Син на руски депутат хакнал US фирми, осъдиха го

Искал да открадне информация от кредитни карти
26 авг 2016 08:52,
6
Син на руски депутат хакнал US фирми, осъдиха го
Снимка: архив, Ройтерс

Руски гражданин, обвинен, че е организирал международна мрежа за онлайн кражби, беше признат за виновен за хакерски атаки срещу американски фирми с цел кражба на информация от кредитни карти, предаде Асошеийтед прес.

Съдебен състав призна Роман Селезньов за виновен по 38 обвинения и е застрашен от присъда до 34 години затвор. Очаква се тя да бъде произнесена на 2 декември.

Прокурорите твърдят, че Селезньов, който е син на руски депутат, е спечелил милиони чрез хакерски атаки срещу фирми, основно ресторанти за пица в щата Вашингтон, и продажба на данни чрез нелегални интернет форуми.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Шаран БГШаранси и още как. И на гола кукичка кълвеш, стига да е руска. Прекръсти се на Карп БГ за да бъде по верноподанически. Дурак!
2
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 1Те американците си нямат друга работа и само за отмъщение мислят. Това да не ти е параноясалото джудже? Прочети, че е обвинен за 38 престъпления. Или синовете на руските депутати са високо морални и не вършат престъпления. Имаш вата в главата от любов към Русия.
1
6
 
5
 
! Отговори
Шаран БГ преди 7 години
Вай,вай, добрите хамериканци!? Как все им се случва, все лошите руснаци да им спретват номера. А те, света вода ненапита.Понякога разни- безобразни от пясъците край Тигър и Ефрат си ядат майната. Ама тях ще ги засилим, я в Германия, я във Франция, може и в Белгия ---да се интегрират! А светът е на САЩ бандитите - каквото си искат това правят, когото си искат него убиват. Приятел е всеки-- само докато е послушен и си дава нефта .. После -- бой , терорист ниедин! С огън и жупел ще го унищожим....