Бивш шеф на ЦРУ: Тръмп е руски агент, но не знае за това!

Претендентът за Белия дом бил опасен за националната сигурност
Обновена: 9 авг 2016 14:19 | 5 авг 2016 22:37,
109
Бивш шеф на ЦРУ: Тръмп е руски агент, но не знае за това!
Снимка: архив, Ройтерс

Кандидатът на републиканците за президент на САЩ Доналд Тръмп е "агент на Руската Федерация, без да си дава сметка за това", казва в коментарна статия във в. "Ню Йорк таймс" бившият началник на ЦРУ Майкъл Морел, предаде Франс прес. В статията Морел казва и поради какви причини ще гласува на президентските избори на 8 ноември за кандидатката на Демократическата партия Хилари Клинтън.

Морел критикува остро Тръмп, изтъквайки, че той не само не е квалифициран за президентския пост, но и може дори да представлява риск за националната сигурност на САЩ.

Ние от света на разузнаването, бихме казали, че руският президент Владимир Путин е вербувал Тръмп за агент на Руската Федерация, без той да си дава сметка за това, пише Морел, който е прекарал 33 години в ЦРУ.

Морел припомня, че Путин е бил агент на руското разузнаване, имащ опит в напипването на слабите места у мишените си. Той знае и как да използва най-добре тези слаби места. Така например по време на първичните избори на републиканците Путин е отправял комплименти към Тръмп и последният е реагирал така, както е предвидил Путин, пише Морел. Той напомня, че Тръмп нарече руския президент велик лидер и че призова руските разузнавателни служби да шпионират Клинтън. Тръмп дори постави под въпрос американския ангажимент в НАТО в случай на руска агресия срещу балтийска държава, припомня Морел.

Бившият шеф на ЦРУ обвинява още Тръмп, че е подкопал сигурността в страната, като е призовал за забрана на влизането на мюсюлмани в САЩ. Това засили риториката в пропагандата на джихадистите, които твърдят, че борбата с тероризма е в действителност война срещу исляма, смята Морел.

В статията във в. "Ню Йорк таймс" Морел казва, че ще подкрепи Хилари Клинтън, защото вярва, че тя ще знае как да изпълни най-важната задача на президента - гарантирането на сигурността на страната. Морел припомня, че Клинтън е била една от най-пламенните защитнички на специалната операция, при която беше ликвидиран Осама бин Ладен.

От многобройните си заседания, на които е присъствал заедно с Клинтън в качеството й на държавен секретар по време на първия мандат на Обама, Морел си спомня, че тя винаги е познавала добре дискутираните въпроси, задавала е точните въпроси и е променяла мнението си, когато са й представяли правилните аргументи.  

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
4
 
8
 
! Отговори
bg преди 7 години
Колко са жалки тъпите Инки.....за една власт са готови да станат национални предатели и да и да предадат делото на такива великли хора дари да е мулти милиардер.Те наистина сами ве1е вярвам си бутнаха кулите близнаци и не им пука за мъртвите 3500 невини души...........лека им пръст.Бог жесатоко ще накаже виновника и той вече зннае че е мъртав
23
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боко също е руски агент, обаче трябва да знае това. Златев не може да не му е казал.
22
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е така, баш старобългарски говорят турците, руснаците говорят на тракийски. Ама и едните и другите голям курназ вадят, пфу!
21
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Заместник-директорът на ЦРУ Майкъл Морел е подал оставка, съобщава ЦРУ. Причините за неговото решение не се съобщават, но анализатори смятат, че то е продиктувано от избухналия скандал за следенето и подслушването на ползващите услугите на интернет компаниите Yahoo, Google, Facebook, Skype и други"
20
0
 
13
 
! Отговори
Картър преди 7 години
За всичко е виновен Гюлен. Той изпраща Джинове. С тоник.
19
2
 
8
 
! Отговори
мдаа преди 7 години
Този Тръмп трябва да ме наеме срещу скромен хонорар за да и запаля вълната на неговата опонентка, по демократичен начин разбира се или да наеме Цветан да брои бюлетините инак го е яко закършил.
18
1
 
13
 
! Отговори
Кики преди 7 години
Сутринта, когато Путин си пие сутрешния чай и преглежда пресата, трябва да внимава да не се задави от тази новина.
17
0
 
5
 
! Отговори
Мучачос преди 7 години
Аз съм бил най-умния и не знаех,докато мама ми го каза на петдесетина ми рожден ден.Каза ми още,че като изтече мандата на Сергей Станишев на европейската хранилка да го замести,защото като лъжа,всички ми вярват.
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За каква нация украинска пишеш шопе? За боб с наденички ли, за такава нация? Хазарите ядат наденичките, а малорусите боба. Такава нация няма да я бъде дълго.
15
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Госпожа Клинтън освен, че е луда е и много опасна, защото в момента я тресе климактериумът и не знае на кой свят е.
14
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, а аз може да съм шеф на диамантена мина без да го осъзнавам. Затова вероятно живея в панелка.
13
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След последните издънки на рижия, г-жа Клинтън води убедително. Пожелавам и успех. Нека стане следващия Рейгън за Русия.
12
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Ние от света на разузнаването, бихме казали, че руският президент Владимир Путин е вербувал Тръмп за агент на Руската Федерация, без той да си дава сметка за това, пише Морел, който е прекарал 33 години в ЦРУ."Току що българското разузнаване ми се издигна в очите и задмина това на САЩ в личната ми класация. Шокиран съм, че шеф на ЦРУ може да изтърси такава могъща глупост.
11
1
 
15
 
! Отговори
мдааа преди 7 години
Обонго пък е мюсюлманин, но крие това!
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов също не знае за това.
9
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако това е истина е , Браво на Тръмп. Като гледам е накъде върви влака ЕС-США ..... След една година е всички ще станат агенти на Путин.
8
5
 
6
 
! Отговори
преди 7 години
СИДЕРОВ Е НАЩА ГОРДОСТ!СИДЕРОВ Е НАЩА ЧЕСТ !
7
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тук се появи евроатлантически нарко- гей и започна да маркира минуси.
6
0
 
25
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Избиране/назначаване на Х.Клинтън за президент е най-прекият път към ада за САЩ.Ама щом Господарите го желаят....
5
3
 
29
 
! Отговори
Ха ха преди 7 години
Колко са уплашени и жалки САЩ,те сами признават голямата сила на Русия на световната сцена ...