Турция обяви: Арестуваните след преврата – 13 000 души

Президентската армия се разпуска, нямало нужда от нея
24 юли 2016 08:27,
88
Турция обяви: Арестуваните след преврата – 13 000 души
Снимка: архив Reuters

Броят на задържаните след опита за военен преврат към момента е 13 002 души. Това съобщи турският премиер Бинали Йълдъръм, цитиран от Ройтерс.

Сред арестуваните има  1329 полицаи, 8831 войници, 2100 съдии, 689 прокурори, каза още Йълдъръм в интервю, информира БТА.

Още по темата
Турският премиер съобщи и че Турция не възнамерява да продължава въведеното след неуспешния опит за преврат извънредно положение след изтичането на тримесечния му срок

"Но ако се наложи,  ще го направим", каза още Йълдъръм.

"Целта ни е то да не трябва да бъде продължавано, но, ако се наложи, е възможно, разбира се, да бъде продължено", каза той в интервю за турски телевизионен канал.

Турският премиер съобщи още, че президентската гвардия се разпуска.

"Президентска гвардия няма да има, повече няма необходимост от това", обясни Йълдъръм.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
5
 
! Отговори
Истината преди 7 години
е,че Турция ПРОСТО НЯМА КАК ДА ПРИЕМЕ КРИТЕРИИТЕ НА ЕС и Европейския начин на мислене -.за добро или лошо. ПРОСТО ТЯ СИ ОСТАВА МЮСУЮЛМАНСКА ДЪРЖАВА "по природа"! Дори да е по конституция светска! Бях в Истанбул за пръв и последен път, в средата на 90-тте. (Тогава 10 годишна). Видях страшно много жени в забрадки и това ме шокира, до тогава.не бях виждала толкова мюсюлмани и бая се изплаших :) Не забелязах никъде жени с къси панталони или поли, на открити крака се гледаше неодобрително....не знам сега как е. Жените там са много подтиснати
25
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Равносметката след 100г. Това което се "освободи" от Османската империя вехне, линее и се чуди кой път да хване, а това което не се освободи процъфтява. Честито на "освободените"!
24
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А си се изтървал че си грамотен а са та прибрали в зандана.Ердоганя май иска да няма по учен от него
23
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България има остра нужда от човек като Ердоган - образован, смел и решителен, а не някакъв *** ветропоказател, който днес говори едно, утре друго и се интересува само от кухия си рейтинг.
22
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турците вървят напред, а ние.....зреем.
21
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какъв късмет за българите. Веднъж да спечелим от географското си положение. Сега покрай Турция ще дръпнем и ние напред.
20
0
 
1
 
! Отговори
мърко преди 7 години
до 46Подкрепям това ви мислене и желание на 100%.Удовлетворението ми ще е пълно, но...в скоро време не го виждам да стане.
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да в Турция,народът победи,неукия и озлобен народ,нека си остане така,просто досега на света с тази държава,ще е само отдалеч и с дебели ръкавици.
18
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма нищо по-добро,от това да видим тоталния разпад на Турската държава.
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо пък реши че Китай е с Турция. Монголите вее веднъж са помели Халифата и пак ще го направят. Иронията е там, че историята се повтаря а ние не си вземаме поука а повтаряме отново и отново еднакви грешки. И ЕС и САЩ ще свършат каъо двете римски императори, и после целия цикъл пак ще се завърти.
16
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И турците са дали нещо на света.Заклаха дядото на Джон Атанасов и дадоха възможност на баща му да се пресели в Америка и да изобрети компютъра.
15
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А този е слаба ракия! На турците им трябва един Пол Пот, да ги намали на половина, че дано на оцелелите им дойде акълът в главите!
14
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турция в момента много трудно дава гражданство, защото мнозина се натискат, заради високият стандарт в момента и социалните привилегии. Пенсиите са високи. Минималната пенсия е 700 лв. Тя се води социална. Не е нужно да имаш дълъг трудов стаж за да я взимаш. Отделно може да взимаш няколко пенсии, ако си се осигурявал в няколко пенсионни фонда. 10 г. са достатъчен трудов стаж за да се пенсионираш.
13
1
 
5
 
! Отговори
@ТурчиНа преди 7 години
Тя Турция благодарение на западните кръстоносци става една модерна държава, защото инвестициите са западни, технологията е западна, модела е западен, парите са западни, специалистите са западни, турците завършват западни колежи и университети и говорят западни езици.
12
6
 
1
 
! Отговори
Професор преди 7 години
Виктор Орбан, Ердоган, Путин, Бойко Борисов - големи държавници и мъже.
11
1
 
6
 
! Отговори
Доларес преди 7 години
Това е геноцид на малкото интелигентни, така най умните и красивите ще грабнат държавни заплати от няхолко хиляди на месец. Всичко може да се купи с пари, жорож го е научил.
10
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Социалната политика също е на ниво последните години. Всеки има право на безплатно лечение и на безплатни лекарства. Ако желае може да влезе в която си поиска частна клиник абезплатно, като държавата ще му поеме разходите. Стана скандал преди няколко години, защото не пуснаха човек в частна клиника, защото нямал пари, и след това промениха закона. Всеки може да се лекува където си поиска. Държавата плаща всичко. Трябва да си турски гражданин разбира се.
9
4
 
3
 
! Отговори
Неа преди 7 години
А как са със социалната политика ?
8
2
 
9
 
! Отговори
Ленин преди 7 години
Всики народ си заслужава съдбата.
7
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не сравнявайте милионите избити хора в комунистическите държави с положението сега в Турция. Все пак има опозиционни медии. Съвсем свободно си има и западни медии на турски език като CNN Turk например. Хората си пътуват свободно на Запада и на Изток и където искат. Нямат ограничения.Нищо не може да бъде сравнено със зверствата на комунизма.