Експеримент: Мюсюлмани, молитва... обиди

Провериха реакциите на минувачите, ако някой тормози мюсюлманин
16 авг 2016 19:47,
120
Експеримент: Мюсюлмани, молитва... обиди
Снимка: кадър Youtube

Двама приятели проведоха социален експеримент по улиците на Кардиф. Идеята им била да проверят как ще реагират минувачите, ако видят, че човек тормози мюсюлманин, който се моли.

Кенеди Клин се престорил, че напада и обижда 17-годишният Фахим, докато вторият се молел на 4 различни места в центъра на Кардиф.

Оказало се, че минувачите изненадали Кенеди - в три от случаите случайни хора се намесват, за да защитят Фахим, който в същото време е обиждан от приятеля си, който, впрочем, също е мюсюлманин.

И двете момчета, които се познават отдавна, били впечатлени от резултата.

"Не можехме и да си преедставим по-добра реакция от страна на хората и това ме кара да мисля, че гражданите на Кардиф са част от едно цяло", обясява Фахим пред "Daily Mail".

Първото място на експеримента на двамата младежи е пред офис сграда. Фахим започва да се моли, а Кенеди започва да го нарича с обидни епитети. Мъжете, които стоят наблизо, обаче го спират и му казват, че Фахим има пълното право да се моли.

"Мисля, че прекаляваш. Извинявай, но мисля, че трябва да го оставиш на мира. Кой си ти, че да му казваш това? Остави го", казва единият от мъжете на Кенеди.

В друг случай млада жена се притича на помощ на момчето. "Не го прекъсвай, докато се моли. Все едно християнин се моли в църква, това е свободна страна, позволено му е да се моли!", скастря жената Кенеди. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
20
 
11
 
! Отговори
До Врабче преди 7 години
Османската власт в продължение на повече от 500г.(1362-1913г.)никога не е забранявала на българите да говорят български език или пък да е налагала на християните да изпълняват молитвите и проповедите си от Библията и Евангелието на арабски или османо-турски език.
42
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЯЗЪКЛАР ОЛСУНГурбетчийо , ти ли си ?!
41
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да отиде християнин да се помоли в мюсюлманска страна :))))
40
9
 
15
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Трябва да се забранят всички религии ,мен като атеист религиозните фанатици ме обиждат и травмират.. Дваисет и първи век генома на човека е ясен а не са казали а не са ги произвели руси със сини очи...а фанатиците придължават да се дупят...ай сиктир....
39
1
 
8
 
! Отговори
жеко преди 7 години
някой нали много големи пари всеки ден да се пише на главните страници на всички всекидневници за мюсулмани, това са си пр статии и по тарифите на медиите струват много пари
38
9
 
16
 
! Отговори
ЯЗЪКЛАР ОЛСУН преди 7 години
МНОГО МИ Е МЪЧНО ,ЧЕ В 21 ВЕК ИМА МИЛИАРДИ ХОРА С НЕЛОГИЧНО МИСЛЕНЕ ,НАИВНИ ХОРА ! БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ СА МЮСЮЛМАНИ ,ХРИСТИЯНИ ,БУДИСТИ ИЛИ ОТ ДРУГИ РЕЛИГИИ ! ЩОМ ВСЕ ОЩЕ ВЯРВАТ В НЕСЪЩЕСТВУВАЩИ НЕЩА ПО-ДОБРЕ Е ДА ГИ ПРАТЯТ ПРИ ЕРДОГАН ,ТАМ ЩЕ СЕ ЧУСТВАТ КАТО У ДОМА СИ ! ДАНО СЛЕДВАЩИЯТ ГОЛЯМ ДЖАКПОТ ГО СПЕЧЕЛЯ АЗ ,АКО ТРЯБВА ЩЕ ИЗХАРЧА ВСИЧКО ЗА КАМПАНИЯ В КОЯТО ПРОФЕСОРИ НА КОИТО ЩЕ ПЛАЩАМ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА И ИНТЕРНЕТ ЩЕ ОБЯСНЯВАТ НА ПРОСТОЛЮДИЕТО ,ЧЕ ТАКИВА ВСЕВИШНИ СИЛИ НЕ СЪЩЕСТВУВАТ !
37
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Човечност. Браво.
36
34
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Омразата ви е безкрайна! Колкото и да ни мразите нас мюсюлманите,то ние никога няма да ви отвърнем със същото,защото Исляма ни учи на толерантност!И ако някой иска да се моли нека да се моли,на много места и Джамията и Църквата са на метри и няма проблеми,а Вие в нета сте подгизнали от омраза!
35
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"За молещите се мюсюлмани има джамии, а не улици."-Къде са ни действащите джамии до 40-50-60-те години на ХХв. в гр. Разград Бехрам бей, Искендер Бей, Касъм паша, Ак, Хаджъ Мюслим, Муз и Ески? Защо джамията Ибрахим паша, уж културен паметник вече повече от половин век е оставена на произвола на съдбата и продължава да се руши?
34
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да дойде в БГ да се моли...няма кой да го спаси
33
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нищо хубаво не очаква Кардиф. Това е извода...
32
6
 
18
 
! Отговори
ЕВРОПА преди 7 години
Да Живее Европа .Да е Живее Русия . Да Живее Путин .Ако някой е чел История , мисля че Много българи са чели .Иначе бих попитал с Патос - отидете в Турция и кажете това , ще ви заколят на Улицата .
31
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СБЪРКАЛИ САГурбетчийо ,много се изхитри и ти ,вече не си пишеш ника за да не ти трият коментарите обидените ти братя от анадола или лудогорието ! А относно коментара който си написал , абсолютно си прав !
30
4
 
39
 
! Отговори
Отвратена преди 7 години
Това е един от многото отвратителни навици на изповядващите сектата "ислям", а именно да се надупят там където сварят - било на обществено място или дори в мола! Разпъват килимчето и започват виейки да развяват *** си високо във въздуха! Нелицеприятна и направо гнусна работа! Апропо, ако един будист или християнин отиде да се моли по улиците на Саудия или Бахрейн, със сигурност ще му отрежат главата като на кокошка! Ай сиктир вече с тези мюслюмани! Все някой ги обиждал, а те са терористите!
29
7
 
9
 
! Отговори
skunka преди 7 години
слабисти, не корана е проблема, а $$$ на USA да финансира тази фиктивна в политически план "война с/у терора", която война за съжаление е напълно реална за гражданите.Нормалните мюсюлмани са по-отдадени на вярата си,но са идентични с нормалните християни. Проблема са групите,финансирани отново познайте от къде, в които се изучава Джихад.Нормалните мюсюлмани не четат джихад. Проблемът е 1-САЩ.Именно САЩ възстановява разорена Германия след 2та Световна война,чиито репарации се изплащат 2012...
28
7
 
39
 
! Отговори
СБЪРКАЛИ СА преди 7 години
ТРЯБВАШЕ ДА НАПРАВЯТ ЕКСПЕРИМЕН КОГАТО ХРИСТИЯНИН СЕ МОЛИ ,А МЮСЮЛМАНИН ГО НАПАДА ! АБСОЛЮТНО СЪМ СИГУРЕН ,ЧЕ ТОГАВА НИКОЙ НЯМАШЕ ДА СЕ ПРИТЕЧЕ НА ПОМОЩ НА ХРИСТИЯНИНА ! ЖАЛКО ЧЕ ДОПУСНАХТЕ МЮСЮЛМАНИТЕ ДА ЗАВЛАДЕЯТ ХРИСТИЯНСКИЯ СВЯТ ,ТАЗИ ПУСТА ТОЛЕРАНТНОСТ ЩЕ НИ ПОГУБИ
27
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, виждаме, че приятелят му камилар се е слял с обстановката с перфектен английски? Уидуи? Уидуи? Уц дис? ХахахахНа първия кебаб дето обясняваше в началото какво ще правят нищо не му се разбра, а смея да твърдя, че разбирам английски.
26
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хората се осведомяват за Исляма от проверени източници и затова тяхната реакция е такава,а Вие се осведомяват за Исляма само от форумите които са Анти Ислямски и резултата е очеВаден.
25
4
 
12
 
! Отговори
До предния преди 7 години
Явно образованието не му е било приоритет (на Тодор Живков) щом като пишеш "преуритет".
24
5
 
28
 
! Отговори
Вал преди 7 години
Тука хората щяха да викат: Удри, *** неговата мама...И с право.