Британците срещу Brexit, искат нов референдум

Хиляди хора протестираха в Лондон, Бирмингам, Оксфорд
Обновена: 4 сеп 2016 07:24 | 3 сеп 2016 20:49, Анисия Иванова
48
Британците срещу Brexit, искат нов референдум
СНимка: БТА

Хиляди хора се събраха в Лондон и други британски градове на протести срещу намерението на Великобритания да излезе от Европейския съюз и поискаха нов референдум за членството в ЕС, предадоха ДПА и Франс прес.
Протести имаше в Бирмингам, Оксфорд, Единбург.

Под лозунга "Шествие за Европа" около 2000 протестиращи, които скандираха "Спрете Брекзит" и "Нуждаем се от ЕС", преминаха в Лондон от Хайд парк до британския парламент, където в понеделник ще има дебати за втори референдум.

Въпросът ще се разисква в парламента след внасянето на подписаната от 4 милиона души петиция за втори референдум за членството в ЕС. Искането е да се свика втори референдум, след като в първия под 60 процента гласуваха за излизане от ЕС при участие на избирателите под 75 на сто.

В първия референдум на 23 юни 52 на сто от британците гласуваха за излизане от ЕС при избирателна активност от 72 на сто, напомня ДПА.

Британската министър-председателка Тереза Мей обяви, че не възнамерява да свиква втори референдум, тъй като волята на избирателите трябва да бъде изпълнена. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още по темата: АнглияпротестЕСBrexit
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
2
 
! Отговори
Ха- ха- ха преди 7 години
Интересно е да четеш как хора, които не са стъпвали в ЕС злорадстват, че Британия е напуснала съюза!
34
2
 
1
 
! Отговори
BA6BABAIT преди 7 години
в Лондон са само черни, е без тея от ист.европа.
33
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ГУРБЕТЧИЯИ като се мести в Германия какво ?. Да не мислиш, че ще ти вдигнат заплатата ?. Германия се напълни с такива като тебе и цените на труда се сриват постоянно. Съвременната тарикатска политика на Германия е "повече заетост, по ниско заплащане".
32
1
 
2
 
! Отговори
BA6BABAIT преди 7 години
ще им изиграе лоша шега. Както между другото се случи и с Китай, след договора който им наложиха 1997 "една страна две системи" от севернокорейски тип икономика, китайската стана номер едно в света. С абсолютно непредвидима политическа олигархия.Между другото, тогава икономиката в Северна Корея се водеше китайски тип. И от тогава е нарицателното китайска стока(албанска стока).
31
6
 
4
 
! Отговори
Idealist преди 7 години
Вританците се отърваха от чиновническия брюкселски гнет!
30
0
 
5
 
! Отговори
BA6BABAIT преди 7 години
Империята винаги се е възползвала от противопоставянето между Русия и Турция и Европа от друга страна. А сега не можа. Няма Кримска война, колкото и да им се иска. Няма руско-турска. А ако въвлекат Европа трябва да са извън нея, за да се възползват от ситуацията.А британския дълг е над 400 % годишния продукт. Като равнопоставен член на Европа няма как да го оправят. Българите винаги сме били най-пострадалите от мръсните им номера.Но това, че англичаните още се изживяват като империя този път
29
4
 
8
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 7 години
ВСЯКО ЗЛО ЗА ДОБРО ! ХУБАВОТО В ТОЗИ БРЕКЗИТ Е ,ЧЕ ЦЯЛАТА ИКОНОМИКА НА ЕС И НА СВЕТА СЕ ПРЕМЕСТВА В ГЕРМАНИЯ ! ВЕЧЕ ИКОНОМИКАТА И ТЪРГОВИЯТА В СВЕТА НЯМА ДА СЕ ВЛИЯЕ ОТ ЛОНДОНСКОТО СИТИ ,А ОТ ФРАНКФУРТ ! АНГЛИЙСКИТЕ БАНКИ И ГОЛЕМИТЕ АНГЛИЙСКИ ФИРМИ ВЕЧЕ БЯГАТ ОТ АНГЛИЯ , А ГЕРМАНИЯ Е НАЙ-ПРИВЛЕКАТЕЛНАТА ДЕСТИНАЦИЯ !
28
2
 
7
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 7 години
КЪСНО Е МОМЕ ЗА КИТКА ! ДА СТЕ МИСЛИЛИ С ГЛАВИТЕ СИ КОГАТО ГЛАСУВАЙТЕ ЗА БРЕКЗИТ ! МАХАЙТЕ СЕ ПО-БЪРЗО ОТ ЕС ,ОПРАВЯЙТЕ СЕ КАКТО ИСКАТЕ ,ТОВА НЕ НИ ИНТЕРЕСУВА !
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** ми, дойди ми
26
0
 
1
 
! Отговори
ODESSA преди 7 години
Само във Лондон Българите са околоъ 100 000 ти пън явно всичко знаеш:) 2 000 000 сме
25
0
 
5
 
! Отговори
ODESSA преди 7 години
Предателите никъде не ги обичат. Hasta la vista. Три рефендума:)6
24
17
 
15
 
! Отговори
28 до 29 преди 7 години
О, вярвам си и още как!Пък и няма нужда да го вярвам. Виждам го. Откакто сме в ЕС, градът ми е по-красив, улиците ни са с по-малко дупки, заплатата ми е пораснала тройно, от време на време бачкам и в Европа, та си купих по-голямо жилище без кредит, карам по-хубава кола, катаджиите арестуват за предложен подкуп вместо да те ти се разминава... Да продължавам така мога още дълго.А вие си спомняйте с носталгия за соца, когато чакахме на опашки за хляб, банани само за коледа, връзки за жителство в града, а в чужбина - на куково лято...
23
11
 
9
 
! Отговори
До 29 преди 7 години
Представи си ***, че си вярвам, и много хора си вярваме, по джоба си съдим! При комунизите само нЕкои другари имаха, а сега всеки кадрен/можещ = има!!
22
7
 
9
 
! Отговори
До 28 преди 7 години
Това че ЕС било добро като някаква молитва го повтаряш. Ама май и сам не си вярваш.
21
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Откакто сме в ЕС, ние вървим само нагоре.ЕС е добро.Виж, британците имаха неприятния навик да обвиняват Съюза за собствените си грехове и затова сега са на тоя хал. Пресолиха здраво манджата, но сега се налага да си я изсърбат цялата. Сори!
20
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Инглинците този път ще го барат мъжката. Стига толкова претенции и искания да бъдат специални. Всички договори се късат и сега няма лабаво. Ние ще се справим с ***, ама те дали ще се справят с нямането?!
19
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На мен ЕС с нищо не ми пречи. Ак някой мисли, че му пречи нека обясни защо а не само да ***.
18
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз пък мисля че за България ЕС е много полезен по много причини.
17
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако ЕС се разпадне след 5 години, Англия ще е най-големият победител. Докато навсякъде царува хаос и паника, инвеститорите ще търсят къде да инвестират парите си на сигурно. Англия която вече ще се е потърсила от първоначалния шок ще е най-предпочитаната дестинация за инвестиции
16
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 9Ей за това Мари Лю Пен никога няма да спечели.

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe