Тийнейджър камикадзе окървавил сватбата в Турция

На възраст между 12 и 14 години отне живота на десетки
60
Тийнейджър камикадзе окървавил сватбата в Турция
Снимка: Reuters

Разкъсана жилетка с ескплозиви за извършване на самоубийствени атентати е открита в Газиантеп на мястото, където бе извършено снощното кърваво нападение, в което загинаха над 50 души, а над 94 бяха ранени, съобщиха местните власти.

Атентаторът самоубиец, който извърши смъртоносна атака на сватба в югоизточна Турция, е бил на възраст между 12 и 14 години, заяви държавният глава на страната Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от БНР.

Още по темата

Според Ердоган терористичната атака най-вероятно е извършена от терористичната групировка "Ислямска държава".

Той остро осъди нападението, като посочи, че няма разлика между организацията на проповедника Фетхуллах Гюлен, обвинен за опита за преврат от 15 юли, незаконната Кюрдска работническа партия (ПКК) и „Ислямска държава“, защото извършват терор.

Президентът съзря в атентата опит на терористите да всеят раздор между различните етнически групи в Турция, като араби, кюрди и тюркмени.

В последно време турската полиция предприе няколко мащабни операции в Газиантеп срещу т.н.клетки на джихадистите,с арести и е възможно атаката да е в знак на отмъщение, отбелязват наблюдатели, цитирани от БНР.

Газиантеп е на около 60 км северно от сирийската граница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
9
 
20
 
! Отговори
ODESSA преди 7 години
*** са терористите, ще ги призная ако отмъкнат водородна бомба отнякъде и я взривят на подобно събитие. Всичките заедно при алах, че нормалните хора да си починем.
10
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
72 девици ама друг път...До колкото знам има подобно предание,но то не се отнася за самоубийства или убииства на невинни.
9
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
72 девици са му обещали на глупавия хлапак. Как да не се гръмне.
8
10
 
26
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 7 години
В последно време турската полиция предприе няколко мащабни операции в Газиантеп срещу т.н.клетки на джихадистите,с арести и е възможно атаката да е в знак на отмъщение, отбелязват наблюдатели, цитирани от БНР.ТЕРОРИСТИТЕ НЕ СА ГЛУПАВИ И ЗНАЯТ КАК ДА ОТМЪЩАВАТ ,ВЗРИВЯВАТ БОМБИ В ЛЕТИЩА ,ГАРИ ,ПРЕД ПОЛИЦИЯ И Т.Н . ,А НЕ НА СВАДБИ НА ОБИКНОВЕНИ КЮРДИ !ТУК ЦЕЛТА Е ДА СЕ УНИЩОЖАВАТ КЮРДИ НЕЗАВИСИМО ДАЛИ СА ТЕРОРИСТИ ИЛИ НЕ ! ЗНАЕТЕ ЛИ КОЙ НАЙ-МНОГО ИМА ИНТЕРЕС ОТ ТОВА ? ЕРДОГАН !
7
9
 
24
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 7 години
Според Ердоган терористичната атака най-вероятно е извършена от терористичната групировка "Ислямска държава".Той остро осъди нападението, като посочи, че няма разлика между организацията на проповедника Фетхуллах Гюлен, обвинен за опита за преврат от 15 юли, незаконната Кюрдска работническа партияВЯРВАЩ АМА НЯМА СТРАХ ДОРИ И ОТ АЛЛАХ ! ЛЪЖЕ КАТО ИСЛЯМИСТ ! 5 ПЪТИ СЕ ДУ.ПИ НА НАМАЗ, АМА СТАНАЛ ДА ЛЪЖЕ НАРОДА ,ЧЕ НЯМА НИЩО ОБЩО С АТЕНТАТА !
6
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Джагала багала магала та така
5
5
 
21
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 7 години
Тийнейджър камикадзе окървавил сватбата в ТурцияА ТО ОСТАНА И НЯКОЙ ОТ МЕДЖЛИСА ДА Е / ТУРСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ/ ! РАЗБИРА СЕ ,ЧЕ ЩЕ Е НЯКОЙ КУКУМИЦИН ПОДВЕДЕН ОТ ТУРСКАТА ВЛАСТ !
4
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
младежът е изпаднал в амокили убийство от страстможе да е бил влюбен в булкатаили пък в младоженецане е терористичен атентат!да не си помислите, че е!
3
5
 
15
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 7 години
Тийнейджър камикадзе окървавил сватбата в ТурцияА ТО ОСТАНА И НЯКОЙ ОТ МЕДЖИЛА ДА Е ! РАЗБИРА СЕ ,ЧЕ ЩЕ Е НЯКОЙ КУКУМИЦИН ПОДВЕДЕН ОТ ТУРСКАТА ВЛАСТ !
2
3
 
15
 
! Отговори
Хан Соло преди 7 години
*** е бил тоз малкия ***! Не можеше ли да се самозаколи с *** нож. Повтарям ***
1
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Он е велик!Нали така!