Русия и САЩ рамо до рамо в Сирия?

Готвим се за съвместни действия със САЩ, каза Сергей Шойгу
Обновена: 15 авг 2016 18:48 | 15 авг 2016 18:08,
56
Русия и САЩ рамо до рамо в Сирия?
Снимка: архив Reuters

Русия и САЩ са близо до започването на съвместни военни действия срещу екстремистите в сирийския град Алепо, заяви руският отбранителен министър Сергей Шойгу, предава Reuters.

"Сега се намираме в много активна фаза на преговори с нашите американски колеги“, заяви Шойгу.

"Движим се стъпка по стъпка към план – и говоря за Алепо – който наистина ще ни позволи да започнем борбата заедно за донасяне на мир, за да може хората в тези размирни земи да се върнат по домовете си“, добави Шойгу, цитиран от "Фокус".

Действията на Русия са позволили предотвратяването на удар на НАТО над Сирия със 624 крилати ракети, заяви още Шойгу, предава РИА Новости.

"Ситуацията по отношение на Сирия се променяше, и когато си зададете въпроса: а какво би било, ако нашият президент не беше успял да убеди и реализира идеята да унищожаването на химическото оръжие. Буквално в денонощна готовност бяха, що се отнася само до крилатите ракети – 624, по памет говоря, крилати ракети, готови за нанасянето на масиран удар над Сирия“, заяви Шойгу в ефира на канал "Россия-24“.

Той добави, че при нанасянето на толкова мащабен удар възстановяването на държавната структура в Сирия би било извънредно трудно.

През 2013 г. по време на преговори в Женева Русия успя да убеди САЩ във възможното мирно урегулиране на кризата в Сирия, започнала след използването на химическо оръжие в предградията на Дамаск. Страните се договориха за невмешателство и унищожаване на химическия арсенал на сирийската държава до средата на 2014 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
4
 
! Отговори
Бате Рашо преди 7 години
Докато това ръководство начело с Обама все още ръководи САЩ, истинско сътрудничество НЕ МОЖЕ да има !Не бих могъл да си представя лицемерието от страна на американскатаадминистрация при воденето на подобни преговори, след като "Маймуняка"цели два мандата вървеше срещу Русия с . . . рогите напред !?
34
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
иван костов е виновен....... така пишат хахолите за путин.
33
2
 
4
 
! Отговори
1997 преди 7 години
Така е.Съвместни.Шойгу ще е отдолу.
32
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Рамо до рамо, ама се ритат по кокалчетата. Едва ли ще спрат да си мерят мускулите. Докато мъдрите се намъдруват, лудите се налудуват. ИДИЛ не дреме и не ги чака да търсят претексти и формулировки. А вълните нашественици в Европа преливат...
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шойгу заяви, че Русия е спасил Сирия потегля от 624 крилати ракети, НАТОМОСКВА, 15 август - РИА Новости. действията на Русия предотвратени удар на НАТО в Сирия 624 крилати ракети, заяви в понеделник, руският министър на отбраната Сергей Шойгу.За да се промени ситуацията по отношение на Сирия, и когато си задавате въпроса: какво би станало, ако нашият президент не успя да убеди и да реализира идеята и да достави унищожаването на химическото оръжие. Това е буквално там в дневната е готов, ако .
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сирию к следующему году Россия освободит от американских и европейских террористов!!! ЕС США и НАТО поставляют оружие террористам,скоро за это и Вы (ЕС) ответите . У России хватит сил всех пи да ра сов на место поставить.Минобороны РФ направило запросы Ираку и Ирану на использование воздушного пространства на прошлой неделе.Ждите новых репортажей из Сирии!!! Калибры скоро ваших террористов епать будут.
29
2
 
9
 
! Отговори
въпрос преди 7 години
кой би спечеил от един подобен удар с 624 крилати ракети ?? американският данъкоплатец НЕ защото реално той ще плати тези ракети . сирийският народ НЕ защото той ще плаща възстановяването ,неминуемите цивилните жерти , европейците също нямаше да спечелим защото без асад ще дойде умерената опозиция поддържана от щатите....т.е подобните на талибаните в авганистан . а сега вторите бежанци са именно авганистанците като следствие подкрепата на краварите . ще спечели военопромишленият комплекс сащ
28
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Рубладжийските помиярии са се събрали тука...
27
5
 
7
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 7 години
САЩ и РУСИЯ се скарали сега ще се здобрат и се моля да пуснат в разход Ердоган и Борисов
26
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До кака ВунаПак си пияна како Вуно! От както стана русофилка всяка вечер си налята като чалтик, не се траеш вече!
25
2
 
15
 
! Отговори
ДИСАГИТЕ преди 7 години
На Руснаците им трябват обслужващи части да събират гилзите и да организират погребенияте на амуджите!!!За това памперсната армия на Фащ е много подходяща!!!!!!!!!!!!!!
24
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Американците никога няма да застанат рамо до рамо със съюзниците на касапина Асад и терористите от Хамас и Хизбула. Руснаците сами пускат такива новини за да се направят на много важни.
23
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Парчета от Сирия ще резнат само Турция и Иран. Това е част от цената за ТП.
22
7
 
3
 
! Отговори
реалист преди 7 години
ташумко от тула хубаво ги дрънка ама САЩ да ли са чували за това си е бая спорно всеки случей кюрдиете ще резнат бая парче от сирия
21
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
KLINTUN I OBAMA sa bili sazdatelite na IDIL ,tova go kaza edin amerikanski darjaven slujitel,no pokusno se otreche i kaza che e posheguval ,sigurno natiska bil golqm
20
2
 
9
 
! Отговори
ПРАВ Е ОБАМА преди 7 години
По-добре пудел на Путин, отколкото пръчка по по ушите.
19
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как може руснаците да мелят брашно с хамериканците бре? Може би америчките телета просто се бутат там (сетили се като виждат накъде духа вятъра) и това е дипломатичен изказ на Шойгу. А ако не е така - то руснаците са полудели, но не ми се иска да вярвам, че е това!
18
9
 
2
 
! Отговори
реалист преди 7 години
До 18 да реалист проблема е че и лунохода на ссср НАМЕРИ кацналото Аполо - Кубрик редактира някоя друга снимка от луната за повече ефект Фото шопа си бе примитивен тогава Това и кучетата в НАСА го знаеха но си е ФАКТ САЩ кацнаха на Луната при това няколко пъти ссср си остана с два лунохода Впрочем и ссср що снимки редактира от луноходите мани мани
17
1
 
5
 
! Отговори
До 22 преди 7 години
Никой не ти забранява да сънуваш. Ако искаш вечно да има кюрдска държава, а не само докато сънуваш пренеси се в страната на Морфей!
16
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колкото победиха в Афганистан толкова ще победят и тука.