2 300 мигранти бяха спасени в Средиземно море

Те били в 18 плавателни съда близо до Либия на път за Италия
11 сеп 2016 08:51,
33
2 300 мигранти бяха спасени в Средиземно море
Снимка: архив Reuters
Около 2300 мигранти бяха спасени край Либия на път за Италия, предадоха световните агенции.
 
Спасените мигранти са били на 18 плавателни съда. Италианските гранични патрули са координирали спасителната операция. В нея са участвали и испански кораб от европейската морска операция София срещу трафикантите на мигранти, ирландски военен кораб и няколко кораба на хуманитарни организации, съобщи БТА.
 
По данни на италианското министерство на вътрешните работи в Италия от началото на годината през Средиземно море са пристигнали 124 500 мигранти, припомня Франс прес.
 
Миналата година в страната са пристигнали за същия период 122 000 мигранти. 
 
Сега обаче Италия трябва да идентифицира новопристигналите, а на север де факто границите за мигрантите са затворени и това блокира голяма част от този поток на италианска територия. 
 
В Италия има недостиг на центрове за настаняване, като едва 155 000 от мигрантите са настанени в тях.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
1
 
! Отговори
42 преди 7 години
Абе, вие не разбрахте ли, че в Европа правителствата се командват не от собствените им народи, а от шепа световни финансови извратеняци.
28
5
 
3
 
! Отговори
до 13 преди 7 години
Кaк дa ги спaсявaт руснaци и китaйци, кaто мюслитaтa иснaт в Европa, бе пич. Кой е луд дa емигрирa в Русия и Китaй.
27
2
 
12
 
! Отговори
@@@ преди 7 години
До Анонимен:Е защо не ги връщат веднага в Либия? ***! Стига толерантност! Не им е целта да ги връщат.защо иначе ще ходят чак до бреговете на Либия да ги спасяват? Целта е да се унищожи люлката на цивилизацията Европа, най-стария континент.
26
0
 
7
 
! Отговори
bobo преди 7 години
Като нямате места,защо ги спасявате
25
0
 
11
 
! Отговори
Darma преди 7 години
До Анонимен 6Престани постоянно да пишеш едно и също под статиите за бежанците! Като ги искаш, вземи си ги у вас!Приемът на бежанци е най-сигурният начин да изчезнем. Нарича се замяна на населението, ***!
24
0
 
7
 
! Отговори
Гошко преди 7 години
Като ги искате,идете там и си живейте живота.Защо се натискате насам като 90% не ви искат.Мислите ли ,че ще промените мнението на хората,като все повече ви мразят?Търпението е до време,а после ще станем нетолерантни!Все пак сте в България,не в Турция!!!
23
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е защо не ги връщат веднага в Либия? ***! Стига толерантност!
22
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Memri TVНека идват! Те вече пещите в Auschwitz birkenau се подгряват. Скоро ще започнем да ги изпращаме през комините.
21
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Около 2300 мигранти бяха спасени край Либия..." Защо? На кого още не му е станало ясно, че това е просто театър? Че целта на тия е да ни затрият! Че ние имаме нужда от спасяване, не те? Никой не ги е качил насила на лодки, защо трябва да ги спасяваме. Всеки сам носи отговорността за собствената си безопасност.
20
17
 
3
 
! Отговори
Memri TV преди 7 години
Дано целият Близък изток се изсипе в ЕС по живо и здраво да живеят при техните убийци - ЕС и САЩ. Денят е близо, денят е близо братя вярващи мюсюлмани!
19
0
 
22
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 7 години
Значи д н е с . б г използва неправилни думички и словосъчетания- не "бяха спасени", а "бяха натрапени/включени/записани на и без това изнемогващата европейска социална система".Е аман от спасители и майки Терези. И без това има прекалено много хора на тази земя. В Европа хората с до 2 деца. В развиващите се и бедни страни- по 5 минимум. И после гладували- ами как да е иначе?!
18
1
 
20
 
! Отговори
7+ преди 7 години
Защо трябва да ги спасяват!
17
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо ги спасявате?! Има къде-къде по-важни неща за спасяване - китове, горили, дървета. Тези са адски много и индивидуалната им стойност е ниска.
16
1
 
21
 
! Отговори
Дедо преди 7 години
"2 300 мигранти бяха спасени..." - ЗАЩО,бре,защо?!
15
2
 
9
 
! Отговори
еделвайс преди 7 години
Колонизаторите плащат сметките си пред бившите си колонии. Демократите плащат за въведената демокрация в редица държави. Това е. Нали знаете че рано или късно часът на разплатата идва. Някои мислят че ще им се размине. Е няма как. Плащайте! Само че не карайте и други да плащат, дето нямат нищо общо с вашите безумия.
14
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде е сега бай Тошо!? По негово време през границата пиле не можеше да прехвръкне. Граничарите бяха въоръжени с калашници и стреляха на месо. Имаше и минни полета. Сега гранична полиция имат само 2 термовизионни камери с които снимат бежанците за добре дошли. Какво бъдеще я чака Европата не знам, но няма да е добро.
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Моментално "мама" Меркел да се отчете с няколко милиарда евро и безвизов режим пред Либия!
12
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да ги бяха оставили да се издавят,по-късно ще им го ... на "спасителите"
11
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо не ги спасяват китайци или руснаци...а все еротолерасти,меки китки..после плачат,държът се за ръчички и мечета слагат като им направят някой друг атентат,хак да им е.
10
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това си е чиста проба официален ТРАФИК!!! Не ни заблуждавайте, че някой някого спасява! те скоро ще започнат и от пристанищата да си ги товарят, а ние да ги посрещаме с мечета и карамфили!