Украински журналист загина във взривена кола

Експлозията е станала близо до дома на Павло Шеремет
Обновена: 20 юли 2016 10:16 | 20 юли 2016 10:14, Елка Василева
11
Украински журналист загина във взривена кола
Кадър: YouTube

Известният журналист Павло Шеремет загина в Киев тази сутрин, недалеч от дома си при експлозия в колата, която карал, съобщи електронният вестник "Украинска правда".

Шеремет караше автомобила на Олена Притула, ръководител на изданието. Самата тя обаче не бе в колата, уточнява новинарският сайт.

На място пристигнаха полицейски екипи и началничката на националната полиция Хатия Деканоидзе.

Павло Шеремет е роден на 28 ноември 1971 г. в Минск. През 1998 г. започва работа в руската телевизия ОРТ, където след година оглавява кореспондентската мрежа на дирекцията за новинарски програми в страната и чужбина. По-късно става водещ на аналитичната програма "Време". От 2009 г. Шеремет е редактор в сп. "Огоньок".

През последните 5 години Шеремет живя в Киев, работеше в "Украинска правда" и бе водещ в радиостанция "Вести", отбелязва ТАСС. /БТА/ 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: УкрайнаПавло Шеремет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕС и САЩ по същия начин се правиха на ударени за диктатора Ердоган, докато и на децата вече стана ясно, че е тотално зле. Само чакам и отброявам времето, когато ще бъдат принудени да признаят и за този "демократ и партньор" Порошенко. Тогава обаче не знам как нашите местни евро-атлантически клакьори ще се гърчат в "перформанси" и хаш-тагове.
7
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пропаднала фашизирана евроатлантико пронатовска измислена държава.
6
2
 
20
 
! Отговори
смях в залата преди 7 години
Шоуто започва един от превратаджиите в Киев е заявил че Путин е взривил журналиста!!!
5
2
 
19
 
! Отговори
хибриди преди 7 години
Леле ако това беше станало в Русия какъв шум щеше да се вдигне,Путин убива журналисти,Путин е диктатор и цензор и тн,журналистическите организации щяха да се скъсат да пишат писма и речи!но щом е в Украйна всички "защитници=мълчат за поредното убийство на журналист...но Украйна е преден фронт срещу Русия и запада си мълчи.
4
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така е в ***, откакто ги демократизираха. Това е хАмериканска демокрация в действие. Неудобните се елиминират. Като прибавим, че хорхите са си фашизирани *** още от ВСВ, то няма нищо необичайно в тази новина. Абе те бяха почнали населението си да избиват по време на организираната отвън цветна революция, а какво остава за някакъв си журналист да се тревожат.
3
4
 
21
 
! Отговори
ужас преди 7 години
Вече няколко години Украинските власти нарушават договора от Минск и обстрелват градове и села в Донбас,всеки ден има жертви но всички си затварят очите,докато има двойни стандарти нищо хубаво не ни чака........
2
2
 
23
 
! Отговори
Чикън преди 7 години
Свободата на словото в Украйна в действие.
1
2
 
26
 
! Отговори
до кога преди 7 години
Това е поредния убит журналист в Украйна,там цари диктатура и цензура,но Европа мълчи Порашенко е"наш диктатор"за Европа,явно никой не си взима урок.