Защо изобщо Тръмп се бори за президентския пост?

Действията му изглеждат продиктувани от моментното му настроение
2 юли 2016 19:15,
81
Защо изобщо Тръмп се бори за президентския пост?
Снимка: архив, Ройтерс

Множество анализатори са убедени, че самият Доналд Тръмп е изумен от постигнатия успех в надпреварата за Белия дом и до голяма степен не знае как да реагира.

“Нюзуик” посочва, че Тръмп продължава да се държи като кандидат, който няма шанс за президентския пост, а търси комерсиални и PR облаги като изяви по телевизията, вдигане тиража на автобиографична книга или по-високи ставки за изнасяне на лекции в престижни учебни заведения.

В анализ на ситуацията изданието стига и по-далеч, като коментира, че дълбоко в себе си богаташът може би е наясно, че няма работа в Белия дом. Той дори може и да не иска поста, но е прекалено горд и прекалено навътре в борбата, за да се оттегли. В крайна сметка Доналд Тръмп е широкоизвестен с огромното си его и едва ли ще пропусне възможността да застане начело на една от най-могъщите държави в света.

При все това поведението на Тръмп продължава да изумява. Той прави скандални изявления, но в много случаи противоположните позиции в две различни речи са налице. Често той си противоречи в рамките на едно изречение.

Към момента изглежда, че кандидатът на републиканците въобще не е готов за промяна и залага изцяло на инстинкта си. Но как може да бъде президент, без да има ясна платформа?

В един момент говори за криминално преследване на жените, предприели аборт и за предоговаряне на държавния дълг, в следващия се отрича от тези позиции.

Всичко води към извода, че Доналд Тръмп е силно подвластен на моментното си настроение, но какво иска да направи, ако стане президент, така и не става ясно.
 
Поддръжниците му вярват безусловно на твърдението, че само Тръмп може да върне величието на Съединените щати. Нищо, че той нито веднъж не каза как точно смята да направи това.

Ако все пак тази цел е налице, то кандидат-президентът би следвало да подкрепя идеи и събития, които да са положителни за страната и в най-добрия случай негативни за неприятелите.

Но ето че милиардерът не прави точно това. Така, например, той се изхвърли, че излизането на Великобритания от Европейския съюз ще се окаже “страхотен ход”. Изявлението обаче дойде в Шотландия, която категорично иска Обединеното кралство да остане в ЕС.

Погледнато по-глобално криза и нестабилност в европейската общност са добре дошли за Русия и Китай. Как е възможно тогава бъдещ американски президент да иска същото?

Тръмп отнесе много критики заради позитивните си коментари по отношение управлението на Владимир Путин, но е ясно, че Вашингтон и Москва много рядко имат общи интереси, особено в Европа.

По отношение на Китай, през цялата си кампания милиардерът поставяше Пекин сред най-големите заплахи за националната сигурност.

Освен всичко друго Brexit-ът въобще не беше посрещнат чак толкова въодушевено от британските поданици, особени от тези, на чиито рамене се крепи икономиката на страната. Дори крайно консервативните политици, които са братя по убеждение на Тръмп, дадоха заден ход и като че ли осъзнаха (но прекалено късно) какво са извършили. 

Вашингтон може само да загуби от нестабилност във вътрешния двор на своя най-близък съюзник на международната сцена. Може да понесе икономически загуби и което е по-важно може да се изправи пред сериозни външнополитически предизвикателства.

Оказва се, че кандидатурата на Тръмп не е категорично подчинена на интересите на Съединените щати. Когато се стигне до избор между национализма и фанатизма, инстиктът на кандидат-президента го насочва към фанатизма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още по темата: САЩДоналд Тръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
3
 
! Отговори
Pinochet преди 7 години
Оплювайте сега, защото после като стане президент ще лижете там дето сте плюли.Аз ще гледам и ще се радвам как навсякъде националистите вземат властта. *** сте също като ония от CNN и много други.
32
0
 
8
 
! Отговори
Паметлив преди 7 години
От 2000г насам институцията "американски президент" тотално загуби тежест!И Буш, и Обама бяха пионки в ръцете на Господарите*,на практика не прокараха нито едно самостоятелно решение.За това се стигна и до абсурдните кандидатури на Хилъри Клинтън и Д.Тръмп-на практика няма никакво значение кой ще е президент!Истинските Собственици на Америка вече съвсем директно диктуват нещата в САЩ и е въпрос на време да бутнат паравана,зад който се прикриват и да покажат лицето си!*или Богоизбрания народ
31
1
 
10
 
! Отговори
аман от лицемери преди 7 години
Защо изобщо Хилъри се бори за президентския пост?Действията и изглеждат продиктувани от настроенията на лобистите дето управляват в сянка!И защо чета статия дето ме убеждава в егоистичното "стани да седна "?
30
1
 
11
 
! Отговори
въй въй преди 7 години
Нещо като платена оплаквачка , която се вайка за отстъплението на мултикултурния глобалистки елит. Първо, нестабилността в Европа си беше отдавна на лице - икономическа, политическа и миграционна, примесена с терор за разкош. Второ, за Брекзит гласува точно работеща Британия, която си вади хляба с труд, а не с лихви или помощи.Седмица след референдума видяхме рекорден ръст на ЮК 100, та и английския бизнес май е доволен. Трето, патриотите по света имат и общи интереси, не само противоречия.
29
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ало, авторите! Знаем (от вас), че образно казано "не трябва" Тръмп да е президент.Ама напишете нещо и за Клинтънката, защо тя е предпочитана, каква е нейната платформа, какво предлага. Нищо не казвате за нея, а пък оплювате Тръмп-чо.
28
2
 
10
 
! Отговори
Смяна на правилата преди 7 години
Тези са влезли в душата му бе. Всичко били разбрали, само не са разбрали че Тръмп ще промени извратените правила на играта към нормални.
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Ясно 3 и Мария Путина е омъжена за Евреин Е И Аз не бих отказал на Бар Рафаеле например
26
0
 
0
 
! Отговори
Ясно 4 преди 7 години
А,ЛУД каже ли,че на дата х ще стане това и закон е думата му.
25
5
 
4
 
! Отговори
Ясно 3 преди 7 години
Дъщеря му е омъжена за евреин. НАИВНИ ХОРА СТЕ. РАЗБЕРЕТЕ,ЧЕ ВСИЧКИ ДО ЕДИН СМЕ ХВАНАТИ В ЖЕЛЕЗНИ ОКОВИ. ВСИЧКИ!!!
24
5
 
4
 
! Отговори
Ясно 2 преди 7 години
Сега няма да Ви обяснявам подробно,но ще ви кажа нещо важно. В капиталистическия строй има т. нар. измамно чувство за промяна,свободна воля и прогрес. ДРЪНЦИ!!!Тръмп е като Волен-просто една легенда,мит. Да вярва масата,че има някакъв противовест . Това го правят,защото в древността са се сменяли насилствено цели империи, кралски двор и т.н. Така народа си живее с надеждата,че видиш ли някой друг ще вземе справедливостта във свои ръце.Тръмп е толкова поставено лице,колкото и Хилари. Дъщеря м
23
2
 
2
 
! Отговори
Ясно преди 7 години
Да Ви кажа как стоят нещата ввъв световната политика.Имаме един главен синедрион от еврейски банкери. Те са върха на пирамирамидата и са ПОСТОЯННИ ЧЛЕНОВЕ В БОРДА. Над тях стои един човек,който банкерите наричат "ЛУД" -всяка година бива заменян от нов (стари изчезва). Банкерите и до ден днешен се чудят.Синедрионът изпълнява своите планове и чете докладите на "ЛУД",на когото основна мисия е е да предсказва "финансовото бъдеще" и то много прецизно. Това е следващата ГОЛЯМА ЕНИГМА за банкер
22
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Оказва се, че кандидатурата на Тръмп не е категорично подчинена на интересите на Съединените щати."Според мен избирателите решават дали Тръмп следва интересите на САЩ. Тръмп разчитайки на избирателите елиминира всичките си конкуренти в надпреварата и отиде на финала срещу г-жа Рогачева. Факти.
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По принцип аз нямам право да гласувам в Сащ,така че е да коментираме за кого трябва да се гласува и за кого не, не е наша,При предизборна компания има всякакви изпълнения и хората които имат право да гласуват в САЩ ,да ги оценяват.
20
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То е ясно ,че Хилъри вече е избрана но заблудените американски овце си мисятн,че като нас те ги избират.Другата годна като им забият по един чип и във тоалетната ще ги чуват
19
3
 
4
 
! Отговори
mgs преди 7 години
До 1234Хапчетата - Редовно, но ми кажи кой в България нарича евреите "жидо", за по лесно отвори някои сайтове на руските поплювковци и виж (от Google първите 10).На мен мама ми е казала който ти прилича на обратен - най-вероятно е такъв. Който ми прилича на продажна ..., най-вероятно е такъв.
18
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лъсна грозното лице на набедената за демократична държава САЩ. Толкова помия да се изсипе срещу основен кандидат за поста в опит да му се срине подкрепата е антидемокрация. Защо направо не вземат да станат като Северна Корея- тоя мандат фамилията Клинтън, следващия за фамилията Буш.
17
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не пишете нищо за жената с рогата- Клинтън, или тя е удобна за кукловодите, защото си продава *** за 100 милиона и прави каквото й кажат.
16
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Оказва се, че кандидатурата на Тръмп не е категорично подчинена на интересите на Съединените щати."Как обичам пристрастни и необективни журналисти, които да ми натрапват политическите си възгледи...
15
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
военно пром комплекс е зад клинтьн според мен тя ше бьде назначена като благодарностще се срита пьрво с русия а след това с китаи светьт ще ври и кипи което е целта на занатятиетода се купува повече орьжие
14
1
 
11
 
! Отговори
1912 преди 7 години
Робит,стъпкани от диктатора мутра,с 2лева в джоба.....тръгнали да определят един милиардер ,като клоун!!! От къде го вадите това самочуствие....дори не е смешно