Путин иска Украйна да е стабилен партньор на Русия

Той вижда страната като силна независима държава
17 сеп 2016 14:36, Петя Славова
197
Путин иска Украйна да е стабилен партньор на Русия
Снимка: БТА

Русия има интерес Украйна да бъде надежден и стабилен партньор и е готова да развива всякакви двустранни контакти. Това заяви днес пред журналисти в Бишкек руският президент Владимир Путин, който е в киргизстанската столица за участие в срещата на върха на Общността на независимите държави /ОНД/.

"Вече съм казвал, че сме готови да продължим всякакви контакти, стига те да водят към позитивен резултат, решаване на кризата, възникнала в Украйна. Ние искаме Украйна да се развива като независима, самостоятелна държава, силна икономически и във всички други отношения. Ние искаме да имаме надежден и стабилен партньор", заяви Путин. "Това изцяло отговаря на нашите национални държавни интереси", добави той.

Руският президент увери, че Москва ще прави всичко, което зависи от нея, за да стане това, но са необходими стъпки и от украинска страна. Украинското ръководство и по-специално президентът Петро Порошенко сами трябва да направят съответните стъпки, отбеляза Путин, цитиран от БТА.

"Ние не можем да подпишем вместо президента на Украйна закон за амнистията, не можем да приемем закон за изборите, изобщо почти нищо не можем. Това може да направи народът на Украйна и неговите представители. Това, което ние можем да направим, е да създадем условия за преговори, да участваме в тях като посредници и гаранти", каза президентът.

Той добави, че Русия е готова и иска да направи това при съответното желание на украинските партньори.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още по темата: Владимир ПутинРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
2
 
34
 
! Отговори
човещинка преди 7 години
Украинците се просълзяват от умиление за сърдечната загриженост на путин към тях
147
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 159Пускаме стрийт вию на гугъл за гр. Ижевск в указаната от теб област и какво да видим.Черни пътища в 600 хил население град (Красноармейская ул. например) Жестоко !Самогон - домашна водка приготвяна буквално от всичко, вкл. и хранителни отпадъци.за справка чети Илф и Петров и самогон от табуретки.Значението на самогон е некачествен алкохол.Ако използваме дедуктивният подход - лъжеш за Русия, пил си самогон значи си русофилистичен ***.
146
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 105Първо - Санкт Петербург, а не ПетерСбург, неграмотнико.Второ - самОгон и е домашната им ракия, демек водка. Пил съм, става!Трето - ако използваме дедуктивния метод, така описан в разговорите на Шерлок Холмсс д-р Уотсън, ти имаш компютър, вероятно можеш да влезеш в Гугъл - Земя. Ами влез и виж някое малко градче в Сибир например. Или в Удмуртия. Колиби? Мърляч! Първото, което ги отличава от нас е чистотата! И църквите със златни глави.
145
5
 
39
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
До 1954 г. Крим е част от Руската федерация, 75 процента от населението е руско, през 1991 г. там има референдум за възстановяване на статута на Крим отпреди 1954 г.,а Върховния съвет на Крим приема Декларация за суверинитета на Крим - резултати препотвърдени на референдума през 2014 г.
144
10
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крим е руски. Въпросът е затворен. Във Вашингтoн вече от две години скачат като жаби и *** на умряло, но фактът си е факт, да си *** колкото си искат.
143
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 154: Путин може да повърне Крим
142
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може да върнат Крим
141
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е па нали бехте гаранти за целостта на Украйна? Сега коя нейна част сте си харесали, че пак искате гаранти да ставате?
140
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно! Нямаше такива скрупули преди няколко години! То като те изгонят какво да кажеш?Освен, че ти е доскучало, и си си тръгнал щот си имал работа.
139
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
През последните месеци европейците горещо намекваха, че Русия е обичана и очаквана в Г-7, че вратите на седморката на практика са отворени? В края на август в Москва коментираха тези намеци прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков с максимално възможна прозрачност обясни на европейците, че Русия е участник в клуба Г-20 и че обединяващата придворните васали на САЩ "картонена седморка" просто не й е интересна.
138
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
The Times: Русия отново диктува правилата на международната арена. Само преди две години Западът заплашваше Русия с изолация, обаче сега страната отново дава тон на международната арена, пише Том Парфит в The Times.
137
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Китай покани на срещата на високо равнище наравно с лидерите на други страни, които не стигат до калибъра на Г-20, президента на Филипините, нарекъл публично Барак Обама "*** син" и обещал при среща да прокълне американския президент. Китай можеше да покани, а можеше и да не покани филипинския президент, както отказа достъп до срещата на президента на Украйна Пьотр Порошенко.
136
12
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И всичките илюзорни съюзи, които на хартия съществуват се разпадат: БРИКС без Бразилия! На Индия само формално буквата И е там. Накрая ще остане само Р
135
16
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега разбрахте ли за какво става дума ? Държава , която претендира за световна суперсила има БВП по малък от Ню Иорк !!! Това са чисти световни хулигани и терористи !!!
134
13
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия отдавна изпадна от десетката, приятел,Затова сега я канят в Г-20, а не н Г-8Капиши?
133
13
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Джуджето загради Русия само със смъртни врагове. Създаде Украйна на основа крайната омраза към Русия и главно към него. В историята на Русия няма такъв тъ-пак.
132
10
 
42
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
Русия е осмата най-голяма икономика в света, а след 10 години ще е шестатата икономика в света.
131
0
 
39
 
! Отговори
anoniemn преди 7 години
Калининградска област е анклав на Русия, Аляска е анклав на САЩ, а Гаяна в Южна Америка е отвъдморска територия на Франция. И какво от това?
130
8
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия е осмата най-голяма икономика в света
129
3
 
38
 
! Отговори
кубанская столица преди 7 години
Какво политици не щтяха говореха, прекращение на огъня, демократически изюори и т.д, само одно няма да бъда, ДНР никога няма да отдава контрол на граница. И никакъв Минск нищо няма да значи. За всичко друго можем вести дискуссия