Путин и Медведев заедно на чист въздух и разговор с рибари

Показали на първите мъже на Русия как се лови риба
Обновена: 10 сеп 2016 22:44 | 10 сеп 2016 22:43, Веселина Йорданова
93
Путин и Медведев заедно на чист въздух и разговор с рибари
Снимка: БТА

Двамата най-видни политически мъже на Русия - президентът Владимир Путин и премиерът Дмитрий Медведев, решиха да прекарат заедно уикенда на чист въздух и избраха за целта Новгородска област, съобщи пред журналисти днес говорителят на държавния глава - Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

Двамата пристигнаха привечер на остров Липно в езерото Илмен, откъдето на катер по делтата на река Мста тръгнаха на разходка по езерото. Времето бе спокойно, което позволи на Путин и Медведев да изминат спокойно няколко километра по водата и да побеседват в неформална обстановка, разказа Песков.

По пътя те срещнаха местни рибари с две сойми - дървени лодки, дълги между 12 и 15 м. Те ловели риба с помощта на гриб - вид рибарска мрежа. Рибарите били удивени от появата на президента и премиера, които се спрели при тях и ги поканили да се присъединят към разговора.

Рибарите показали на Путин и Медведев как се лови риба с този вид мрежа, опъната между двете лодки. ТАСС отбелязва, че по този древен начин са ловили риба в езерото Илмен още по времето на Александър Невски.

Президентът и премиерът подробно разпитали рибарите за технологията на изработването на тези лодки и за породите риба, въдещи се там. После те заедно слезли на брега на река Мста и запалили огън, край който продължили разговора. Неформалната атмосфера не попречила на рибарите да зададат на първите държавни мъже вълнуващите ги въпроси, свързани с регистрирането на риболовните съдове, борбата с бракониерството, подкрепата за рибарската професия и развитието на науката.

Рибарите сварили рибена чорба, с която нагостили видните си събеседници и ги поканили отново да им гостуват на вкусната рибена гозба.

Путин и Медведев обещаха помощ на рибарите от Новгородска област, които се оплакаха ,че сегашното законодателство не им позволява да регистрират традиционните си лодки с платна. Освен това Путин обеща да реши проблема с разчиставнето на руслата на реките в областта.

"Поговорихме с губернатора, той ще подготви съответните документи, ще помолим Дмитрий Анатолиевич (Медведев) да отдели пари, примерно 80 милиона годишно", каза Путин, цитиран от ТАСС. Според рибарите с тази помощ проблемът, съществувал от десетилетия, ще бъде решен за пет години.

Остров Липно е едно от живописните места в езерото. Сега на него живее само една възрастна жена. Рибарите често спират там по време на лов. На острова се намира и една от първите каменни църкви, издигнати след монголското нашествие - "Св. Никола", построена през 1292 г., обяснява ТАСС. В нея са запазени някои от първоначалните й фрески. Храмът е бил разрушен по време на Втората световна война, но е реставриран през 1956 г. и е паметник на културата. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русофобите са голямото зло за БГ.
29
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днес.бг, защо се правите на ***? Всички знаят, че цяла тази история е предизборна постановка за руска гласоподавателна простотия!
28
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Освен това докато минат 18 години от издаването на указа съвсем спокойно може да се издаде декрет който да го отмени. Така, че нещо обещано в Русия за след 18 години е същото като обещаното ни светло бъдеще преди години и у нас. Тъкмо да настъпи и дойде 10.11.89 и го отмени.
27
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хобитите Фродо и Пипин!
26
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Факт е, че откакто я има тази помощ няма никой който да я е взел.
25
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Идеята е добра, спор няма, но е популизъм. Ако я изразходват за ремонт на жилището на детето няма да остане за образование. Ако я пазят за университет ще я вземат чак след 18 години. Повечето руснаци живеят в държавни панелки, колко от тях ще дадат тези пари за да ремонтират государствената кутийка?
24
10
 
7
 
! Отговори
Русофилистик преди 7 години
Красавицата и Звяра!
23
4
 
12
 
! Отговори
до 27 преди 7 години
Фактът е че дават тези пари! Естествено че няма да ги дадат да ги изпият, а това е един добър старт в живота на всеки млад човек. Дали за обучение или да си помогне за жилище, просто е прекрасна идея, която не спря дори и със санкциите и курса на рублата.
22
13
 
13
 
! Отговори
До 25 преди 7 години
Айде посмали малко! 10 000 евро или тяхната равностойност ако руснака ги види и директно в магазина за каса водка и още на другия ден с останалите пари духва за Щатите или Европа!
21
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако броиш за националности няколкото десетки ескимоски племена с по няколко живи представителя си прав.
20
8
 
14
 
! Отговори
Бай Ристо преди 7 години
Путин и неговото протеже-марионетка. Или сега ще кажете че не е така драги рушкофилчета?
19
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дават ама с куп условия. След навършване на определена възраст и само ако ги разходват за жилище или ремонт на стая за детето.
18
7
 
18
 
! Отговори
до един българин преди 7 години
В Русия има 190 националности, които са се съхранили през вековете, а в щатите имаше само един народ, който унищожиха своевременно. Както се казва: варварите са си варвари и преди и сега!
17
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как Русия няма да има положителен прираст. Като на всяко родено руско дете, държавата дава равностойността на 10000 евра. А тук тиквата му се свидят 35 лева на дете и то ако доходът не надхвърля 400 лева.
16
5
 
6
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
Още статистика:"Россия является многонациональным государством, что отражено также в е конституции. На е территории проживает более 190 народов, в число которых входят не только коренные малые и автохтонные народы страны. В 2010 году русские составили 80,9 % или 111,0 млн. из 137,2 млн. указавших свою национальную принадлежность, представители других национальностей 19,1 % или 26,2 млн. чел.; численность лиц, не указавших свою национальность, составила 5,6 млн. чел."
15
2
 
8
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
Нали ме питате за прираста на руското население?"По данным Переписи населения 2002 года численность населения России с 1989 по 2002 год сократилась на 1,8 млн. Общемировая тенденция была противоположна: отношение количества рождений к смертям равнялось 2,6. Особенно велика была смертность среди российских мужчин, средняя продолжительность жизни которых равнялась 61,4 года. Средняя продолжительность жизни женщин за тот же период составила 73,9 года."Не ми звучи оптимистично...
14
7
 
11
 
! Отговори
РазсПутин преди 7 години
Путин и Медведев на меден месец при яките рибари! Путинска идилия!
13
1
 
6
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
До: номер 15Ами не, защо? Повече руснаци живеят в Русия, макар че в Русия е трудно да се каже кой е руснак и кой не. Министърът на отбраната им е тувинец например.А впрочем, тези сметки не са мои, това е цитат от Уикипедия, аз нищо не смятам и нищо не си измислям тук. Само копи-пейст, ама и за това требе акъл да знайш!
12
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Боримечкин 11За съжаление Боримечката е вече история! Но ти, недоучения, първо се върни в училище и си научи урока по история и география. Там ще разбереш, че когато Екатерина Велика е завзела Крим преди 300 години, такова недоразумение като украина даже не е съществувало! И второ, преди да се загрижиш за руските пенсионери, или пред нашия парламент и се изкажи за нашите! Тогава може би малко ще се доближиш до нивото на Боримечката!
11
6
 
6
 
! Отговори
Боримечкин преди 7 години
Е какво ми слагате минусчета под коментар номер 11?Аз само цитирам това което каза другаря Медведев в Крим.Кажете, не е ли вярно? Щото аз го видях в ютюб ачик-ачик дето се вика, така им каза на пенсионерите, и то на руснаци, не на какви да е.Вие какво сега отричате ли цитата който привеждам?Ами опровергайте го, ако не е вярно това което съм казал, ще го опровергаете ли?Не можете, защото това е факт!Медведев им каза - Пари нема, действайте!