Защо България все още няма ново туристическо лого?

Основният проблем е в националния туристически портал, смята експерт
12 сеп 2016 12:07, Екип на Bloomberg
17
Защо България все още няма ново туристическо лого?
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Най-големият проблем на България не е липсата на творци или специалисти, които да подготвят националното туристическо лого, а голямото разнообразие в страна и невъзможността тя да се свърже само с един символ. Това коментира преподавателят в УНСС проф. Боян Дуранкев в ефира на Bloomberg TV Bulgaria

Той коментира и идеята за онлайн гласуване на всички кандидатури за национално туристическо лого на България, чрез което българското общество може да изрази своето мнение и избере съответното лого. По думите му инициативата е предложена и бива обсъждана. 

Туристическото лого няма отношение към туризма. То трябва да бъде разпознаваемо и запомнящо се, каза от своя страна представителят на Асоциацията на българските туроператори и туристическите агенти (АБТТА) Димитър Попов. По думите му туроператорите не са били допитани относно избора на ново туристическо лого. 

"Визитката на България не се състои само от логото. Основният проблем в онлайн рекламата е състоянието на националния туристически портал", каза още той.

По думите му ако за логото са похарчени 1-1,30 млн. в самото начало, то за портала средствата достигат около 5 млн., а в същото време неговото състояние по отношение на съдържание и функционалност е отчайващо. 

Редица проблеми съществуват и при въвеждането на единнната система за туристическа информация, чието имплементиране продължава вече 2 години, отбеляза още Попов. 

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пуснете Travel chennal или FLN или някоя друга програма и вижте хората какви реклами излъчват за Гърция, Македония, Португалия и други. Погледайте и се запитайте няма ли кой да направи подобна реклама за България.Само че в тези реклами няма да видите хотелища в стил мутробарок и плажове претъпкани с чадъри и джетове. А това което ще видите у нас вече го няма.
12
0
 
3
 
! Отговори
Радо преди 7 години
Не е в разнообразието господа проблемът. Нарича се просто некомпетентност, прави се широко жури, определя се периметър на идентитета (scope of identity) и се канят не всеки, който онзи ден е научил корелдроу, а изтъкнати студия и дизайнери, които да предложат, не само едно лого, а визуална система. Трябва да се чете малко литература по въпроса, защото последно беше читалищна самодейност.
11
2
 
3
 
! Отговори
БГ=Бай Ганьо преди 7 години
Най-правилно - Митьо очите с бронежилетка в цветовете на националното знаме, седнал на една голяма ТИКВА.
10
0
 
3
 
! Отговори
шщд преди 7 години
Помня,че преподаваше реклама едно време.
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е6ати булшита!! По логиката на тоя издухал *** от УНСС, половината азиатски страни с 10 пъти по-голямо разнообразие от България посмъртно няма да могат да си направят рекламна кампания. Брутален тъпоумник.
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ебхму и портала и логото. 6 милиона и нищо. Не мпжаха ли да обявят конкурс за символична награда. Така щеше да има много участници а спечелилия щеше да е доволен от рекламата на името му, която щеше да получи. Май парите отиват в друга посока.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Идеалното лого, което обединява страната - прости, мързеливи хора, на които все другите са им виновни. Е, няма да провлече много туристи, но поне е реалистично!
6
0
 
5
 
! Отговори
емигрант преди 7 години
Защото не и е необходимо - българите са в чужбина! Тук само московски мекерета...
5
0
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Идеята истинсаката бе не да има разпознаваемо лого, а "едни наши" / Моника - Станишев/ хора да усвоят 1-2 милиона докато са на власт!
4
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предишното лого за един милион беше яйца на очи с гарнитура. Като отчетем "тенденциите" в "изкуството" предлагам новото да е бъркани яйца. Няма да ви искам пари за авторско право и идейния проект, от мен да мине!...
3
1
 
8
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Абе, крадеме тука едни пари.
2
0
 
9
 
! Отговори
станчо преди 7 години
Лого за 1 милион - милион и триста ? Уат да фак?! Аз ще ви го направя за 500 000 :D
1
3
 
18
 
! Отговори
Ф.С.В преди 7 години
Направете едно голямо "ако" и отгоре напишете БГ -какво толкова умувате над 6 г какво ще е логото- Логото е --меки миди (плаващи л..на ) и задължително чадърче за 25 лв плюс камериерки от древно индианско племе - разтребващи куфарите на клиентите - плюс готвач -майстор на закуска ставаща обяд и после вечеря -плюс спасител който ще се удави на първата вълна -плюс климатик който не е климатик в стаите (защото тока е скъп ) плюс алчни таксита и *** с протекция от полиция- и наркомагазини