Г-20 трябва да възприеме нови мерки за устойчив растеж

Китайският президент откри официално срещата на върха в Ханчжоу
4 сеп 2016 12:22, Елка Василева
11
Г-20 трябва да възприеме нови мерки за устойчив растеж
Снимка: Reuters

Китайският президент Си Цзинпин откри официално двудневната среща на върха на 20-те най-големи световни икономики (Г-20). Той заяви, че Г-20 трябва да възприеме нови мерки, за да произведе устойчив растеж и да избягва протекционизма, предаде Асошиейтед прес.

Тазгодишната среща на Г-20 е единадесета поред и протича в източния китайски град Ханчжоу.

Си се ръкува и позира за снимки с държавни ръководители, сред които президентът на САЩ Барак Обама, германският канцлер Ангела Меркел и руският президент Владимир Путин. След това лидерите се отправиха към конферентната зала на срещата.

В своето встъпително слово Си заяви, че световната икономика се възстановява, но е изправена пред многобройни предизвикателства в сферата на финансите, търговията и инвестициите.

Той посочи, че на срещата на върха ще бъде обсъдено как да се постигне растеж, чийто мотор да са иновациите, както и по-ефективно глобално икономическо и финансово управление.

Страните от Г-20 трябва да се превърнат в механизъм за реакция предвид кризата в институциите за глобално управление, заяви Си, цитиран от ТАСС.

"Страните в Г-20 трябва да се превърнат в механизъм за реакция на кризите в институциите за глобално управление", заяви той. "Стратегическото планиране трябва да ни изведе по пътя към постигане на ново качество на развитие."

Си каза, че процесът на икономическа глобализация протича неустойчиво поради протекционизма и рисковете в световната икономика. "Световната общност възлага големи надежди на срещата на върха на Г-20", добави той.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: КитайГ-20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Имани преди 7 години
Ангела Меркел не иэглежда да има никаква представа, как да эапаэи репутацията на ЕС!!! Европейският влак се движи в эадънена улица!!! А дрес кода и е под всякаква критика!!!
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трудна работа - умни хора , а искат да растат още . Досега трябваше растежът да е факт .
7
2
 
2
 
! Отговори
до 5 преди 7 години
Смъртоносна заплаха е за вашето писихическо здраве, ако изобщо го имате. Много клетки във вашият мозък са мъртви и резултатът от това е писането на глупости без покритие.
6
0
 
9
 
! Отговори
Аха преди 7 години
То хубаво все за растеж говорят,ама някой да мисли за капацитета на Земята?Ресурсите свършват,замърсяването е в колосални размери,някой да мисли за това?На кой ли му дреме,важното е робите да са по работните си места,а отрепките в костюми да са на върха на пирамидата.Ако не спрете да говорите само в цифри,ако продължите да пренебрегвате планетата,до 20 години ще сме унищожили единствения дом,който имаме,Земята!
5
0
 
17
 
! Отговори
А така! преди 7 години
Кога ще изхвърлят САЩ от Г-20? Мястото на тази агресивна сбирщина, нарекла се държава и упражнила геноцид върху коренното население на континта Северна Америка е на бунището на историята!
4
25
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ИДИЛ не е никаква заплаха за никого, нямат нито оръжие нито авиация нито ракети нищо. Просто може да бъде смазана за броени дни. Истинската заплаха за света е агресивна Русия, освен много оръжие и изключително шовинистично настроен народ има и ядрени оръжия.
3
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бензоколонката е плътно до баба Меркелица, че ако и германците се откажат от услугите и Русия автоматично ще се превърне в пoмийна яма по-точно кeнеф.
2
0
 
3
 
! Отговори
да бе да преди 7 години
на китаеца само глобализация му е в главата и премахване на протекционизма. ами нали заради глобализацията милиони работни места се преместиха от европа в китай а същевременно китай държи йоана нисък и така реално подпомага износа си а прави неизгоден вноса на западни стоки в китай .освен това китай не е пазарна икономика и не може да има претенции
1
1
 
14
 
! Отговори
хм.. преди 7 години
В момента Великите са на една маса.Спокойно могат да решат единни да смажат ИДИЛ