Камион бомба избухна пред силно охраняван хотел в Кабул

Вътре са проникнали талибани, говори се за 100 убити
1 авг 2016 08:33, Елка Василева
1
Камион бомба избухна пред силно охраняван хотел в Кабул
Снимка: Reuters

Камион, зареден с много мощна бомба, избухна тази нощ в силно охранявания хотел "Нортгейт" в Кабул, посещаван от чужденци, предаде Франс прес.

След силната експлозия, чута в цял Кабул, в хотела проникнаха въоръжени талибани. Преди необичайно силната експлозия токът спря за няколко минути по неизвестни причини и Кабул потъна в мрак, съобщи Франс прес. След кратко затишие отново се чуват изстрели и детонации, съобщи местна телевизия.

Силно охраняваният хотел е посещаван от чужденци и е използван като снабдителна база за чуждестранните военни в Кабул. Той е до новото шосе към американската военна база Баграм.

В района на хотела беше извършена прочиствателна операция, предаде ДПА.

Блокиран беше целият район, в който бяха изпратени голям брой войници, бронетранспортьори и друга военна техника. Телефонните линии са прекъснати, съобщи БТА.

Талибаните веднага поеха отговорност за нападението. Те заявиха, че са взривили камион, зареден с експлозиви, пред входа на хотел "Нортгейт", с което са открили пътя на техни въоръжени бойци към вътрешността на хотела. Талибаните твърдят, че са убили или ранили "над 100 нашественици".

Тримата атентатори самоубийци и един полицай са убити по време на атаката срещу хотел "Нортгейт" в Кабул и последвалата престрелка, съобщи афганистанската полиция рано тази сутрин. Трима полицаи са ранени. Няма пострадали гости или служители на хотела, предаде ДПА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Кабулкамион бомба
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари