Екзекутиран е севернокорейски вицепремиер, съобщи Сеул

Двама висши държавни служители пък са били порицани
31 авг 2016 09:22, Елка Василева
24
Екзекутиран е севернокорейски вицепремиер, съобщи Сеул
Снимка: архив, Reuters

Севернокорейският вицепремиер Ким Йон Джин, отговарящ за образованието, е екзекутиран, съобщиха Ройтерс и Франс прес, като цитираха южнокорейското министерство на националното обединение.

Освен това са порицани двама висши държавни служители. Според южнокорейското министерство на националното обединение Ким Йон Чхол, който оглавява севернокорейския департамент за Обединения фронт, отговарящ за междукорейските отношения, е бил "подложен на революционни мерки", добавя Ройтерс.

Още по темата

Асошиейтед прес предаде, че двамата висши служители са изпратени в земеделски райони "за превъзпитание".

Съобщението на министерството в Сеул последва медийни информации, че в Северна Корея по-рано този месец са били екзекутирани двама висши служители, защото отказали да се подчинят на лидера Ким Чен Ун.

Ако тези съобщения се потвърдят, екзекуциите и наказанията ще са най-новите в серията от убийства, чистки и уволнения, извършени, след като Ким Чен Ун пое властта в края на 2011 г.

През май Сеул съобщи, че е екзекутиран севернокорейски висш военен, но по-късно се оказа, че той е жив и дори е получил повишения, припомня АП.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Срещу КНДР да тичате, няма как да ги стигнете. Едно хубаво има в РБ днес, това е, че хората не осъзнават колко са зле и каква трагедия ги чака в близките години. Иначе ще има масови самозапалвания и дружни скокове от високите етажи.И една утеха - да гризат подметките на КНДР, но дали това носи спокойствие , е отделна тема.
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Особеност на правосъдната система на КНДР е личната отговорност на основния престъпник. Обикновено организаторът на престъплението/антидържавно или икономическо/ се наказва със смърт, докато съучастниците му получават леки присъди - в смисъл те са били подведени, това смекчава вината им. За битова престъпност или бежански нашествия там не може да става и дума. Наркотици, проституция, хулиганство са непознати за КНДР. Както и данъци - премахнати още 70-те години.
17
3
 
7
 
! Отговори
В преди 7 години
Турция в момента по затворите сигурно се избиват стотици противници на Ердоган,но всеки се прави,че такова животно нЕма.По-верноподанически е да плюем по Северна Корея!
16
1
 
6
 
! Отговори
Екзекуторников преди 7 години
Този път няма пояснение дали с оръдие,ракета или торпедо е екзекуцията.У нас МС, НС,ги морят чрез ЗАДАВЯНЕ(от крадливост),но те са от Мелмак и имат седем стомаха-т.е. неунищожими.Депутатите пък ги трепят с почивки.Кредитния бизнес мре от далавера.Чат-пат се гърми.Братска Турция я разкатават от митинги и който не скандира в затвора отмира.ЕС плаче за осеменители.US сее войни и ще жъне...Всъщност и двете Кореи са с недостижими от нас показатели и тяхното обединение е най-големия СТРАХ!!!
15
2
 
9
 
! Отговори
Гошко преди 7 години
Пичове не всичко, което хвърчи се яде, не всичко, което пишат медиите е истина. Особено, когато се плюе по Северна Корея, Русия, Китай и други "неприятели" на "Умиротворители от Алианса", поставяйте всичко под съмнение. Как пък един път, не се написа нещо негативно срещу сащ...
14
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Иначе казано Ким има много работа да свърши още ! Всички комунистически деятели от най малкият до най големият са на дневен ред. Като изчисти страната от проказата и остане само той - да си направи харакири и да остави корейският народ да оцелее като се обедини !
13
4
 
5
 
! Отговори
До хибридния трол преди 7 години
Дузината медали се оказват 7 на брой-два златни, три сребърни и два бронзови. Това им отрежда незавидното 34 място в класирането.Братята им от юг са на 8 място с 21 медала-9 златни, 3 сребърни и 9 бронзови.Сами направете сравнениетоДузината се състои от 12 броя.
12
7
 
7
 
! Отговори
Хибридни войни преди 7 години
Тоталитарно гладуваща КНДР/така пишат жур-нал.ята по свободната преса по цял свят/ на ОИ в Рио спечели дузина медали - златни, сребърни, бронзови. Цъфтяща и прецъфтяваща РБ се изложи с три медала, без злато.Каква я мислехме, каква излезе. Хибридната война на ФАЩ и ко срещу комунистите от Севера даде неочаквани резултати - спътник в космос, балистични ракети с термоядрени бойни глави от подводници, самостоятелна АЕЦ, най-добрите хакери в света и ред върховни технологии/не говорим за смартфони и
11
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ПиночетАми отивай там, като много ти харесва!
10
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ПиночетНе пуши повече некачествена трева!
9
5
 
10
 
! Отговори
Пиночет преди 7 години
Ей такъв един трябва тук у нас. Как бързо ще въведе ред. Само не знам дали ще остане някой жив от парламента и правителството............
8
0
 
6
 
! Отговори
Лллл преди 7 години
До АнонименМарката е "Кимчен - тринитрон" ....:)
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Двама изпратени в провинцията на село.Ей ся им се отдели волът като ги впрегнат пред ралото да орът.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обаче никой заспал, забелязахте ли?
5
2
 
5
 
! Отговори
Hose преди 7 години
Глупости на търкалета.....
4
1
 
3
 
! Отговори
Онуфри преди 7 години
до BURZUMВъобще не е смешно бе, братле...
3
2
 
5
 
! Отговори
Ким преди 7 години
Един в дъното не се смее! Да се екзекутира!
2
2
 
6
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
"Подложен на революционни мерки" хахахахах.......кефят ме тия.....това си е милионен социален експеримент...социална лаборатория... само не знам социолози имат ли?
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой знае ли каква марка е телевизорът който гледа вождът на снимката. Искам да си купя такъв.