Плевнелиев изпрати съболезнователно писмо до Гаук

Варварски акт на насилие в сърцето на Бавария, цели да всели страх!
23 юли 2016 10:54, Елка Василева
57
Плевнелиев изпрати съболезнователно писмо до Гаук
Росен Плевнелиев. Снимка: архив, Булфото

Президентът Росен Плевнелиев изпрати съболезнователно писмо до президента на Федерална република Германия Йоахим Гаук по повод нападението в Мюнхен, при което загинаха невинни германски граждани, а други бяха ранени, съобщи прессекретариатът на държавния глава.

Още по темата

„С дълбока тъга и възмущение посрещнах новината за стрелбата в Мюнхен, при която бяха убити невинни граждани и много бяха ранени. Този варварски акт на насилие в сърцето на Бавария е потресаващо посегателство срещу ценностите, които изповядваме и има за цел да всели страх и да промени нашия начин на живот“, заявява в писмото си българският държавен глава.
 
„Убеден съм, че само с единни и решителни усилия можем да преодолеем страха и да се справим със заплахите, насочени към фундаментите на нашите европейски общества - демокрацията, мира, върховенството на закона и човешките права“, заявява държавният глава.

„Вярвам, че извършителите на това кърваво деяние ще бъдат открити възможно най-скоро и ще понесат цялата строгост на закона“, се казва още в писмото на президента Росен Плевнелиев до президента Йоахим Гаук.
 
Българският държавен глава поднася искрени съболезнования на близките на загиналите и пожелава бързо възстановяване на пострадалите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
22
 
! Отговори
бббббббббббббббббббб преди 7 години
Ауууууууууууу...нямам думи--пак клишета и популизъм..........А нещо за руската агресия не измънка ли нашиот уникум.........
16
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Расим Хамбарооглу никога няма да прости на БКП възродителния процес.
15
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Писна ми вече от вашите фалшиви съболезнования. Писна ми от крокодилските ви сълзи. Вие либералните твари ( защото аз не ви смята за хора а за твари) сте виновни за всичко. Стига крокодилски сълзи. Започнете да действате по решително срещу терористите. Вие сте само едни слуги на народите, който са ви избирали. Не сте господарите на света. Ние не сме ваша собственност. Ние не сме експириментални мишки за да си правите опити с нас. Визирам омешването на не съвместимите религии ислям и христа
14
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Другаря Плевналиев е с девиза : Избивсйте ни , но нас не ни е страх защото сме евроатлантици и ви обичаме.
13
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако има грам съвест, трябва да го е срам да се погледне в огледалото.
12
1
 
35
 
! Отговори
ОБВИНЯВАМ преди 7 години
Обвинявам Плевнелиев за Небрежност като Президент .Прокуратурата може да изиска връщането му от Турция .Как може всички хора в България да искат да се разположи БГ Армията по границата с Турция , а само Президента да е Против ???
11
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гусин Плевнелиев, кога ще свиквате Кустивния съвет за национална сигурност?
10
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
жив геобразен
9
0
 
9
 
! Отговори
Паметлив преди 7 години
До Анонимендо 14 А,то "Колорадеца" си е неадекватен от самото начало...
8
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мен повече ме е страх Плевнята като си отвори устата...
7
1
 
23
 
! Отговори
Румбо преди 7 години
До SpaceXИ аз съжалявам,че не се кандидатира втори път!Щеше да е прелюбопитно да го видим с резултат много по-малък от на партията му!Впрочем много се забави с отказа-още миналия август изследване на собствените му другарчета показа шокиращ рейтинг,който старателно бе укрит от обществото!Злите езици говорят за едноцифрено число...Чак толкоз не ми се вярва,ама досега президентски рейтинг под 30% не е имало!Е вече има!Дано само не направи някоя голяма поразия в оставащите 5 месеца!
6
1
 
34
 
! Отговори
КАКВА Е ТАРИФАТА преди 7 години
Как не го е срам този ислямист да говори , кажете ми как няма капка срам .
5
0
 
32
 
! Отговори
М-р Бийн преди 7 години
Да бъдем толерантни все пак , да им отвърнем с евроатлантическите ни ценности , плюшени мечета и песни ! Търпимост и интеграция , ценности , бла , бла , бла....да ви е честитаааа новатааааа.....опс извинявам се грешка
4
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак ли тоя бе? Да си завре писмото някъде...
3
1
 
44
 
! Отговори
лу ферино преди 7 години
Пак неадекватно изказване, Роска. Извършителят се е самоубил, ти искаш да го открият и да го съдят. Къде забрави толерантността, интелигентният и устойчив растеж, единството, за които така умело плямпаш, почти като папагал. Заради такива либерални анархисти като теб Европа се гърчи под атаките на исляма.
2
24
 
7
 
! Отговори
SpaceX преди 7 години
Жалко че се отказа от надпреварата за втори мандат
1
34
 
8
 
! Отговори
Професор преди 7 години
Браво Роска! Най успешния Президент!