Кристалина Георгиева градяла мостове в Европа

Имала ключова роля за намиране на пари за бежанците
86
Кристалина Георгиева градяла мостове в Европа
Снимка: Reuters, архив

Комисарят с най-висок ранг от Източна Европа съдейства за по-доброто разбиране между старите и новите страни членки на съюза по отношение на бежанската криза, отбелязва швейцарско издание, цитирано от отдел "Преса и медии" към представителство на ЕК в България.

"На Изток тя призовава за разбиране спрямо старите страни членки на ЕС: "Те ни казват: Нуждаем се от вашата помощ. Къде сте?". На Запад тя предупреждава, че историческият опит на Източна Европа не трябва да бъде подценяван: "Ние не сме се сблъсквали с етническо разнообразие. Зад желязната завеса не можехме да видим света и светът не идваше при нас", пише едно от най-престижните немскоезични издания, "Нойе Цюрихе Цайтунг", в портрет на заместник-председателя на Европейската комисия Кристалина Георгиева. Така "тя работи за преодоляване на пропастта, задълбочила се след финансовата криза, между източните и западните части на Европа" и "изгражда мостове," се казва още в публикацията.

Авторът Никлаус Нушплигер допълва, че Кристалина Геогриева играе ключова роля в това да се намерят допълнителни средства в европейския бюджет, за да се финансират политиките за справяне в бежанската криза.

Европейската комисия увеличава средствата, насочени в тази посока за 2015 и 2016 г., от 4,5 на над 10 милиарда евро.
Изданието определя Кристалина Геогриева като енергична и решителна жена, която работи за гъвкав и ефективен Европейски съюз без излишна бюрокрация.

"В бъдеще ЕС трябва по-скоро да определя само целите вместо да чертае точния процес за тяхното постигане", казва Кристалина Георгиева в разговор с автора на материала.

Изданието говори и за почитта, която българският еврокомисар отдава на българските традиции и култура.

"Тя е гражданин на света и на Европа, но остава силно привързана към корените си," казва Нойе Цюрихер Цайтунг. И припомня, че всяка година Кристалина Георгиева "облича народна носия и организира българско хоро на "Гран плас", централния площад в Брюксел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Tova e edna ubiica!
63
0
 
4
 
! Отговори
До Ленгли преди 7 години
Градила Сталинка килии...ЦРУ-то с яко слаба кадрова политика. Излагате се!
62
1
 
5
 
! Отговори
123 преди 7 години
ОООО, НЕЛАЗУМНИЙ ЮРОДЕ, ПОРАДИ ЧТО СЕ СРАМИШДА СЕ НАРЕЧЕШ С ИСТИНСКОТО СИ ИМЕ- СТАЛИНКА
61
0
 
6
 
! Отговори
бай Бай преди 7 години
аман от КОМУНИСТИ ! Спрете с това да ухажвате престъпници или деца на престъпници закърмени със комунистическо -фашистката идеология .Пременил се Илия ,огледал се пак в тия.Това са тези другари и другарки за пари и власт са готови на всичко .както през соца . Другарката от клана БОКОВИ закърмена с марксиско -ленинската идеология ,как така иска да помага на загниващият запад ,това е в противовес на политическите и убеждения .КОМУНИСТ =престъпник
60
0
 
10
 
! Отговори
NACO преди 7 години
До сега "градяхме" МАГИСТРАЛИ,от есента МОСТОВЕ ли ще "градим"?
59
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха, и къде ги търси парите???? Нещо тази госпожа тия три дена се върти в Санкт-Петербург, където се е събрал цвета на сериозния бизнес (химия, нефт, автомобили, стомана и т.н..., а не разни финансови спекуланти, търгуващи с въздух!). На кадри от там я видях на първите редички, по-близичко, да я види и Путин......
58
0
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
САМО ВЬЖЕТО ЩЕ БЬДЕ РЕШЕНИЕТИ НА НАРОДНИЯ СЬД ДРУГАТА ГОДИНА ЗА НЕЯ И ДРУГИТЕ ПРЕДАТЕЛИ НА БЬЛГАРИЯ
57
0
 
24
 
! Отговори
Snorky преди 7 години
Дали гради мостове не съм сигурен, но със сигурност гради банковите си сметки и то доста старателно.
56
0
 
23
 
! Отговори
Тото преди 7 години
Някой може ли да ми обясни следното: всяка новина за тази стрина е съпроводена от унищожителен коментари в блоговете. В същото време води класасията на политичите у нас - въпреки, че не е политик.
55
0
 
3
 
! Отговори
СС преди 7 години
glasove/categories/skandalyt/news/forbs-zadkulisnite-igri-i-balkanskiyat-sindrom-u-kristalina-georgieva
54
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нямам никакво намерение да разбирам Западна Европа, нито да им влизам в положението. те влизаха ли в нашето? Третират ни като втора ръка хора, с ограничения, с негативна пропаганда. откъде накъде ще ги разбираме- те поканиха мордорските глутници, да си ги гледат и да си се оправят с тях
53
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая Е н и ч е р к а ще намери пари, и със тях да спонсорира мюсюлманската инвазия
52
0
 
37
 
! Отговори
Омерзен преди 7 години
Колко нагъл и самозабравен трябва да си, да си отваряш мръсната уста и да даваш акъли на сънародниците си как да живеят със заплати по 200 евро и пенсии от по 100 евро и как да отделят от тези пари за бежанци, докато ти получаваш по 18000 евро на месец + командировъчни, представителни и др. - общо около 25000 евро на месец. Ако това не е безочие ...
51
0
 
23
 
! Отговори
1001 преди 7 години
Няма ли кой да я гръмне тая крадла. Вече имаме подобаващ пример в Англия какво се случва с предателите на национални интереси!
50
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пълни глупости пише в този анализ. Авторът явно не знае реакцията на народа когато тя се изцепи, казвайки, че сирийците ще ни разрешат демографската криза, т.е. да ги пуснем тук и да станат милиони сирийци. Ние не само не сме виждали такова "културно многообразие", ние не го искаме, нито сега, нито когато и да е. Тази буца хубаво да го запомни, няма да прави кариера на гърба ни.
49
0
 
38
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Някой може ли да изброи 3 неща с които лелята е била полезна за България откакто е еврокомисар? Айде от мен да мине ... кажете само едно ...
48
0
 
31
 
! Отговори
Самодеец преди 7 години
И аз мога заедно с целия ни самодеен танцов състав да играя хора, при това по-добре от добре охранената лелка. Интересно ако й се зададе въпросът: "А вие всъщност какво работите?", какъв отговор ще получим.
47
0
 
11
 
! Отговори
ъ преди 7 години
НЕАМ ДУМИ !
46
0
 
27
 
! Отговори
Румбо преди 7 години
Кой може да каже какво всъщност прави Кристалинка в Брюксел????Видим резултат няма,само някакви административни интриги и борби!Сега ни я пробутват за нещо кой знае какво,а е въздух под налягане.Така си изкара до пенсия по институциите,а за финал отвори лакома уста към председателския пост на ООН,ама няма да я бъде.Не за друго,ами Господарите си имат и по-елитни слуги от тая нагла трътка.Сега сондират как ще се приеме като кандидат за президент,ама колкото я опознаваме-по-отвратителна ни става!
45
0
 
26
 
! Отговори
смехоранка преди 7 години
Кристалина Г никога не е градила нищо друго освен персонална кариера Като всички чиновници в ЕС и като всички Бг учени в кави каквато е тяЕС чиновниците и Бг т н учените са нищо друго освен слеги на команда и контрол метода прилаган и в соца и в т н демократурцияСмешница сред смешници