа и острова?
32
0
 
2
 
! Отговори
озарен преди 7 години
Ами нормално, кой би искал и търпял някого който идва в къщата му и непоказвайки никакво уважение към домакина не само консумират на готово но и безогледно рушат това което е съградено. А като за капак натрапниците се опитват да налагат свойте норми в дома в който са на гости по милост. Трябва да си безгръбначно за да го търпиш. Е, германците бяха толерантни, но не са безмозъчни и безгръбначни и ще отвърнат подобаващо на това което им се случва.
31
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До edinТи пък откъде знаеш кой какво мисли?Малко ли сме тези, дето работим, стриктно си плащаме данъците и гледаме как с наши пари се хрантутят какви ли не!Така че, не слагай всички в един кюп!А поляците са народ с ценни качества. Не ми разправяй врели некипели, а чети повече историческа книжнина.
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Процеси на изграждането на такива настроения се наблюдават и у нас.Има обективни причини за това.
29
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде, германци!!! Събудете се!!! И ние чакаме!!!
28
4
 
6
 
! Отговори
конопидис преди 7 години
Пропаганда.Всички тези истерии с бежанците са за да отклонят вниманието от други неща които се случват в Европа.Гурция която например е на фронтовата линия с бежанците и в страната има най много бежанци сравнение с другите страни от Европа,няма никви проблеми с бежанците.Всички са разположени в лагери из страната и по островите.Стоят си вътре и не създават проблеми.Но в същото време тъй наречените кредитори разрушават,изсмукват и праватизират страната оставяйки хората в мизерия.
27
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С простотиите си Меркел ще ни докара някой нов Хитлер... А можеше нещата да се решат цивилизовано. Вместо ЕС да приема цялата *** на света, да определи ясни критерии и да пуска само легални мигранти, склонни да се интегрират. Ако в едногодишен срок не се справят - екстрадиране. Вместо това тя покани на безплатната софра всеки, който пожелае да живее на гърба на данъкоплатеца.
26
1
 
21
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Как се повтаря времето края на 20-те началото на 30-те на миналия век! Същото либерално малоумие докарало нацистите на власт! Незачитане мнението на болшинството граждани в 1 "прекрасен" момент до това води!! Удивително с какъв инат либералните *** повтарят стари грешки и не се учат!!
25
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радвайте се, че това са официални формации, а не хора които решават проблемите.
24
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крайно време е да се появи един нов Хитлер и да се оправят работите както в Германия, така и в Европа!
23
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ВермахтНе е проблема в религията, как до сега нямаше проблем . Ама някой като реши че пак отиват нещата на БАНКРУТ и е време за нова световна война - бутна две кули и почна да насъсква хората да се избиват .Всъщност бутна три кули. Билдинг 7 падна пет часа след това. Хм, и интересно, без да е блъскано от алуминиево самолетче, дори.Цирк. За празноглавци .
22
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Благодарете на овцата Меркел и кликата около нея. Благодарение на нея и овчата й политика ултранационализма се засилва, не само в Германия. Скоро всяка държава ще стане толкова националистическа, че тоя съюз просто ще се разпадне. Благодарете на Меркел.
21
2
 
29
 
! Отговори
Злостър преди 7 години
БЪЛГАРИЯ ЧАКА ЗА ХАЙЛ! СТАВАЛО Е, ПАК ЩЕ СТАВА! ТОЗИ ПЪТ ЩЕ Е ПОСЛЕДНИЯТ!
20
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отхвърлянето на насилието може да е позитивен аспект, когато е с мярка. Когато оставиш отсрещната страна да ти се качи на главата, тогава става бествие. Немците се заплетоха в тази ситуация и как ще се отплетат не знам.
19
2
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Работещо немско семейство с две деца чака 10 години за общинско жилище. Идво им реда, но едновременно с това в грда им пристигат 500 от поканените от Меркел свръхценни инженери, дето не знаят таблицата за умножение. Жилището се дава на перспективните инженери, които трябва да научат какво е прав ъгъл. Как ще реагират хората? Вие как бихте реагирали? А те трябва и да мълчат, защото ще ги обявят за какви ли не.
18
14
 
18
 
! Отговори
edin преди 7 години
До АнонименАко знаете колко "работливи" българи са на социална хранилка тук ще си замълчите. И не става и дума за по-*** българи. И като дойдат на власт почитателите на онзи с мустачките и българи и поляци и всякакви други "европейци" ще го отнесат първи. Тогава таквиз като вас ще квичкат като свинкя по коледа
17
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе реагирайте първосигнално , те тези които насъскват хората да се млатят, вместо да си поркат бирата като се срещнат, те ви гледат сеира и правят пачки върху бръснатите ви кратуни.Голотиквеничковци, вероятно не сте разбрали ,работят ви първосигнално.
16
2
 
43
 
! Отговори
Дедо Гого преди 7 години
Е, айде де, откога чакаме ! Бати дълбокия сън у тоя народ или по-скоро - яката упойка, дето му тряскат. Това безумие с нашествениците в Европа няма как да остане ненаказано.
15
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
според кого последния абзац е позитивен аспект?!?!
14
1
 
31
 
! Отговори
Pin преди 7 години
"Позитивен аспект от проучването е, че мнозинството от германците все пак отхвърлят насилието и десния екстремизъм." За това си има и приказка: "Мразя расизма и .. ***".