Русия регистрирала нарушения на примирието в Сирия

Сирийската армия съобщи за седем убити в провинция Хомс
7
Русия регистрирала нарушения на примирието в Сирия
Снимка: архив, Ройтерс

Руската армия е регистрирала десетки нарушения на примирието в Сирия през последното денонощие. Сирийската армия съобщи за седем убити при обстрел в провинция Хомс, предаде ТАСС.

През последните 24 часа са били отчетени 45 нарушения на режима на прекратяване на огъня в Сирия, заяви първият заместник-началник на Главното оперативно управление на генералния щаб на руските въоръжени сили генерал-лейтенант Виктор Познихир. За сравнение техният брой е бил 23 през първото денонощие след влизането в сила на примирието и 37 през второто.

Познихир увери, че руските и сирийските военновъздушни сили са спрели да бомбардират районите под контрола на опозицията. Съединените щати обаче не са предоставили на руските въоръжени сили точни данни за разположението и числеността на "умерените бунтовници" в Сирия, отбеляза той и подчерта, че това затруднява борбата с терористите и доставките на хуманитарна помощ.

Сирийската армия е започнала да се изтегля от пътя Кастело - основната артерия към контролираната от опозицията източна част на Алепо, съобщи ръководителят на руския Център за координация в Сирия генерал Владимир Савченко, цитиран от Франс прес.

Агенцията отбелязва, че това шосе е от ключово значение за доставката на хуманитарна помощ в бунтовническите квартали в северния сирийски град.

Седем души са били убити и 14 - ранени, при обстрел в централната сирийска провинция Хомс, съобщи днес представител на сирийската армия, цитиран от ТАСС.

Сирийски военни позиции и мирни жители са били обстрелвани на редица места от снощи до тази сутрин. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: РусияСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който се е доверил на САЩ не е прокопсал. Справка - индианците.
3
1
 
13
 
! Отговори
гад преди 7 години
До Анонимен 3Гнус ме е да отговарям на такива като теб,гади ми се....
2
3
 
20
 
! Отговори
сега преди 7 години
Чудя се на Русия защо се води по болния мозък на САЩ?с терористи не се преговаря а се унищожават.
1
3
 
24
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Това е последния шанс,който Русия дава на "умерените" и техните ментори от САЩ!Пропуснат ли го-следва тотално унищожение,а може и да се сбъдне предсказаното от Ванга-Световна война и края на Америка*.