Европол предупреди за стотици потенциални терористи в ЕС

Това са ислямисти от ЕС, воювали на страната на ИД и върнали се в Европа
26 юли 2016 14:10, Елка Василева
23
Европол предупреди за стотици потенциални терористи в ЕС
Снимка: архив, Reuters

Полицейската служба на ЕС (Европол) смята, че в Европа има няколкостотин потенциални терористи. Това съобщи германският вестник "Нойе оснабрюкер цайтунг", като се позова на представител на Европол, предаде ТАСС.

Става дума за ислямисти от ЕС, които са воювали в Сирия и Ирак на страната на "Ислямска държава" и вече са се върнали в Европа.

Общо Европол оценява на около 5 хиляди броя на така наречените "чуждестранни бойци", заминали към горещи точки. Една трета от тях - около 1500-1800 - са се завърнали в ЕС.

"Много от тях нямат нито намерение, нито възможност да осъществят терористични актове. И все пак има стотици потенциални терористи, които представляват заплаха за сигурността в Европа", посочи Европол и заяви, че ще подпомага националните правоохранителни органи да наблюдават подозрителните лица.

Няма "конкретни данни", че "Ислямска държава" систематично използва миграционните потоци, за да вкарва бойци в Европа, заяви цитираният в германския вестник представител на Европол.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: терористиЕвропол
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Цунки преди 7 години
Да им дадат по едно меченце.
13
0
 
0
 
! Отговори
Баба ви преди 7 години
Това и аз мога да го предупредя, ама не ми плащат.
12
0
 
1
 
! Отговори
Пиночет преди 7 години
РАЗГРАДЕН ДВОРКак се върнаха. Оказва се , че службите ги знаят и не са ги спрели.Още като се върне без съд и присъда трябва просто да ги ликвидират. И семействата им, а не да вземат от тях интервюта......Но това са само пожелания , а реалността е друга. Очаквайте още много кръв
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
E нали бяха 17, после към 90, пък сега се оказаха мааалко повече. Мути и Папа какво казаха?Прегръдките, селфитатата и миенето на крака свършиха ли?Някакво ново шоу да не са измислили, или сега трябва само да събираме труповете и да слушаме забавно обяснение на властите за причините?По-евтино ли излиза на богатите вкарването на безпринципна колониална маса?Помощите за всеки новопристигнал няма ли да се вдигат за сметка на данъци, заплати и пенсии на другите? За такова гето едва ли сте си мечтали.
10
0
 
11
 
! Отговори
аз преди 7 години
"Полицейската служба на ЕС (Европол) смята,..." - калабалък смятане е паднало.. Браво на европол, ашколсун, машаллах. Само тъй - дерзайте все тъй смело и мигновено!!!!
9
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия най-после открия жежката вода!! :-) :-) :-)
8
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И какво ни казаха? 5000 бойци с принос между 10 и 100/200 жертви колко невинни живота за застрашени? Кой плаща за това безхаберие?
7
1
 
17
 
! Отговори
Бай Захари преди 7 години
Без да съм Европол, това можех и аз да им го кажа....
6
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тея от т.нар. ЕВРОПОЛ сега ли го разбраха това?!?! Дето във всяка кръчма, форум и битова запивка го говорят от време оно!!!! Добре, че ченгетата ВСЕ ПАК са се светнали изобщо.
5
1
 
18
 
! Отговори
Неа преди 7 години
Аа първо ги пускат после предупреждават . Хубу ...
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А европол къде са до сега?
3
1
 
17
 
! Отговори
някой преди 7 години
"Много от тях нямат нито намерение, нито възможност да осъществят терористични актове"- аз му казвам "един път терорист, завинаги терорист".А приказките за това че нямали намерение за нещо, може да ги разправяте на децата за лека нощ.
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
европа се състои от терористи
1
0
 
14
 
! Отговори
Скуби Ду преди 7 години
Ще има скоро Джиизъс Акбар :)