Москва и Киев в пререкания за новия руски посланик в Украйна

Песков обаче отсече: Друг кандидат няма да предложат
4 авг 2016 20:25,
33
Москва и Киев в пререкания за новия руски посланик в Украйна
Снимка: архив Reuters

Украйна отхвърли предложения от Русия кандидат за неин следващ посланик в Киев, заяви висш служител на украинското външно министерство, цитиран от Ройтерс.

Михаил Зурабов, който беше посланик на Русия в Украйна по време на антируските улични протести, анексирането на Крим от Москва през 2014 г. и руското участие в сепаратисткия конфликт в Източна Украйна, напусна поста през юли.

Кремъл предложи за нов посланик Михаил Бабич, заемал редица висши постове в Русия, включително във Федералната служба за сигурност.

Киев обаче реши да не разглежда предложението, каза Олена Зеркал от украинското външно министерство. Тя не даде подробности защо кандидатът е бил отхвърлен.

"Мисля, че това няма да има каквото и да е въздействие. Освен това ролята на бившия посланик в изграждането на нормални отношения беше напълно минимална", заяви Зеркал.

Според украинския външен министър Павло Климкин отхвърлянето "не е въпрос на кандидати или нещо конкретно, а е свързано със създаването на положителна динамика в случващото се в контекста на руската агресия".

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че Русия ще продължи да предлага Бабич като кандидат за посланик в Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
1
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Не знам какво се случва с Украйна напоследък. Цялата държава се държи като кoкoшкa с отрязана глава - търчи и пляска с крила, а няма капка мисъл.
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
укритата слушат сащ,а за руснаците са само излишни разходи за посланник в руска територия каквато е украйна.с посланник или без украйна е обречена,сащ също въпрос на време
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Европа и САЩ предизвикаха гражданска война в Украйна. И докато САЩ не спре да натиска украинските политици да избиват рускоговорящите украинци, прогрес няма да има за укропитеците. А ако ги натисне повече от необходимото, то укропитекия ще загуби още територии. Което ще се случи със сигурност. Европа започна да се отдръпва от укропитекия, понеже не им е изгодно да са в конфликт с Русия заради масови убийци и крадци, опитващи се да завземат европейска земя.
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди референдума украинците обещаха на Крим автономия и самоуправление. 4 години след референдума отмени всички приети закони, заличи всички следи от самоуправление и назначи свои хора да управляват. Всички останали укропитешки измислици ги разправяйте на някой незапознат. Укропитеците са си престъпници на всякакво ниво. Мислеха, че могат да лъжат и обират Крим, Донецк и Луганск до безкрай, ама сега са толкова зле, че няма накъде повече. Няма ги вече безплатните ресурси на Донбас. Трабват $ ;))
11
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Украйна ще си стъпи на краката, но ще бъде трудно. Гадта Путин им заби ужасяващ нож в гърба и не спира да ги мори. Като Змия, която е впила зъби в плячката си и не спира да пуска отрова в кръвта й. Путин, гори в ада!
10
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Показаха, че са достоен народ украинците. Не са, като нашите пъзльовци, които само им се кланят.
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
12, Крим беше автономна република в УСФСР в рамките на по-големият СССР. Следователно още тогава, когато СССР се разпадаше Крим имаше правото на референдум. Този референдум беше отказан от украинското правителство, въпреки че беше поискан на няколко пъти от кримския парламент през 90-те години. Е, дойде времето референдумът да се състои:))
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
7, как точно прехвърлянето на Крим от Русия в Украйна ще замете залагането на Крим, след като Крим ако е заложен, няма как да е заложен от руското, а от съветското ръководство. Сталин, ако е заложил Крим го е заложил в качеството си на ръководител не на РСФСР (какъвто не е бил), а на СССР. Изобщо тези басни соро.соидни кой ***.от ви ги разказва:))
7
2
 
8
 
! Отговори
Той е преди 7 години
Някои *** тука изглежда не знаят, че РФ също може да отхвърли украинския посланик, като реципрочна мярка, за отхвърлянето на техния!
6
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 1 Изказването ти е тъпо тъй като Крим не е отделна единица за да провежда референдуми. Стига с тия пинизи за свободни референдуми при наличието на зелените човечета - или вече ги забравихте? Същата свобода на волеизявление както при референдума у нас 1948г. при наличието на окупация от съветската армия.
5
1
 
2
 
! Отговори
Джон преди 7 години
Де Герго, много си про ст бе момче, про ст и смотан
4
15
 
4
 
! Отговори
Герги преди 7 години
До Анонимен --1;Навремето другаря ви Ленин взема огромен заем от САЩ като залага Крим. Заема не е върнат ,така че Крим е Американски. Освен това Сталин раздава земята на Крим на Американци имащи отношение към Ленд Лиза. Хрушчов го подарява на Украйна за да го спаси от САЩ. Ясно ли ти е бе умник ?
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 6откъде знаеш?
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 3Поздравявам много щастлив за богати българи.............
1
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Украйна като страна е приключила.................