Туск иска "брутално честен" преглед на проблемите на ЕС

В навечерието на срещата в Братислава: Да не се успокояваме взаимно!
23
Туск иска "брутално честен" преглед на проблемите на ЕС
Снимка: БТА

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск призова днес лидерите от ЕС да направят "брутално честен" преглед на проблемите на блока, когато се срещнат утре в Братислава да обсъдят бъдещето му след вота на британците за Брекзит, предаде Ройтерс.

"Да не допуснем тази криза да мине незабелязано", заяви Туск при пристигането си тази вечер в словашката столица за утрешната среща на върха на ЕС.

"Не бива да идваме в Братислава да се успокояваме взаимно или по-лошо, да отричаме реалните предизвикателства, пред които сме изправени в този момент от историята на нашата общност след гласуването в Обединеното кралство", допълни Туск, който ще председателства срещата.

"Не трябва да започваме дискусиите си с измамното убеждение, че нищо не се е случило, че всичко е наред. Трябва да убедим нашите граждани, че сме извлекли поуки от Брекзит и сме в състояние да върнем усещането за стабилност и сигурност", каза още Туск.

Утре в Братислава 27 лидери от ЕС (без британския премиер Тереза Мей) ще се опитат да отговорят на въпроса защо хората в ЕС все повече гласуват за евроскептични партии и как да се възстанови доверието в съюза, отбелязва Ройтерс. ( БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
3
 
! Отговори
JJIvanov Geolog преди 7 години
НУжно е Всяка държава членка да изгради собственни спец служби за навременно блокиране и ликвидация на нагли диверсии ударно прокарани и прокарвани през Брюксел..В момента нашественици готвещи ликвидация на хората на земята ползват Брюксел за ударно прокарване на нагло престъпни проекто наредби.С тяхна помощ в момента стотици милиони автомобили увреждат трайно Земята и климата с включени фарове през деня и холограмни скенери убиици.
13
0
 
5
 
! Отговори
?! преди 7 години
Защо всички "бежанци" са без документи и с хиляди евра?! И скъпи телефони. Кой им даде вярата и защо?!
12
0
 
6
 
! Отговори
Належащ проблем преди 7 години
Налагат се животоспасяващи мерки - някои етнически общности са обречени на изчезване, защото изнемогват, осигурявайки със своя труд прехраната на свои сънародници от друг етнос, който в продължение на хилядолетия е преживявал главно от кражби и просия.Днес, благодарение на задължителното гражданство и на недомислените закони, този етнос-търтей живее не само от соц.помощи, но и благодарение на безконтролното си размножаване.Да се предвиди ограничаване на детските надбавки за подобни семейства!
11
0
 
5
 
! Отговори
И аз искам преди 7 години
Нека да се направи такъв преглед, но задължително да се вземат предвид и някои огромни проблеми, възникващи от спекулации с официално приетите права на човека.Имам предвид геноцидът, който е следствие от това, че така наречените неградивни членове на обществото се ползват от правото да отказват предложената им работа и цял живот да са на социални помощи. Това пък води до драстично снижаване на раждаемостта на градивните", които са изнудвани да хранят търтеите.
10
1
 
9
 
! Отговори
Сминдух енд чесън преди 7 години
Честен?Значи българите не участваме.
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Брутално честно: Сред 5 години на изборите " новите европейци" ще гласуват за ИДИЛ и всичкия ЕС ще стане халифат
8
12
 
3
 
! Отговори
НИЕ преди 7 години
Абе ***, ами ако западняците върнат двата милиона българи там,нямате си идея каква революция ще настъпи тук от глад и безработица!Орбан и Качински крепят своята власт само на национализма,затова грачат така срещу ЕС.Иначе европарите им се услаждат доста.Хайде,"по-кротко тропай прах не вдигай"!
7
0
 
5
 
! Отговори
Решението преди 7 години
Сталин - Расстрелять как бешеных собак !
6
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Меркел и честност??!!! Юнкер и обективност??!! АХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА!!!Стига моля ви с тия вицове за розови слонове, не ме разсмивайте повече, че ще пуккна от смях.
5
0
 
19
 
! Отговори
бибрутално и честно преди 7 години
В ЕС няма равно третиране - има двоен аршин. В ЕС няма свобода на словото - има политически репресии. В някои страни съществуват напълно несъвместими с правото на ЕС текстове и практики, но бюрократите вместо да вземат мерки, тупат по рамото и хвалят нарушителите - олигарси, премиери (често няма разлика). Още. В ЕС медиите говорят пропагандно за някаква захаросана скоростна интеграция на напълно непознати субекти, докато има милиони неинтегрирани 3-о поколение мигранти... и прочее
4
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Една минирана полоса с ширина 300 метра на първо време ще поспре тия, които не бягат от война.Може и малко ток по оградата.Бягащите от война минават през КППтата.
3
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Решението е - всички икономически мигранти - или обратно, или да работят за икономиката на страната, която ги е приела. До получаване на гражданство след приемане на официалната религия на страната приемник, научаване на езика, историята й, законите й и изтичане на 20 годишния срок на адаптация за тези, с по-ниско образование от висше. И само за тези с документи, разбира се.
2
0
 
38
 
! Отговори
брутално честен преди 7 години
Вия предадохте ЕС и гражданите на Европа ....
1
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То проблемите са ясни хората в европейските институции не са глупави просто няма механизъм за решаването им,не стане ли ес федерация нищо не може да стане