Най-малко 15 души загинаха в Алепо от варелни бомби

Били хвърлени от хеликоптер на сирийската армия
28
Най-малко 15 души загинаха в Алепо от варелни бомби
Снимка: Ройтерс

Най-малко 15 цивилни са загинали днес при експлозии на два варела с експлозиви, хвърлени от хеликоптер на сирийската армия в контролиран от бунтовници квартал на Алепо, предаде Франс прес, като се позовава на Сирийския център за наблюдение на човешките права.

"Варелите са били хвърлени в интервал от няколко минути върху квартал Маади, близо до шатра, където се изказвали съболезнования на близки на хора, загинали тази седмица при бомбардировка с варелни бомби в съседния квартал Баб ан Найраб", каза за АФП директорът на центъра Рами Абдел Рахман.

"Първият варел е бил хвърлен, когато хората се събрали, а когато дошли линейки, бил хвърлен втори варел, който убил още хора. Една линейка е било напълно унищожена", каза кореспондентът на АФП в бунтовническата част на Алепо, цитирайки службата за гражданска защита.

Алепо е разделен от юли 2012 г. на две - източните квартали са под контрола на бунтовници, а западните са в ръцете на режима. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: СирияАлепо
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Номер 16 мн. Си Т*П.По големи убици от Тези който Създадоха и направиха най много Воини няма.Ако питаш някой по умен ще разбереш.
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нищо ново и американците 1944г бомбадираха София и стотици мирни хора умряха защото нямаше на къде да бягат като бежанци
17
0
 
3
 
! Отговори
Вот дю фак преди 7 години
Варелни бомби? Търся го в гуглето и няма никакво обяснение - дали измислихте поредния бисер или аз съм по пqост от колкото си мисля.
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Асад е законно избран
15
0
 
3
 
! Отговори
Дънкан Маклауд преди 7 години
Хубовото на Брекзита е, чи сега нетрябва да се съобразяваме с англичаните.А скоро няма да има Обединено кралство , а няколко независими държавици- Англия, Шоландия,Ирландия
14
1
 
14
 
! Отговори
Ясно е преди 7 години
Тази лъжа беше пусната преди дни и сега пак се тиражира,само *** се ловят на тези лъжи...
13
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Асад и *** са наи-големите убийци на 21 век. Това един ден, когато промитите кремълски мозъчетата отдавна няма да ги има, ще го пише в учебниците.
12
5
 
25
 
! Отговори
Спас преди 7 години
НА МЕН ДУМИЧКАТА "режим", взе много да ми харесва!!! Режим на Тодор Живков, режим на Асад, РЕЖИМ НА КАДАФИ, все добри хора при управлението на които народите им ЖИВЯХА БОГАТО И ЩАСТЛИВО!!!!!!
11
2
 
27
 
! Отговори
Спас преди 7 години
Кого наричате "режим"? Този на Порошенко ли? Според мен, законната власт в Сирия, се бори срещу ***, убийци! Тези убийци тероризират и нас европейците!!!
10
2
 
32
 
! Отговори
много жалки сте преди 7 години
Хахаха, тоя "Сирийския център за наблюдение на човешките права" е съставен от един човек - сириец, живеещ в Лондон от около 15 години(със забрана да стъпва в Сирия от също толкова години). Та той, освен директор, заема и всички останали длъжности в "центъра". Ама това в американските правозащитни организацийки е често срещано явление!
9
2
 
27
 
! Отговори
Патриот преди 7 години
"Сирийския център за наблюдение на човешките права"значи по всяка вероятност подобно нещо изобщо не се е случило!
8
2
 
28
 
! Отговори
Пипипи преди 7 години
До смотания 8Ако Асад беше подал оставка , щеше да имаш Ислямска държава за съсед. Това ли искаш ? А и бежанците - как сирийци се бият за родината си и не бягат , а афганистанци ти се правят на бежанци , това вече е друг въпрос. Ако си глупав им вярвай , че са бежанци и ги премай.
7
3
 
31
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
До ДКKакто в Либия Кадафито ли си подаде оставката? Сега цъфтят и връзват там.. То бива tъпанари, ама чак пък толкова..
6
5
 
26
 
! Отговори
до Путин преди 7 години
Просто мачкай!
5
28
 
8
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 7 години
Нали го бяха превзели този Алепо преди седмица . Хвалби по всички медии и видеа от огромни самолети , в кабините на които лъха от силна водка
4
2
 
25
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 7 години
Бой по ши6aнитe фaнатични kpaтyни!!!
3
0
 
12
 
! Отговори
Бате Рашо преди 7 години
И тук се наблюдава до болка позната картинка,а именно събитията станали в Берлин след 13.08.1961година, когато столицата на Германия бе насилственоразделена на две части от бенона стена !?Така че ще излязат прави старите хора, които казват в подобни случаи:НЯМА НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО, госпожи и господа !?
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бой по каските!
1
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"предаде Франс прес, като се позовава на Сирийския център за наблюдение на човешките права."Това е достатъчно, няма нужда да се чете по-нататък статията.