Началото на Brexit-a? Когато, тогава!

Няма краен срок за началото, заяви Юнкер
25 юли 2016 11:25,
11
Началото на Brexit-a? Когато, тогава!
Снимка: Reuters, архив

Председателят на Европейската комисия (ЕК) Жан-Клод Юнкер заяви в интервю днес, че няма краен срок за Великобритания да започне преговорите за излизане от ЕС, предаде Ройтерс.

Новият британски премиер Тереза Мей каза на Юнкер по-рано този месец, че Обединеното кралство се надява на положителни преговори с ЕС след референдума от 23 юни за напускане на блока, но че Лондон се нуждае от време, за да подготви преговорите.

Председателят на ЕК посочи пред телевизия "Франс 2", че няма краен срок, защото Член 50 от Лисабонския договор, където е уредена процедурата за напускане на съюза, може да бъде задействан единствено от Великобритания.

"Бих предпочел Обединеното кралство да ни връчи молбата си за оставка, ако мога така да се изразя, колкото може по-скоро, защото си мислех, че британците, особено тези, които искаха да напуснат ЕС, ще са се подготвили за такава възможност", заяви Юнкер. Той добави, че случаят не е такъв и че на британското правителство ще му трябват няколко месеца, за да прецизира позицията си.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: ЕКBrexit
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
For England: преди 7 години
Stupid englishmen, I want to tell you this:EU said:- We don't want you!So... Good bye!
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защото Британия владее (положението )Rules Britain!
2
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде пак се включиха с коментари БеГе анализаторите от село на мегданЯ, дето по цял ден копат картофи и разкарват овцете, ама иначе много я разбират политиката!
1
3
 
15
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Ето това е демокрация. Народът казва едно, политиците казват "ще се съобразим с волята на народа, ама друг път".