Путин и Обама нямат нови договорки за Сирия

Разговорът се състоя на 6 юли по инициативата на Владимир Путин
8 юли 2016 08:19,
4
Путин и Обама нямат нови договорки за Сирия
Снимка: архив, Reuters

Прес-секретарят на Белия дом Джош Ърнест заяви, че президентите на САЩ и на Русия Барак Обама и Владимир Путин не са постигали нови договорености относно Сирия по време на последния телефонен разговор помежду си, предаде Deutsche Welle, цитира "Фокус".

Разговорът между двамата се състоя на 6 юли по инициативата на Владимир Путин. По-рано от Белия дом заявиха, че двамата са потвърдили намерението си да ликвидират действащите в Сирия групировки "Ислямска държава" и "Джебхат ан Нусра" и да усилят координацията на бойните действия.

Барак Обама също така е изразил притеснения от нарушенията на примирието в Сирия от режима на президента Башар Асад. Той е подчертал важността, че Русия "трябва да окаже натиск върху сирийския режим за постигане на продължително прекратяване на нападенията над мирните жители, а също така и срещу страните, върху които примирието се разпространява". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оказа се че Путин не е изчезнал, а е бил на инструктаж във Вашингтон. Казали са му да пази диктаторчето си Асад, защото може да го посети някой дрон.
3
0
 
10
 
! Отговори
??? преди 7 години
Путин не беше ли изчезнал от неделя време ,как така изведнъж с Обама разговарял??
2
0
 
17
 
! Отговори
ген. Во Нгуен Зиап преди 7 години
Какво рискуват Сащ в Сирия? Да ги подуят от бой, както във Виетнам!
1
0
 
20
 
! Отговори
болници и сватбари преди 7 години
Докато руснаците бомбардират главорезите от ИДИЛ и от другите ислямски банди, американците традиционно бомбардират само болници и сватбари!