Войници и ислямисти убити при престрелка в Южна Русия

При инцидента са били и ранени шестима войници
Обновена: 17 юни 2016 13:58 | 17 юни 2016 13:38, Елка Василева
61
Войници и ислямисти убити при престрелка в Южна Русия
Снимка: архив, Reuters

Четирима войници от руските специални части и шестима ислямисти са били убити при поредица от престрелки в Дагестан, в севернокавказкия регион, съобщи Ройтерс, като се позова на агенция Интерфакс.

Дагестан, където кремълски критици казват, че бедността и корупцията подхранват ислямски екстремизъм, често е разтърсван от престрелки и бомбени експлозии. Атентатор самоубиец взриви колата си през февруари и уби двама полицаи. Отговорността за атентата пое "Ислямска държава".

Интерфакс съобщи, че шестима руски войници са били ранени при последния инцидент и са настанени за лечение в болница.

Двама войници от т. нар. "спецназ" били убити, когато въоръжен нападател открил огън срещу тях в гора.

Агенция ТАСС съобщи, че е бил ликвидиран лидерът на т. нар. "южна" бандитска група в Дербентски район на Дагестан Гасан Абдулаев, който неотдавна се бил заклел във вярност на ИД.

Полицейска говорителка в Дагестан отказа коментар с аргумента, че "антитерористичната операция" още не е приключила.

Дагестан е на границата с Чечения, където Москва води две войни срещу сепаратистите и религиозните екстремисти след разпадането на Съветския съюз през 1991 г.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
9
 
! Отговори
към 25 преди 7 години
25, ти нещо бъркаш. Дагестански народ няма. На територията на Дагестан живеят десетки различни етноса и там често се случва народностите в две съседни села да говорят на различни езици или наречия.
20
1
 
14
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До До да 23Последното което гледах от Турция - Танк откри огън по траурна процесия и това в Турски градПоследното което гледах от руския спецназ - изведоха жена и деца(вероятно роднини). след това сринаха къщата в буквалния смисъл на думата върху главите на терористите които отказаха да се предадат и бяха доказано въоръжени.
19
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БобиГледай само да не те набедят за тер.орист в Матушка, че тогава *** обяснавай че не си...
18
3
 
6
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Да 19Е искам да знаеш че втория метод е по-*** и по-ефективен. Ето Американците имат милиарди камери и хиляди информатори. В момента в който терористичната клетка от 1-3 човека САЩ доказаха че не могат да се справят със наличните системи барабар и с масовото подслушване.
17
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тея от спецназ не бяха ли като терминатори ?Трепят ги като мухи, бати и спецназа.
16
1
 
12
 
! Отговори
към 3 преди 7 години
3, вчера на трибуните на стадиона - на европейското във Франция 1/3 от агитката на ирландците беше с УШАН/КИ и викаше "Украйна е само една малка част от Русия". Днес укропското правителство обмисля и съставя протестна нота срещу ирландските агенти на Путин.
15
0
 
8
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 13Не Дагестанци - вербуваните от приходящи ислямистки проповедници и/или имами местни на които им се плаща. Често парите са смешни. Понякога го комбинират с промиване на мозъка.
14
1
 
9
 
! Отговори
Да преди 7 години
обясня и една тънка пък и не толкова тънка разлика м/у Европа и РФ.В ЕС на терористите им се осигурява адвокат,спазват се някакви права и даже убийци на деца имат претенции,че кафето в пандиза не било топло...При руснаците антитерористичната операция ще приключи с ликвидирането на всеки заподозрян за тероризъм,роднини на убийците и изравняване със земята на райони,където се предполага,че имат подкрепа.
13
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Безпределна любов към Путин демонстрират, човека при когото отиват "на крака" и чакат на опашка пред кремль :)
12
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А не ве, те Русия цял свят я обичат...
11
2
 
7
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 11Ано *** след като казваш това значи нямаш НИКАКВА военна подготовка. На всички места по света полицията търпи загуби в началото на атаката Дали ще е от бомба или прицелен огън няма значение. Важното е след това да догонят и хванат/унищожат престъпниците.
10
2
 
5
 
! Отговори
излагация преди 7 години
нещо превода се е объркал!!!=> убити са 4 войници от специалните части и 6 полицая в серия от взривове в Дагестан
9
5
 
13
 
! Отговори
ОТРК 9К720 преди 7 години
2-ри ден на STief-16. На площадката на Руския Давос присъстват бизнесмени и политици от цял свят. Решават се глобални проблеми, но журналистите премълчават значимото за мира и сътрудничеството. На територията на РФ трябва да се случи и нещо негативно, за което да могат да пишат медиите и по тази причина да не споменат и дума за триумфа на Путин в Санкт Петербург.
8
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Свобода за поробените народи в РФ
7
1
 
8
 
! Отговори
алоуу преди 7 години
естествено, че нямат БХК (Български хелзински комитет). е, ако имат би следвало да е РХК (Руски хелзингски комитет). е, вие си знаете по-добре. С обич, учителката ви от началния курс.
6
4
 
13
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 7 години
Така се действа поплювковци такива от управлението на България и ЕС!
5
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БХкТия нямат ли си БХК в Русия,и веднага да ревнат за нечовешкото отношение на руските войници спрямо миролюбивите ислямисти.-------В диктатурите няма БХК...
4
3
 
12
 
! Отговори
БХк преди 7 години
Тия нямат ли си БХК в Русия,и веднага да ревнат за нечовешкото отношение на руските войници спрямо миролюбивите ислямисти.
3
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кво правите бе уша.нки, ще се изтрепете.
2
6
 
19
 
! Отговори
няма съмнение преди 7 години
Дългата ръка на евроатлантическите ценности, но да не забравяме, че ръцете могат да бъдат отсечени по крумовските закони.