Доналд Тръмп иска "щателни проверки" за влизане в САЩ

Обеща да блокира симпатизиращите на екстремистки групировки
16 авг 2016 07:36, Петя Славова
7
Доналд Тръмп иска "щателни проверки" за влизане в САЩ
Снимка: Reuters

Доналд Тръмп призова днес в щата Охайо за "щателни проверки" на имигрантите, търсещи да се установят в САЩ, и обеща да блокира всички онези, които симпатизират на екстремистки групировки или не зачитат американските ценности, предаде Асошиейтед прес.

В реч, очертаваща бъдещата му външна политика, кандидатът за президент на републиканците обясни, че предлаганата политика ще изисква първо временно спиране на имиграцията от опасни райони в света.

Съветници от кампанията на Тръмп обясниха, че нов "идеологически тест" за допускане в САЩ ще проверява кандидатите за позициите им по въпроси като религиозната свобода, равенството между половете и правата на хомосексуалистите.

Още по темата

Правителството ще използва въпросници, социални медии, интервюта с приятели и членове на семействата или други методи да установи дали кандидатите подкрепят американските ценности като търпимост или плурализъм. Предвидено е също САЩ да отказват визи в случаите, когато е невъзможно да се направят проверките.

Републиканският кандидат каза, че ще изиска от Държавния департамент списък с регионите, където в момента проверките не са достатъчни, и че ще спре временно миграцията от страните, които са известни с износ на тероризъм.

Тръмп обеща, че важен компонент на външната му политика ще бъде прекратяване на разпространението на радикален ислямски тероризъм чрез ограничаване на достъпа до интернет. "Не бива да позволяваме интернет да се използва като средство за набиране на терористи", подчерта той.

Тръмп каза също, че съперничката му Хилари Клинтън не притежава "психическата и физическата сила" да се опълчи на "Ислямска държава" и че унищожаването на терористичната групировка ще бъде в центъра на неговата външна политика като президент. "Всяка страна, която споделя тази наша цел, ще бъде наш съюзник", добави той, посочвайки специално Русия като страна, с която САЩ трябва да имат по-добри отношения.

Тръмп обвини президента Барак Обама и бившия държавен секретар Хилари Клинтън, негова съперничка за президентския пост, че политиката им е довела до дестабилизация на Близкия изток и възникването на "Ислямска държава". Към катастрофалните грешки на САЩ във външната политика, предизвикали ръст на тероризма, републиканецът открои намесите в Ирак и Либия.

Тръмп ревизира досегашната си позиция за НАТО и каза, че ще работи в тясно сътрудничество с натовските съюзници за ликвидиране на ИД. Преди това той бе заплашил, че САЩ няма да изпълняват задълженията си по Северноатлантическия договор, навличайки си остри критики от съюзниците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Падението е пълно....Америка ке падне...
4
1
 
9
 
! Отговори
проктолог преди 7 години
Доналд Тръмп: Хилъри е американската баба Меркел!
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп това, Тръмп онова...*** каква истерия ги тресе демократичните медии! Чак забравиха да пишат за Путин!А какви статии пускаха през ден!Оставете това - а какво става със северна Корея?!Медиите направо са се умопомрачили!
2
0
 
3
 
! Отговори
Румбо преди 7 години
Все повече ми се струва,че тези избори в САЩ са по-скоро социологическо проучване какво би понесло безболезнено обществото като бъдещи действия на властта,отколкото реален избор между двама кандидати(в случая-много странни птици).След изборите Буш-Гор се убедихме,че изборната манипулация в Америка е факт и нежелан(за истинските Господари) избор не се допуска.Кампанията е скъпоструващо шоу,което просто прикрива истината-всичко в САЩ зависи от стотина души.
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То па некой се засили за краварника му.