Русия vs. Ненчев: Няма нарушения на руски самолети

Москва иска разяснение от България за думите на министъра
26 юли 2016 08:10,
105
Русия vs. Ненчев: Няма нарушения на руски самолети
Снимка: архив Reuters

Русия отхвърли твърденията на България, че руски самолети са извършвали нарушения на българското въздушно пространство. Това предаде Ройтерс, като се позова на руски агенции.

Министерството на отбраната на Руската федерация не е било уведомено от отбранителното ведомство на България за уж допуснати от руски военни самолети нарушения на правилата за полети в "българската зона на отговорност на въздушното пространство на НАТО" и би искало да получи разяснения.

Още по темата
Това предаде ТАСС, като цитира говорителя на руското министерство на отбраната Игор Конашенков, информира БТА.

Така Конашенков коментира изказване на българския министър на отбраната Николай Ненчев в неделя. Тогава той обясни, че последния месец са зачестили нарушенията на въздушното пространство на България от руски военни и пътнически самолети, които са летели с изключени транспондери. Той нарече тези нарушения "провокации", напомня Ройтерс.

Руският военен министър обаче обясни, че самолети на руските Военнокосмически сили действително по план редовно изпълняват полети над акваторията на Черно море.

”Маршрутите на полета им са прокарани в строго съответствие с международните правила за използване на въздушното пространство над неутрални води. Освен това, всички полети, включително през юни, са се осъществявали с включени транспондери", каза Конашенков, цитиран от ТАСС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
5
 
15
 
! Отговори
до 21 преди 7 години
Абе ти до кой клас си учил ?. Имаше във всяко населено място предприятия, заводи , фабрики. И пак ти повтарям, не се мъчи да правиш изказвания след като не си бил и заплануван даже по онова време, от страни изглеждаш глупаво.
16
16
 
3
 
! Отговори
Lili Marleen преди 7 години
До до 5 Lili Marleen.......защо ли имам усещането....Защото до такава степен си зомбиран от руската пропаганда, че вече не може нито да мислиш нито да усещаш като нормален човек. И всеки ден пишеш едни и същи просташки коментари.
15
2
 
19
 
! Отговори
Калина до 19 преди 7 години
За това, че имахме икономика, селско стопанство, образование, работа.За това, че ромите имаха същите задължения! (Не само права) като нас!За това, че имахме и полиция и армия."...за последните три дни в България са влезли над 15 000 нелегални имигранти. " - е, да питам видните евроатлантици - къде ви е НАТО-то, което щеше да ни пази?
14
4
 
19
 
! Отговори
до 16 преди 7 години
Ще поискат прошка за това, че ни помогнаха да станем индустриално развита държава. е имахма производства на световно ниво. Сега сме пропаднала държава само на заеми . Между другото не се изказвай по неща след като си роден след 2005 година и не прекалявай сутрин рано с дрогата.
13
1
 
7
 
! Отговори
до 16 преди 7 години
Ква прошка ?. Зъ кво ?.
12
3
 
11
 
! Отговори
Просто да им е преди 7 години
Единственото което русия може да иска от България е прошка за времето след 44-а-----По твоята логика всичките 15 републики требе да се наредят на опашка да искат прошка. Добра идея. Аз съм си заплюл Естония. Да ми се наредят няколко естонки, ще им простя. Може и няколко латвийки..
11
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не останаха в БГ кадърни хора вече. В управлението на държавата се избират същества под девиза " колкото по некадърен, толкова по на висок пост".
10
2
 
11
 
! Отговори
Нико преди 7 години
До 5 некво ЛИЛИ те *** са разделени на два отбора а тия евро американси мекерета за тях нещо? Или те са най големите родолюбци. Като ви гледам как сте цъфнали и вързали за 25 години направо живи за оплакване
9
2
 
22
 
! Отговори
Калина до 5 преди 7 години
Незнам за "руските мекерета", но само да ти кажа, че натовските мекерета са не по-малко опасни за българските интереси!И същите тези мекерета с тяхната "демократизация на" политика на арабски пролети доведоха света до прага на война.Всичко е само въпрос на интереси и никой не се интересува от суверенитета на България.
8
0
 
9
 
! Отговори
до 11 преди 7 години
Опасно е за здравето да се открехваш. може да се получат отрицателни здравословни промени....
7
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега на избори внимавайте за кого гласувате. Не трябва да се допуска повече малоумнеце да управляват България.
6
29
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Милитаристите от Русия отново лъжат! Ненчев каза, че са навлизали в "българската зона на отговорност", което е нещо различно от "българско въздушно пространство". Това е все едно да летят точно по границата, което не е желателно! Чий го търсят тука? А изключените транспондери си е чиста провокация! Не на путинизма, не на фашизма!
5
2
 
14
 
! Отговори
до 5 Lili Marleen преди 7 години
Защо ли имам усещането, че не си жена а съфийски ероатлантически трансик....
4
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 7Ти да не си от обратните нарко-зависими атлантици ?
3
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Споко уа. Тръмп и Путин като се обединят соро.соидите и платените атакисти, но не и правоверните русофили като мен ще ревнат в един глас. И Ненчев ще се ориентива в зависимост от новата политическа обстановка бърже.
2
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе тази мижитурка Ненчев докога ще прави това каквото му кажат Турците. Не разбрали, че е *** и ***. Що не сме ги прихванали и свалилил като сме такива мъже.
1
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо просто не публикуват речта на тоя аграрник в някое комично издание. Той не знае какво говори