Ердоган поиска от САЩ да му пратят Гюлен

Той живее в Пенсилвания и е сред издирваните терористи в Турция
Обновена: 16 юли 2016 22:14 | 16 юли 2016 21:57, Камелия Цветанова
125
Ердоган поиска от САЩ да му пратят Гюлен
Снимка: Reuters

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган призова днес САЩ да екстрадират проповедника Фетхуллах Гюлен, когото той смята за отговорен за извършения снощи неуспешен опит за преврат, предаде Франс прес.

Още по темата

"САЩ, вие трябва да екстрадирате този човек", заяви държавният глава пред хиляди свои привърженици в Истанбул.
Обръщам се към президента на САЩ. Казвах, че вие трябва или да депортирате този човек, или да ни го предадете, но не бях чут. Сега, след този опит за преврат, отново повтарям: предайте го на Турция, каза Ердоган, цитиран от ТАСС, като допълни, че Гюлен, който живее в щата Пенсилвания, е в списъка на Турция на издирваните терористи.

Ердоган подчерта, че ако Турция и САЩ са стратегически партньори, те трябва да изпълняват условията на това партньорство.

За щастие опитът за преврат се осъществи не така, както искаха организаторите му, отбеляза той.

Самият Гюлен отрече да стои зад опита за преврат.

Осъждам по най-строг начин опита за военен преврат в Турция", заяви той в изявление.

"Като човек, потърпевш от няколко военни преврати през последните пет десетилетия, е особено оскърбително да бъда обвиняван, че съм свързан с подобен опит. Категорично отричам тези обвинения", заяви той. /БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А да ей ся ще го пратят сащ н ердоганчо в пакет този проповедник. Иска му се на ердоган ама надали ще стане. Те сащ да решат да го екстрадират ще излезе друга държава която ще му даде убежище а ердоганчо ще остане с пръст в устата и ще има да чака
30
22
 
5
 
! Отговори
Ферди М. преди 7 години
МашаАллах на лидерът на мюсюлманите по света - Реджеп Таййиб Ердоган! Разград ликува, САЩ се провалиха!
29
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нещо не схващате същността на турския проблем.Турците са прекалено много.При това са много за сметка на младите.Малко шовенизъм и става страшно.Засега са задоволени материално, но ако се качи безработицата какво правим?
28
5
 
18
 
! Отговори
4i4i преди 7 години
Ердоган има огрромен проблем (радвам се за което). Диктатура каквато се опитва да създаде се гради с много силна армия, а точно след потушаването на бунта и издевателствата над войниците (90% от тях грам са нямали представа в какво се забъркват) е последното нещо, което ще мотивира армията на турция да застане 100% зад оялия се диктатор ислямист.САЩ и Германия ще го извадят от играта по трудния начин - икономически. Турското 'икономическо чудо' се тушира без чужд капитал точно за 6м. и тогава..
27
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато в Сирия въоръжени групировки се опитват да свалят законното правителство, от САЩ ги наричат "умерена опозиция". Когато обаче същото се случва в Турция, тогава вече е преврат. Що така бе, господа демократи?
26
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турците никога няма да имате нашата духовност, а тя е славянска.Знаеш ли защо, зад-ник?Защото в основата на славянската духовност е почитането на майката-природа за разлика от вашето почитане на ***-ниса.Жените ви са просто детероден придатък към него.Българите сме оцеляли въпреки вас, защото не сме напуснали Земята си.Ще оцелеем въпреки евроатлантиците по същата причина.
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами, ако ОмбусМая стане президент?
24
2
 
17
 
! Отговори
Лъвско Сърце__ преди 7 години
Така ако се прави преврат здраве му кажи. А може би ердоганчо иска САЩ да екстрадира Гюлен за да му даде парите на живо за благодарение на театрото което разиграха, видиш ли ти ердоганчо колко е велик, спира превратаджии, турския народ го подкрепя. Овц,ете си остават овце и в 21 век.
23
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едва ли Ердоган е организирал преврата.По-скоро е знаел и се е подготвил добре.Нямаше да е проблем, ако същият пич не беше с имперски претенции.Ще ни хапнат Родопите, а руснаците заради Крим ще си трайкат, както всички останали, на които не им пука за нас.Значи, прероденият Давид дето щял да спаси БГ да си идва от чужбина, че русата жена дето щяла да застане начело на страната нещо не се вижда.
22
4
 
7
 
! Отговори
СМЕРШ преди 7 години
Леле колко турчета шъ дадат фира сега. Не ми се мисли и как ще ги уважават изотзадзе. Дано някой не забременее. Сакън. ;)))
21
0
 
5
 
! Отговори
Агент Мамсиджейси преди 7 години
Аве хагент Василев, да не си го организирал точно ти с твойте гейзери агенти тоя калпав пуч?! Само членестоного кат тебе може да е в дъното всичко това. Хаха. Човек ко ли не прави за шепа долари. Муахаха.
20
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много съжалявам, но това е началото на много силен период за Турция.Толкова силен, че Турция ще даде права на кюрдите и най-вероятно ще привлече българите с турско самосъзнание.Въпросът е дали българите с българско самосъзнание ще открият своята духовност, за което говорят предсказателите?Духът, който демонстрираха турците е сила, срещу която пушките са без значение.Това е силата на мравуняк.
19
7
 
4
 
! Отговори
Путларах Акбар преди 7 години
Другия път да идат на уроци при ***! Има какво да научат от руската школа. Майстори са на революции и на събаряне на свои и чужди режими. Афганистан и *** Амин. Класика в жанра.
18
4
 
19
 
! Отговори
Ddd преди 7 години
За съжаление турция ще си остане дива муслиманска държава. Няколко свестни военни се опитаха да го променят, и сега демократичния Ердо ще ги екзекутира. Никога не заставай с гръб към мюсле, аллах веднага ще му заповяда да ти забие нож.
17
2
 
16
 
! Отговори
Паметлив преди 7 години
Ха-ха,Ердоги май не си е научил докрай урока!Не може да поставяш условия на великите сили!Сега превратът може да не е успял,но в крайна сметка САЩ ще намерят начин да го отстранят ако им пречи много.Хич не е лесно,ако си скаран с много и то все влиятелни фактори....Нищо,тепърва ще му става ясно,че Турция НЕ МОЖЕ ДА ИГРАЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА!
16
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя не чувства ли че много иска? И какво ще стане ако не му го предадат? А да видим!
15
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мнозинството от турците са варвари. Единствените свестни турци са гьочмените.
14
4
 
14
 
! Отговори
Рали1 преди 7 години
"Терорът,който заплашва свята ценност каквато е човешкият живот и унищожава обществената сигурност,е варварски акт,който никоя религия,никое разбиране и никое схващане не може да одобри."-Гюлен,2010"Отправям зов към Всемилостивия да ни дари с дни,в които навсякъде по света ще се възцари мир и спокойствие.Никога не трябва да се забравя,че който убие човек,той сякаш е убил всички хора по земята.2016,януариНай-издрван турски терорист?!Тези думи не могат да бъдат изречени от терорист!
13
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За тоя Гюлен още от 2014г. призовават да бъде изгонен от САЩ.
12
10
 
11
 
! Отговори
Рязана карабина преди 7 години
Ае на бас че в най скоро време ще има атентати в Пуйкистан! Те не че са спирали де. Кюрдите и ИДИЛ не спят. Сега е най лесно да се удари. Даже се чудя как не се задействаха докато има митинги и шествия. Идеална мишена са.