Петицията за нов вот расте с над 3000 подписа в минута

Великобритания ще загуби над 300 млрд. евро заради Brexit-а
Обновена: 25 юни 2016 22:48 | 25 юни 2016 22:39, Анисия Иванова
409
Петицията за нов вот расте с над 3000 подписа в минута

В късния следобед днес подкрепата за петицията за провеждане на нов референдум за членството на Великобритания в Европейския съюз растеше с над 3000 подписа в минута, съобщава Ройтерс. Онлайн петицията вече е подкрепена от над 2 милиона британци и хора, живеещи в Обединеното кралство до 17.30 ч. по Гринуич тази вечер.

Парламентът трябва най-малкото да обсъди всяка петиция, качена на сайта му, ако под нея са поставени повече от 100 000 подписа. Тази петиция, качена преди референдума на 23 юни, съдържа призив правителството да свика нов референдум, ако подкрепата за или против членството в ЕС е под 60 процента при избирателна активност под 75 на сто от хората с право на глас.

Повечето от подписалите се са от райони, където подкрепата за оставане в ЕС на референдума на 23 юни е била най-голяма, на първо място в Лондон.

Британското решение за напускане на Европейския съюз ще удари икономиката на целия блок. Очаква се самата Великобритания да загуби над 300 милиарда евро (334 милиарда долара) до 2030 година, твърди германски експерт, цитиран от ДПА.

"Това е ситуация, в която всеки губи, страните членки на ЕС и най-драматично самата Великобритания", казва Андреас Есер, който оглавява икономическия отдел на фондация "Бертелсман".

Ако останалите 27 държави в ЕС спазят обещанието за сурови мерки срещу Великобритания, икономическата й изолация може да има сериозни последици според Есер. Той прогнозира, че германската икономика също може да загуби над 55 милиарда евро от търговски сделки.

Данните са изготвени най-напред за изследване, публикувано през 2015 г., но сега сценарият се сбъдна, след като Великобритания реши да излезе от ЕС въпреки предупрежденията за икономическите отражения.

"Британците гласуваха за етап на несигурност", отбелязва експертът и допълва, че тази несигурност ще има отрицателно въздействие върху потребителските разходи и инвестициите, водейки до по-ниски икономически показатели през идните месеци и години.

Брутният вътрешен продукт на Великобритания може да спадне с до 14 процента до 2030 г., когато ще се усетят напълно последиците.

Над 50 процента от британската търговия е с държави от ЕС, сочи докладът. Ако страната загуби търговските си привилегии, митата ще оскъпят обмена на стоки и услуги.

Сред секторите, най-тежко засегнати от Brexit-а, са машиностроенето и автомобилната индустрия, както и фармацията и химическата промишленост.

Банковият отрасъл, който е от първостепенно значение за британската икономика, също ще пострада от изолацията, тъй като инвеститорите вероятно ще се оттеглят.

От това биха могли да спечелят обаче други финансови центрове в Европа като Франкфурт и Париж, коментира германският експерт.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


409
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Англичаните се събудиха накрая и скоро ще подхванат руснаците, дето им ги въртят тия номера. Ще ги гонят до Сибир, а после ще дадат Сибир на китайците.
10
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До вчера, англичаните винаги ми бяха изглеждали стабилни, бяха като хато хора, знаещи какво искат от живота. Днес ми приличат на хора, по-объркани и лишени от разум, дори от братята македонци!
9
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Без майдан няма да мине,Дедо Ш.о.р.о.ш. ще помага,Викито Нюланд да почва с курабийките.Демокрация до дупка!!!
8
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чакайте да го видим ЕС, че досега има само ограбване на по-бедните държави и еволюция на нереализирали се комсомолски секретари. Тази некомтролирана миграция рано или късно ще срине основите, Времето ще покаже.
7
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Таз година втори референдум в Англия,Догодина втори референдум в Крим!
6
1
 
25
 
! Отговори
ined преди 7 години
do 11: А не, ако Цв.Цв. брои ни е ясно какво ще се получи - нов кмет на Лондон (от ГЕРБ), нов министър председал - Бат Бойко и нова кралица - Цецка Цачева
5
5
 
23
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
Лондончани да си направят референдум по подобие на Крим и да излязат от Британия.
4
4
 
28
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
Ако искат обратно в ЕС, може но първо ще поотворим и позатворим някоя глава, после ще се съгласят да приемат еврото, и после ще видим.
3
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
референдум след референдумдокато не гласуват по правилния начин....и тези налагат "демокрация" по света със сила
2
5
 
39
 
! Отговори
Патриот преди 7 години
тва да не стане като с Лисабонския договор ,гласуване докато не се получи желаният резултат!
1
2
 
18
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
Искате по втория начин, а? Както бяхте свикнали до момента.