Русия анексирала Крим? Напротив – Крим се присъедини!

Всичко е в съответствие с международното право, твърди Путин
16 сеп 2016 21:20,
316
Русия анексирала Крим? Напротив – Крим се присъедини!
Снимка: архив, Ройтерс

Причина за присъединяването на Крим към Русия са действията на Киев. Русия не е анексирала тази територия, заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС, в отговор на реплика на украинския посланик в Киргизстан на срещата на върха на ОНД.

Русия нищо не е анексирала. Всичко, което се случи с Крим е в резултат на противоправните действия на определени политически сили в Украйна, довели нещата до държавен преврат, каза Путин.

"Крим се присъедини към Русия чрез волеизявлението на хората, живеещи на тази територия. Тези действие са в пълно съответствие с международното право и Устава на ООН, с решенията на съдилищата на ООН по аналогични въпроси", напомни президентът.

На срещата на ОНД в киргизстанската столица Бишкек извънредният и пълномощен посланик на Украйна в Киргизстан, представляващ страната си на форума, отправи забележки към два пункта от дневния ред. Той възрази срещу предаването на председателството на ОНД на Русия, "тъй като тя е нарушила нормите на международното право и е анексирала част от територията на Украйна.

Владимир Путин категорично отхвърли възраженията на Украйна и не разреши на украинския представител да внесе промени в документите на срещата. Той заяви, че представителят на Украйна юридически няма това право.
Украйна не е ратифицирала устава на ОНД, затова няма правомощия да внася промени в организацията на работа на срещата на върха, каза той.

Участниците в срещата одобриха пакет от документи, включително за поемането на председателството от Русия, и утвърдиха всички точки от дневния ред.

Следващото заседание на Съвета на държавните ръководители на страните от ОНД ще се състои на 11 октомври 2017 г. в Москва, съобщи Путин. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


316
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
0
 
0
 
! Отговори
Фронто преди 7 години
Може ли някой да даде смислено обяснение по какви общи допирни точкитези държави са групирани в това СНГ!?
148
1
 
3
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Крим не рускиАбе Тъпчо Само Руснаците БЯХА против Косово и не са го признали в крайна сметка. Второ няма гонене срещу Татари. Има гонене срещу представители на някаква Татарска организация със седалище понастоящем в Киев наречена Меджлис(събрание/парламент на арабски). Въпросната организация е забранена в Русия защото организира и призовава за незаконни действия на територията на РФ
147
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Крим винаги е бил и ЗАВИНАГИ ЩЕ СИ ОСТАНЕ РУСКИ-ЧЕТЕТЕ ИСТОРИЯТА !!"Коя история?И Луната ще си остане руска!-пише го в историята на заболяванията ти!
146
2
 
2
 
! Отговори
Великият Путин преди 7 години
Джуджето дългоноско е страстен привърженик на лъжата. Отдава ме се, като дишането. Само че, когато те записват, а ти откровено лъжеш, лъжата лъсва.Така той излъга, че в крим нямало "зелени човечета", но после си призна.Излъга и за олимпиадата в Сочи, че някои обекти били разглобяеми и след игрите ще се преместят на друго място. После безпардонно си призна, че няма такива обекти.Само отоплението на обектите струва годишно 10 млрд рубли, колкото е целият бюджет на Сочи.Безкрайни лъжи!
145
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крим винаги е бил и ЗАВИНАГИ ЩЕ СИ ОСТАНЕ РУСКИ-ЧЕТЕТЕ ИСТОРИЯТА !!
144
2
 
2
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 7 години
До Анонимен............По време на Майдана има избити руснаци, а останалите, които са се опитвали да избягат с автобуси са настигнати и избити на място. Има филм за това..........Руската пропаганда твърдеше, че украинските бандеровци са разпънали на кръст четиригодишно момченце-русначе пред очите на майка му, разпънали са опълченец на кръст и след това са го изгорили жив. След това дори руските пропагандисти признаха, че това е лъжа. Така, че този филм е създаден в киностудия ФСБ.
143
2
 
1
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 199Обяви как да не обяви. Само ДИРЕКТНИТЕ ЗАГУБИ ЗА ТУРЦИЯ от смешното по време втвърдяване на отношенията се измерват в МИЛИАРДИ ДОЛАРИ.Тюрките в северно Западна Сирия получиха 2 седмици непрекъснати бомбардировки същия район и се изнесоха на Турска територия.А По-късно Путин изтъргува Южен/Турски поток и Ядрената електроцентрала.
142
4
 
2
 
! Отговори
кубанская столица преди 7 години
До Анонимен 189Когато България подписваше договор на строителство БеленеБ тя имаше да мислеше възможност на отказ от строителствою И това е сега вина на България. И тя има да плаща. Ако 10, значи 10. Или вие мислете, че България може провоцира Россия на сторителство, и затова просто може да каже, извиняйте, русски братя, ала сега Брюссель е казал, стоп строителство, и вие можете спокойно идвате на къща в Россия? Без последствий?
141
3
 
4
 
! Отговори
Великият Путин преди 7 години
През 1990г. износът на суровини е 45% от БВП на Русия. При Путин е над 70% !
140
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 201Бъркаш инцидентитеНе подводници а надводни кораби.1980 година стрелби на северния флот- стрелят с учебни ракети вместо бойна част има пясък.Стражеви кораб(патрулен кораб с противолодъчни системи, оръдия, лек ПВО комплекс) се опитва да "Избута" Американски разузнавателен кораб. По това време си вървят стрелби с далекобойни ракети на разстояние над 40 км(тоест задхоризонтно). Една ракета се отклонява и удря стражевика в надстойката. От тогава Надводни кораби не влизат в зоната.
139
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БобиЗначе се съгласен, че Путин е ПОЗОР за Русия! Внимавай какво пишеш! На путинофилите няма да им хареса.Относно "обявяването на война"-пълна простотия. Мислех те за по-умен! Русия обяви ли война на Турция, която пред очите на цял свят свали техен самолет? При дрънкането на оръжие се случват инциденти, но слава богу, има по-мъдри хора, които преценяват нещата и не бързат да натиснат копчето!
138
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БобиТи беше там и видя всичко това? Браво! Зная тази версия, виждал съм и снимки на "дупката", но я обясни, защо бащицата на Русия, най-великия от всички родолюбци и "независимата държавна комисия", не споделят тази версия?И тази смехория, че американска лодка може да се промъкне незабелязана сред десетките руски военни кораби и подводници? Ако бях руснак, щях да се засегна. Имало е американски подводници, но встрани, не смеещи да доближат, както винаги при такива учения!
137
4
 
2
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 222Ако истинската версия беше излязла на яве - Какво Русия да обяви Война на САЩ?Факти след трагедиятаВерсията за прекисното торпедо - Обаче от 1917 до сега в Руския/СССР флот има 18 инцидента с такива торпеда 15 по време на война и бойни действия, 2 при катастрофиСАЩ дават БЕЗВЪЗМЕЗДНА ПОМОЩ ОТ 10 МИЛИАРАДА $ (някой да е чул друг подобен случай изобщо)Путин ПОЗОРНО потулва нещата и ПОЗОРНО опетнява екипажа.
136
7
 
3
 
! Отговори
Великият Путин преди 7 години
Работил е, като оперативен работник /не разузнавач/ в бившата ГДР 1985-1990 г. и е следил своите руснаци, цивилни и военни. Т.е. е бил щатен доносник-това е разузнавал.Връзките му с подземния свят нямат нищо общо със "разузнавателната" му дейност, а с прането на пари. Мурошник, Комарин и още много са престъпниците помагали му във финансовите далавери.
135
4
 
2
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 218Курск - Позора на ПутинФакти Американска подводница наблюдава ученията на северния флотКурск за показуха ще стреля с ракетоторпедо Шквал(не с учебно бля бля прекисно торпедо - пп ново прекисно торпедо приеха тази година на въоръжение в РФ)Траекторията ни изстрела е много близо до американецаАмериканеца стреля с торпедо МК-48(специфика прави кръгли дупки в корпуса с гилотиниращ заряд и след това се взривява ВЪВ корпуса)Като извадиха Курск имаше такава дупка в корпуса!!!
134
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интервюто за Курск не съм го чел, а съм го гледал. На въпрос за вината журналист го попита ще има ли наказани. Отговорът беше, че наказани няма да има, но трябва да се разследва и да се разбере причината за аварията, за да не се повтаря.
133
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 222Смекчена версия има в "Крим. Пътят към Родината" има го в тубето
132
1
 
3
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 221Путин Умнико е работил за разузнаването десетилетия преди да бъде назначен от Елцин. Естествено че е имал контакти със съмнителни личности. Всеки резидент от разузнаването сам си вербува персонала.Дай да обвиним всеки разузнавач по света че има връзки с престъпници и всички поголовно в Затвора.
131
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 222"По време на Майдана има избити руснаци, а останалите, които са се опитвали да избягат с автобуси са настигнати и избити на място. Има филм за това."Дай линк за това !
130
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БобиА чел ли си за поведението му по време на аварията с "Курск" ? Гледал ли си интервютата с него? Направо е жалък! "Она утонула"-правда о "Курске" !!!