Русия да не се меси в изборите в САЩ? Не е възможно!

Москва ще се опита да влияе, смята Барак Обама
27 юли 2016 08:17,
103
Русия да не се меси в изборите в САЩ? Не е възможно!
Снимка: архив, Ройтерс

Президентът Барак Обама заяви, че е възможно Русия да се опита да повлияе на президентските избори в САЩ, по повод хакерските атаки на имейлите на Националния комитет на Демократическата партия, зад които според експерти стои Русия, предаде Ройтерс.

"Всичко е възможно", заяви Обама в интервю по NBC нюз в отговор на въпрос дали Русия ще се опита да повлияе на изборите на 8 ноември.

Президентът на САЩ съобщи, че ФБР разследва изтичането на повече от 19 хиляди имейла от комитета, от които се вижда, че той е фаворизирал Хилари Клинтън за сметка на Бърни Сандърс за кандидат-президентската номинация.
"Това, което знаем, е, че руснаците извършват хакерски атаки срещу системите ни, не само правителствените, но и частните", каза Обама.

"Какви са мотивите не мога да кажа със сигурност. Знам само, че Доналд Тръмп неколкократно изрази възхищение от Владимир Путин, наричайки го силен лидер."

Смятам също, че в Русия има доста благоприятни писания за Тръмп, допълни Обама.

Вчера кремълският говорител Дмитрий Песков отхвърли обвинението, че Русия стои зад хакерската атака срещу Демократическата партия, припомня Ройтерс.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още по темата: Обамаизбори в САЩ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Ivailo Може да са "поизостанали", но явно не толкова, щом краварите яко ги е шубе. Колкото до тероризма , питай твоите господари. Те са специалисти да създават терористични организации и да унищожават цели държави, да палят войни и да смучат чуждите ресурси. Това е причината за огромната омраза срещу "примитивните " руснаци - Русия е неприлично богата, а това не е "справедливо", както каза една нагла саксонка преди години.
53
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русие е остаряла технологическа държава.А я кажи тогава *** как хакерите от русия е успяла да разбие системата и откраднала емеилите от най великата и могаща държава.Ако Тръпм спечели значи народа на САЩ ще станат демократични и няма да мислят за войни
52
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НЕ СМЯТА А СИ ВЪОБРАЗЯВА.
51
40
 
5
 
! Отговори
Ivailo преди 7 години
Русия е примитивна и технологично изостанала държава ! Единственният начин да я забележат е като създава и поддържа тероризма в цял свят !!!
50
4
 
15
 
! Отговори
Скарлет преди 7 години
След краха на СССР, Русия иэплува като айсберг от студената война и раэпори дъното на самолетоносача "Америка":-)))!!! Апропо, в течение на цялата писана история, човекът променяше околният свят!!! Но преэ последните 25 години най-доходният биэнес бе промяната на съэнанието на човека и неговото управление - индивидуално, групово и национално!!!
49
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Русев от кеча сигурно е проводник на путинско влияние.
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
kvo???na izborite Beli, 4erveni, 4erni i zeleni li 4ove4eta ste u4astvuvat?Zelenite 4ove4eta nemat ama nikakva rabota okolo izborite. Te se izpolzvat samo za vazvrstane na teritorii koito po sporen na4in sa bili otdeleni ot Russiata. Da ne bi sa resili da si vrstat Alaskata kade Ruskata terirtoria?Ako da, odma ke se pisem za daskal po ruski. znam kak e na ruski Wodka, Kalashnik i Freedom
47
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До анонименПравилното име на тази спомената от теб фондация е Америка за унищожението на България. Те искат да ни превърнат в Косово, където от преобладаващо християнско населението стана преобладаващо мюсюлманско. И всичко това унищожение фондация Америка за унищожението на България прави, за да няма влияние Русия на Балканите.
46
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само глупости мислят тия Хамериканци
45
4
 
37
 
! Отговори
Русия да не семеси преди 7 години
каза кенийската мамуна,скочи на клона за да обели банана и впери яден поглед към руската правителствена делегация,откъдето Путин я гледаше озадачен.
44
3
 
40
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Хора четете:за последните 6 години фондация Америка за България е дала на българското образование 100 млн долара.А сега г-жа Кунева пак иска от тях -да обучавали учители.Хора събудете се подхванаха и децата ни ,ще ни унищожат окончателно,ще ни довършат като народ.Това е най жалкото-попитайте се защо американците си харчат парите за наша милост -от "приятелство"- историята не познава такова "американско" приятелство -защо ли?Но много сме бедни и се хващаме на въдиците им.
43
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баш световният бандит и мошеник се оплаква,като вдовица.Руските хакери "можели" да им се месят в "изборите",дето бандитите от "Уол стрийт", си назначават мениджърите на ФАЩ.Виж изпращането на "демократски" войски в аборигенски държави,за директно назначаване на управляващи слуги,не е месяне в техните работи - те ги "демократизират"!Лицемерие джудско,та на квадрат.
42
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ako treba da se pomogne na kolegite - m4i neka si naemat Mai4eto da im izdiri deka Cecko e zaril vajnia broi listovki
41
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пука 'и на Русия,кой ще спечели изборите в САЩ.Руснаците много добре знаят,че президентът на САЩ е марионетка на собствениците на печатницата за кухи петро $ -ри юдеи,Ротшилд и ако не слушат,или ще ги утрепят като Кенеди, или ще им спретнат импийчнънт,за да се сетят,че ако не слушат,ще сполетят съдбата му...и тежпочват да слушат.
40
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя маймун е болен. Да си уволни съветниците-параноици.
39
4
 
39
 
! Отговори
Marin Ruseborn преди 7 години
Най слабият президент в историята на САЩ. $врейчетата го използваха както си искаха- даже да тъпче и своята раса... Излъга и не оправда очакванията на толкова много хора!!!
38
2
 
45
 
! Отговори
точно! преди 7 години
До Анонимен 47 :) :)за този случай афоризма е :"На крива демокрация - Русия и пречи!"
37
0
 
36
 
! Отговори
:) смайли преди 7 години
Айде сега!"Кой ми *** у мойте ***?"
36
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
на кривата ракета, космосът и пречи.
35
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От изявлението на г-н Обама явно личи, че САЩ разглеждат намесата във вътрешните работи на чужди държави като изключително свое суверенно право, което по никакъв начин не може да бъде прилагано от други страни към тях самите!При това въпросната намеса не се изразява в преврати,разпалването на граждански и религиозни конфликти или директни военни действия, а до предполагаема хакерска атака в рамките на кибершпионажа...Ситуацията е доста комична, май!