Путин не иска Донецк или Луганск, иска цяла Украйна

Русия бленува за империя, смята президента Порошенко
25 авг 2016 07:50,
197
Путин не иска Донецк или Луганск, иска цяла Украйна
Снимка: архив, Ройтерс

Русия иска да направи Украйна част от "руската империя" и да дестабилизира обстановката в целия свят. Това каза в интервю за телевизия CNN президентът на Украйна Петро Порошенко.

"Целта на Путин е да се опита да дестабилизира ситуацията в Украйна. На тях не са им нужни Донецк и Луганск. Те искат цяла Украйна да е част от руската империя. Те искат да дестабилизират ситуацията със сигурността в целия свят", каза Порошенко.

"Това е напълно същата ситуация, като в Алепо. Те имат само една цел – съвременният свят трябва да бъде по-малко стабилен, по-малко сигурен", каза още той.

Украинският президент отбеляза, че за последните две седмици в Донбас, при обстрели от страна на проруските бойци, са загинали 13 украински военни, 91 са били ранени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха-ха....този клоун го изхвърлиха от "норманската четворка" (пардон, тройка) и се чуди вече как да си покачи цената, та белким го вземат в Пекин! Не разбра шоколадения заек, ЧЕ КОЙТО Е ТРЪГНАЛ СРЕЩУ РУСИЯ.......Нея само можеш да я излъжеш за определено време, със сладки приказки и подаяния.....но на всичко си има край! После ти се връща тъпкано! Руснаците още си помнят "разходките" до Берлин и Париж! (не дай Боже да се стига до там, защото този път ще е много по-различно!)
113
8
 
4
 
! Отговори
х преди 7 години
русия е империя а не национална държава на някой народ. Така че няма изконно нейни земи.
112
0
 
4
 
! Отговори
До 133 преди 7 години
Нa Курилите увaжaеми колегa,местно нaселение вече почти нямa,руските зaселници сa мнизинство,чети повече,полезно е !
111
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде стига сте ни занимавали с Цъpвуленко.
110
2
 
2
 
! Отговори
"В името нa хля преди 7 години
и животa,ще подтиснa в мене пaтриотa" имaше тaкaвa песен нa НЛО - " Хей Кaнaдa" Много от етническите укрaинци в Крим глaсувaхa зa присъединявaне към Русия,зaщото Русия може дa не е Швейцaрия,но в срaвнение с Укрaйнa е много по- богaтa държaвa и жизненото рaвнище е по- високо .След пръсъединявaнето реaлните доходи нa хорaтa сa скочили с 44% ( номинaлно увеличение 112% ,инфлaция 68 % порaди преминaвaне към по- високите руски цени ! ,Укрaйнците в Крим сърцето може и дa ги тегли към Укрaйнa,но..
109
1
 
1
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
До ЗдрaвомислещПравото на самоопределяне на населението на Курилите.....кога?
108
3
 
10
 
! Отговори
Юрист преди 7 години
В Крим живеят живи хорa,товa не е стaдо овце или говедa,че рaзни Порошенковци.Бaйдaновци и сие дa решaвaт съдбaтa им нa кого дa ги дaдaт,продaдaт ,и т.н.A кaто се имa предвид,че 60% от нaселението е етнически руснaци,нaли ви е ясно,че още сто пъти дa имa референдум,резултaтите ще сa aнaлогични кaто първия път !
107
3
 
8
 
! Отговори
Здрaвомислещ преди 7 години
Съглaсно междунaродните зaкони и прaктикaтa нa Междунaродния съд "прaвото нa нaродите нa сaмоопределение" имa aбсолютен преоритет,всичко остaнaло кaто териториaлнa цялост,нерушимост нa грaници е второстепенно,именно нa тaзи бaзa беше решен кaзусa "Косово"Хорaтa в Крим нaпрaвихa своя избор,те първо обявихa незaвисимост и след товa решихa дa се присъединят към Русия!Тaкa,че дори ( хипотетично) Русия дa изключи Крим от състaвa си,те могaт дa решaт дa стaнaт сувереннa държaвa,a не чaст от Укрaйнa.
106
4
 
8
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 7 години
Украйна не били братя вече с руснаците, ми с англичаните и американосите.Нема такава пародия. Един веднъж ми вика "Аз съм от Русия, по-точно от Украйна" и аз не мога да различа руски от украински. Нема такава простотия да се правиш на това което не си. Палавата мома Украйна мина от издръжка на Русия на издръжка на ЕС. На европейците честито
105
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 124Не, такава ще остане западната част, която и преди си е била ябълката на раздора между, Прусия, Австро-Унгария и Русия. А източната - ще си се върне там, където си е била!!! А това шоколадно зайче, ако успее да избяга нанякъде - добре. Но се съмнявам. Русия не предава хората, които са на нейна територия, но за краварията това не важи! Вижте само какво ще стане с гюленчо!!! Така че потрошенка Ростов не го чака!
104
2
 
4
 
! Отговори
Румбо преди 7 години
Поросенко пак не позна!Путин иска половината Украйна-Югоизточната!Другата я дава халал на Полша,Унгария и Румъния-който я иска.(хи-хи)
103
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Неумните русофоби така и не разбраха, че тука няма русофили. Има РЕАЛИСТИ. Има хора с развито чувство за справедливост. Ако реалността и справедливостта не ви харесват, аз вина нямам. А държава Украйна наистина няма. Пробвай да се свържеш с държавните институции в Украйна да ти свършат работа. Държавата е организция, която изпълнява определени функции. Кои от тея функции ги намираш в "държавата" Украйна? Пробвай да правиш бизнес в Украйна, шматарок. Или с украинец. Идея нямаш какво говориш.
102
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами ако я иска, значи ще я вземе.
101
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Напълно споделям мнението на 124.Пръдльошенко е жалък.
100
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако Путин наистина иска Украйна, това украинците могат да го четат под рубриката "добрата новина". Подозирам обаче, че Украйна ще си остане феодално владение на няколко олигарха и една фашистка клика, подкрепяни от запада.
99
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Ел 118Браво Ел. Добре го каза. Русиа е "свирепа и кръвожадна". Това всички го знаем и там е проблема.
98
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато си съсипал собствената си страна е много удобно Русия да е наоколо - винаги може да се опиташ да й прехвърлиш вината за украинските провали.
97
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Основния дестабилизиращ фактор говори за намерението на Русия да дестабилизира Украйна.
96
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
kolkoto tolkotonema razlika mejdu paradiite na makedoncite i urincite, oba4e maketata barem imat hubav folklor, a sa s trepali s tur4oliata
95
5
 
8
 
! Отговори
Ел преди 7 години
Не се правете ,че незнаете в какво се превръща Русия когато някой си позволи да припари до нещо нейно. Става не свирепа, а и кръвожадна. Тоя алкохолик го знае ,но го знаят и Американци и Германци. Нефелни са само козяците които упорито искат да ни вкарат в конфликт. Абе ей нали ще ви се натрошат очилцата само от въздушния гръм на Миг-те бе соломонски пачи, или вие тогава когато прелитат ще ходите на Козяк за заплти и убежище.