Киев губел западна подкрепа срещу руската агресия

Порошенко се опасява от мащабно нахлуване в Украйна
47
Киев губел западна подкрепа срещу руската агресия
Снимка: Reuters, архив

За Украйна става все по-трудно да си осигури подкрепа от Запада за борбата срещу "руската агресия", заяви днес украинският президент Петро Порошенко и допълни, че не изключва възможността за пълномащабно руско нахлуване в Украйна, предаде БТА като се позова на Ройтерс.

"Украйна ще продължи да има нужда от силна международна подкрепа в борбата срещу руската агресия", каза Порошенко пред парламента на първото му заседание след края на лятната ваканция.

"Но осигуряването на тази подкрепа става все по-трудно за нашите дипломати заради различни обективни и субективни фактори", допълни украинският президент.

Порошенко каза, че Украйна планира да похарчи три процента от брутния си вътрешен продукт за отбрана през 2017 г., предаде ТАСС.

"Три процента от БВП за отбрана е много в сравнение с един процент, както беше преди, но повече не можем и да си позволим, тъй като военната тежест върху бюджета и социалната сфера е вече критична", каза той.

Порошенко изрази притеснение, че догодина има избори в няколко европейски държави, след които могат да дойдат на власт политически сили, склонни на компромис с Русия.

"Европа все още говори с един глас, но има и страни, в които руският акцент е вече доста ясно доловим", предупреди той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не стига че започна война срещу собствения си народ, но и за западна подкрепа претендира. Негодник!
14
1
 
37
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 7 години
Честито Урки ! Ха да ви е честита демокрацията ! А, да ви видиме сега ! Убавци !
13
1
 
37
 
! Отговори
Поро преди 7 години
Тоя и жалката му държавица са на финалната права да изчезнат завинаги от лицето на земята И не Путин а Запада ще си ги очисти
12
0
 
6
 
! Отговори
Кики преди 7 години
До анонимен 9Ти дете ли си или възрастен с акъла на дете?
11
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 12За престъпления срещу човечеството трябва да се отговаря. Настойчиво се проявява нуждата от нов Нюрнбергки процес. Фашизмът не е химера. А държава, която гори гражданите си, помним Одеса - защото там е руска земя, преди по-малко от две години живи бяха изгорени десетки хора, в Киев през ден разстрелват на улицата поети, журналисти, горят редакции ... гинат в Донецк, Луганск, Донбас хиляди мирни жители,...морят населението с глад. За това пияницата Порошенко трябва да плати.
10
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига нарочна иcтepия от западните колонизатори чрез тъnaта уста на украинските фашисти и джавкащите неблагодарни балтийски палета. Как не разбраха вече истинските агресори - западните акyли, че ненормалната им пропаганда срещу Русия, мaлoyмното внушаване, че Русия ще нахлуе в някакви си балтийски земици и сбърканата на фaшизъм държава, анексирала 70 % руска земя, предизвиква точно обратна реакция - НИКОЙ ВЕЧЕ НЕ ВЯРВА НА КЛЕВЕТНИЦИТЕ.
9
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Опасява се, че украинците и него ще пратят при Бандюкович.Дано е скоро.
8
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Порошенко не се ли опасява повече, че е губи всякаква подкрепа от все по-затъващото в бедност население на Украйна ???
7
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вярно е че Русия изтегли на практика всичките си военни сили от изток, но това е съгласно дългосрочния договор за аренда с Китай, съгласно който на територията на арендата няма да важат законите на Руската федерация. А това значи, че там не трябва да има руска власт и руски войски. Затова те се прегрупираха на запад, но не само против Украйна, а също и Белорус и балтийските. Но също е вярно, че на такова струпване ще трябва да му се търси и работа.
6
47
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди две години Украйна беше много по-слаба и пак не можаха да я завземат, а сега вече нищо не могат да и направят. Путин пропусна и тоя сезон за война, остава му само да си чака края.
5
32
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До анонимен За два дни Русия и ми не може да превземе. Ако се набутат в Украйна, ще бъде Пирова победа. След това и Румъния ще може да ги бъхти.
4
4
 
48
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Каква руска агресия какво руско нахлуване пълни глупости.Русия ако реши ще "превземе Украйна за 2 дни"украйнците и руснаците са едно 1/2 от украйнците са със смесени бракове поколения украинци са служили в армията на СССР заедно и то повечето на руска територия като разговаряш с тях те казват ние сме едно.Порошенко виси във въздуха търси да направи война.В днепопетровск навярно има руснаци но какво търсят поляци и не украинци в армията на украйна срещу днепопетровск .В скоро нещата ще се управя
3
1
 
44
 
! Отговори
нали според преди 7 години
минското споразумение киев ТРЯБВАШЕ да даде автономия на домбас и донецк ...е нищо не са дали !!! а после реват , че другите не изпълняват договорките . а и никакви реформи няма в украйна за да повярва запада на украйна !!
2
5
 
49
 
! Отговори
66 преди 7 години
Браво на русия
1
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
пороченко порноченко прасенко продавенкоукрайна смени олигарх, който не пусна армията срещу цивилни с олигарх, който пусна армията срещу цивилничестито на печелившите