Меркел обеща: Печелим войната с тероризма!

Още не можем да повярваме, сподели германският канцлер
15 юли 2016 11:22,
136
Меркел обеща: Печелим войната с тероризма!
Снимка: Reuters, архив

Германския канцлер Ангела Меркел осъди атентата във френския град Ница, при който бяха убити най-малко 84 души, и заяви, че Германия ще остане на страната на Франция в борбата срещу тероризма, предаде Ройтерс.

Всички събрали се на срещата на върха на страните от Азиатско-европейския форум (АСЕМ) не могат да повярват, че в Ница е било извършено подобни масово убийство, заяви Меркел в кулоарите на срещата между лидери от Европа и Азия в монголската столица Улан Батор.

Още по темата

В борбата срещу тероризма Германия е на страната на Франция, редом с много други. "Убедена съм, че въпреки всички трудности, ще спечелим тази борба", увери германската канцлерка.

Новият британски външен министър Борис Джонсън заяви, че е шокиран и натъжен от нападението в Ница, където въоръжен с огнестрелно оръжие нападател се блъсна в тълпата с тежък камион.

Ватикана следи с огромна загриженост развитието на събитията в Ница и осъди категорично атентатите, заяви говорителят на папата отец Федерико Ломбарди в писмено изявление.

"От името на папа Франциск изразяваме нашата съпричастност и солидарност със страданието на жертвите и на целия френски народ, в ден който трябваше да бъде повод за голям празник", добави той.

"Осъждаме най-категорично всяка проява на убийствена лудост, омраза, тероризма и всички посегателства срещу мира", подчерта отец Ломбарди.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг също поднесе съболезнования на близките на загиналите при атаката в Ница, предаде ТАСС.

Алиансът е напълно солидарен с Франция, подчерта Столтенберг. Той отбеляза, че мишена на нападението са били "невинни хора и основните ценности, които НАТО защитава.

"Тероризмът никога няма да победи демокрацията, свободата и нашето отворено общество", изрази увереност Столтенберг.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А кой създаде тероризма? От къде знаете, че извършителя не е бил умерен опозиционер. От къде на къде му забранявате да избива. Това е в разрез с неговата ценостна система. Ако не беше успял и се разтрои и пропуши!
19
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако бабичката и френския и приятел бяха в Ница всички европейци щяха да спечелят. За съжаление, пак губим и пак им слушаме жалките речи.
18
0
 
37
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
оставили сте русия сама да се бие с ид а старата к====а европа полага мечета цветя исвеши по улиците си преди дни в багдад загинаха 200 души и ни вопьл ни стон от европеиците демократи тази демагогия това лицемерие ще и изяде главата
17
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сред бежанците,нямало терористи,само ги почакайте едно поколение,тази армия да насочи цялата си неудовлетвореност,дори и сексуална,към вас !
16
0
 
21
 
! Отговори
mo преди 7 години
Празни приказки от ционските пудели...
15
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След такива събития всички тези триполовите стават много шокирани натъжени стреснати съкрушени охкания и вайкания! Вместо да предприемат сериозни действия и да унищожът до крак идал те гледат като пребозали телета! Тези така наречини управленци на европа имат ли представа изобщо какво се случва в държавите им? Това е необявена война! Умират невинни хора! Даже по време на война няма такива жертви защото знаеш от кои и какво да се пазиш! Олиго.рени ли ни управляват???
14
2
 
33
 
! Отговори
Хм преди 7 години
тоя бабишкер е крайно вреден за Европа!!! А по кретения изказванията и са на нивото на боце, монката паси, митов и плювко
13
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
бла бла бла//това само чета от тази,о.а.к..ха се по времето на хитлер-сега е същото,тия немци нещо не им е в ред..
12
1
 
40
 
! Отговори
je suis преди 7 години
Ти може да печелиш НЕЩО! Но под камиона бяха жени и деца,дърта ...!!!
11
0
 
13
 
! Отговори
Естествено че печели преди 7 години
След всеки кървав ад, остава по 1 терорист по-малко. След има няма 2-3 милярда избити по земята и няма да има ислямисти....
10
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
К'ви декларации,к'во нещо,ей на това най-му разбират !
9
0
 
40
 
! Отговори
IDIOTI преди 7 години
ТЕ ОЩЕ НЕ МОЖЕЛИ ДА ПОВЯРВАТ!!!
8
0
 
17
 
! Отговори
G преди 7 години
Е поне не каза, че е изолиран случай.
7
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Коментарите на Меркел по де.билност могат да си съперничат само с тези на Плевнелиев и Митов. Ако трябва честно да напиша това което мисля за тая ще ме баннат завинаги от цялото медийно пространство в България и СЕМ ще се изприщят.
6
2
 
30
 
! Отговори
ПЪРВОпричината !!!? преди 7 години
А държавите които бяха бомбардирани, тези хора дали можаха да повярват !? Къде се започна с тероризирането на хора? Тъм или отсам ? Как смятате да ликувате болеса без да сте диагностицирали причините и? Посочете ги ясно !
5
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мъката и трагедията са за едни, а за политиците започва поредното бла-бла-бла... Щели да победят! Ами хайде де! Колко пъти вече сме солидарни и стоим зад някакви измислени ценности? Сменете плочата и се хващайте на работа - това със закуски, вечери и обяди на високо равнище не става! Жалки ***!
4
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Убиеца на християнството.
3
0
 
25
 
! Отговори
Стоичко преди 7 години
Самтаймс лЮн, самтаймс Уин...
2
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПЕЧЕЛИТЕ ВОЙНАТА????? МОЛЯ????? Я ПАК????? КОЯ ВОЙНА??? ТАЯ В АМЕРИКАНСКИТЕ ЕКШЪН-ФИЛМИ ЛИ???? КОГО ЗАБЛУЖДАВАТЕ?????
1
1
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато войната се пренесе на твоята територия, това какъв знак е? Че печелиш войната или обратното?