Г-20 затъмни Г-7. Западът все повече отслабва

проф. Нако Стефанов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria
7 сеп 2016 11:37, Екип на Bloomberg
21
Г-20 затъмни Г-7. Западът все повече отслабва
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Геополитическите съображения са на първо място пред икономиката, Г-20 затъмни Г-7 и действително се наблюдава общо отслабване на Запада. Това е невидимата част от срещата на лидерите на Г-20 на 4 и 5 септември, заяви проф. Нако Стефанов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Той коментира развитието на отношенията междуСАЩ и Китай, като подчерта, че няма да има Г-2 и, чевойната долар - юан ще се задълбочава.

"Тези взаимоотношения, при цялата взаимообвързаност на двете икономики, пак дават повод да се смята, че геополитическите съображения взеха връх пред чисто икономическите процеси. Като че ли отношенията между САЩ и Китай тръгнаха в една по-негативна посока след тази среща", каза Стефанов. 

Той изрази съмнения за сключването наТрансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции (ТПТИ), тъй като и двамата кандидати за президент на САЩ се обявяват против него. Стефанов прогнозира, че в краткосрочен аспект може да се очаква запазване на баланса на международната сцена до изборите в САЩ, а след това ни очакват сериозни промени в геополитически план.

Целия разговор може да видите във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
0
 
! Отговори
Елвис преди 7 години
Песните ми се тачат в цял свят! Само колегите ми завиждат!
19
0
 
0
 
! Отговори
Професия Лиз преди 7 години
На времето Дивана още беше писал:- На еничарите задачи!
18
1
 
5
 
! Отговори
Лермонтов преди 7 години
На времето още Карл Маркс бе направил пълен и абсолютен обзор накапитализма, само с една фраза:- ЧОВЕК ЗА ЧОВЕКА Е ВЪЛК !Това го усетихме най-добре ние българите на гърба си през последните 25 години,когато разбрахме що е безработица, престъпност, глад и всеобща мизерия !
17
2
 
0
 
! Отговори
бореца преди 7 години
По-голямата си част от т.н. български народ разсъждава с клишета педи 25 години което показва колко изоставаме настрани от света а той се променя доста бързо и ако не успеем да схванем какво се случва много скоро ще се окажем извън борда на историята то и без това сме застанали на края на дебелото черво на историята и трябва много малко за окончателното решение и остава някой да пусне водата и отиваме в канала на историята както много други народи!
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Западът отдавна умре. Горбачов и продажната върхушка от Източна Европа го реанимира в будна кома 25 години, но и това свърши. Изключвайте командното дишане!
15
0
 
3
 
! Отговори
славянин преди 7 години
''Сингапур става световен бизнес център, измества ЛондонАзиатската островна държава предлага изключителни технологии, ниски данъци и инфраструктура''!Публикувана: 7 сеп 2016 | 15:52Какво по-добро доказателство от това за упадъка на атлантическата ''божественост''!?Прочети още на: bgonair.bg/economy/2016-09-07/singapur-stava-svetoven-biznes-tsentar-izmestva-london?utm_source=dnesbox&utm_medium=link&utm_campaign=footer
14
0
 
4
 
! Отговори
до 13 от славянин преди 7 години
Кой ще управлява света!? Вие дегенератите да не мислите че управлявате света!? Всяка държава и нация сама ще се управлява според собствените си нужди, не според тези на атлантическите ***!
13
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не думай, и кой ще управлява света, Индонезия и Пакистан? Или фалирала Бразилия? Или индийските ***? Ай стига моля ви се! Достатъчни са ми индийските бози по телевизията!
12
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
E сега вече отече упадъчния капитализЪм у ямата!....щом нако рече! :)))))
11
5
 
7
 
! Отговори
СЕСЕСЕРКО преди 7 години
Запада е в упадък.Това е мнението на съвеЦките учени от 70 години насам.
10
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
западът е бита карта.
9
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
западът вече е помийна яма
8
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ура ,ура ураааааа,западните крадци отиват в треия свят .най накрая може да настъпи мир
7
6
 
6
 
! Отговори
славянин преди 7 години
Самият факт че от години съществува Г-20 е най-точният показател за упадъка на атлантическите ***!
6
7
 
9
 
! Отговори
до 2, 3, 4 от славян преди 7 години
Няма нужда да си професор, за да виждаш упадъка на атлантизма, него само тъпите и слепи ''демократчета'' отказват да го видят, ЗАЩОТО СА СИ ЗАРОВИЛИ ПРАЗНИТЕ ТИКВИ ДЪЛБОКО В ПЯСЪКА!
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НА ТОЗИ ФОРУМ ИМАШЕ ЦЯЛО СТАДО ПРЕЗИДЕНТИ И ПРЕМИЕРИ, КОИТО СИ ТРЪГВАТ СЛЕДВАЩАТА ГОДИНА
4
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Такива професори като този с лопата да ги ринеш
3
18
 
11
 
! Отговори
Това професор ли е? преди 7 години
Г-20 затъмни Г-7. Западът все повече отслабваИ тоя "професор" от 70 години само чака запада да отслабне дотолкова че да умре. Вместо това господин професора дочака смъртта на СССР, а съвсем скоро ще дочака и смъртта на РФ.
2
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И тоя колко много ги разбира нещата!? Евала Нако ! Хонорарите ги изплащаме всеки петък!
1
0
 
9
 
! Отговори
Бай Иван преди 7 години
За да си лидер трябва от време на време да "пошляпваш" опонентите си. ЕС са само по преговорите, ама това не става винаги.