Русия опитва да създаде зона на влияние с военни средства!

Столтенберг: Не искаме да провокираме конфликт
16 юни 2016 16:15, Елка Василева
99
Русия опитва да създаде зона на влияние с военни средства!
Йенс Столтенберг. Снимка: архив, Reuters

Русия се опитва да създаде зона на влияние с военни средства, заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в интервю за германския в. "Билд", предаде Франс прес.

"Москва анексира Крим и подкрепя сепаратистите в източната част на Украйна в нарушение на международното право. Наблюдаваме и масирана милитаризация по границите на НАТО в Арктика, в Балтика, в Черно море и дори в Средиземно море", подчерта Столтенберг.

"Знаем за мащабни, агресивни и необявени от руската страна маневри и трябва да реагираме на това", добави генералният секретар на пакта. В понеделник НАТО обяви, че разполага в балтийските страни и в Полша четири батальона, всеки с численост от 800 до 1000 души, припомня АФП.

"Това, което правим, има отбранителна насоченост, не искаме да провокираме конфликт, а се опитваме да го избегнем", обясни Столтенберг. "Разполагането на войски на изток беше отговор, адаптиран към агресивните действия на Русия", добави той.

Притеснени от украинската криза и от нарастващия военен потенциал на Русия на границите им, страните от бившия съветски блок, които се присъединиха към НАТО след края на Студената война, поискаха от Алианса да засили още военното си присъствие на тяхна територия, за да обезкуражи потенциална агресия.

В тази връзка на среща на министрите на отбраната на страните от НАТО беше дадена зелена светлина за разполагането на четири батальона на ротационен принцип в Естония, Латвия, Литва и Полша. Решението беше взето три седмици преди среща на високо равнище на държавните и правителствени лидери на страните от Алианса, която ще се състои във Варшава. Очаква се срещата да доведе до втвърдяване на позицията на организацията спрямо Русия, отбелязва АФП.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
0
 
! Отговори
за новината преди 7 години
Една мека китка се изпусне и международното положение се вмирише.
71
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Odysseus 88Оди Сей на Полето тогава.Свръхпроизводството на храни става само и единствено заради унищожаване на горите в селскостопанските райони(лично съм го видял все пак достатъчно съм живял) и изтощаване на почвите със свръх интензивно земеделие. Всичко това е направено от АЛЧНОСТ Драги ми СМЕХУРКО. САЩ десетилетия беше номер 1 производител в света на храни и за да остане такъв какво направи ГМО.
70
0
 
2
 
! Отговори
пиян съм преди 7 години
То има ли друг начин да се създаде зона влияние,кой ще ти даде нещо доброволно ей така от сърце.НАТО как си пази зоната на влияние,с разполагане на още оръжие,да не да подарява или да му се дава нещо.
69
0
 
3
 
! Отговори
tirbu6on преди 7 години
bai stolenberg mai za nato govori6
68
0
 
10
 
! Отговори
Аспарух преди 7 години
Наглиците от НАТО,заобикалят отвсякъде Русия с войски и Ракети и най-нагло плещят,че се забелязвало милитаризация по границите на НАТО.Което в действителност е ответната реакция на Русия спрлямо агресията на НАТО.
67
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 67Зомбирано човече, а какъв ти беше интереса под турско - това че ни ебяха жените, че правеха децата еничери, че народа беше рая, а зцърквите вкопани в земята. За какво изгоряха най-светлите умове - Левски, Ботев, Раковски, Бенковски, и още хиляди - защото е било райско под турско ли, ***. Русняците ни дадоха държавност, граници, национално самочувствие, но и тогава наговото България бе дадена на аглосаксонската сфера на влияние, а комунизма ни го хариза Чърчил на една салфетка
66
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не, това не е грабеж, това демократично приватизиране на златото и среброто на индианците и тяхното още по-демократично редуцирани като лош човешки матреал.
65
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Или колко века имаше една лека търговийка с хора? Отвличани хора от африка и продавани в америкал Бряя...че много милосърдечни били тези западняци бре, а колко тона злато и сребро откраднаха от индианците и премъкнаха в европа?
64
1
 
7
 
! Отговори
до 84 преди 7 години
тогава я разкажи за най-големият глад причинил геноцид Бенгалския глад извършен от англичаните в индия предизвикал смъртта на 10 милиона човека, това ли са *** ценности?
63
1
 
5
 
! Отговори
До 72 преди 7 години
Каза този, който не е прочел един учебник по история.
62
1
 
8
 
! Отговори
До 82 преди 7 години
Да, че това е най-приемливото за жалост, останалото са бандеровци и фашисти, които убиват деца в Донбас, разрушени държави като Либия, Ирак и Сирия, бомбардирани, но успели да се запазят като Сърбия и т.н. и т.н. Жертвите са милиони, но пък на гейовете не им пука за човешката съдба и човешкия живот.
61
6
 
1
 
! Отговори
Odysseus преди 7 години
81 След като под европейски ценнсти си успял да схванеш само това явно умственият ти багаж е изключително лек
60
5
 
1
 
! Отговори
Odysseus преди 7 години
78 Да не пишеш от площад Героите на Плевен в Москва
59
4
 
1
 
! Отговори
Odysseus преди 7 години
76 А кой създаде възможноста да си прибавим към териториите Южните Родопи и долините на Места и Струма този път окончателно
58
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русофобските тролеи защо не са на гей парада, нали той ни доближавал до европейските ценности.
57
1
 
4
 
! Отговори
до 75 преди 7 години
това, което се горови за плевнелиеви в югозападна България е просто потресаващо..да беше само комунизъм..
56
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е и? не разбирам теб какво те бърка всичко това? Ако те питам кой отне на България Беломорието няма да можеш да кажеш, ама поне пропагандата си научил да вземеш някой лев от някое НПО:))))
55
1
 
3
 
! Отговори
Анон преди 7 години
До Анонимен 58Невероятно плиткоумен си! Още не си разбрал, че бившите около Тошо и наследниците им продължават да управляват в сянка и завинаги ще управляват, а на САЩ не им пука, стига да са послушковци.
54
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 67--71;А който кажеше нещо против Стали му даваха медал.
53
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Теб пък каквво те засяга кой какво произвежда? Гледай си там мизерния животец и не се вълнувай от големите неща в света...