Бойни самолети удариха Алепо за първи път след примирието

Ударите са по квартали, контролирани от бунтовниците
18 сеп 2016 22:52,
65
Бойни самолети удариха Алепо за първи път след примирието
Снимка: Архив, БТА

Неидентифицирани бойни самолети нанесоха удари по контролирани от бунтовниците квартали на град Алепо днес за първи път от началото на примирието в понеделник, съобщи Сирийският център за наблюдение на правата на човека, цитиран от Ройтерс.

Още по темата


Ракети ударили кварталите Карам ал Джабал, Карам ал Бик, Сахур и Шейх Хадар. Има съобщения за ранени, посочва неправителствената организация, базирана във Великобритания.

В южната провинция Дараа правителствени хеликоптери хвърлили варели с експлозиви върху контролирани от опозицията райони. Най-малко осем цивилни били убити, съобщи организацията.

Сирийската информационна агенция САНА съобщи, че правителствени изтребители днес подложили на ожесточени удари позиции на "Ислямска държава" в Деир аз Зур и убили "десетки" бойци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
5
 
! Отговори
bluesky1 преди 7 години
Бойните самолети не са ударили Алепо, а са ударили терористите, намиращи се в част от Алепо и около него. Има голяма разлика! Апропо, защо в контролираните от правителството квартали на града населението си е там, а в контролираните от т.н. бунтовници са доста обезлюдени. Защо "умерените" не пуснаха хуманитарните конвои до контролираните от тях квартали и защо не позволяват на останалите там цивилни да напуснат града. Днес излезе инфо, че тези са екзекутирали 26 цивилни, поискали да напуснат гра
49
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Неидентифицирани самолети? Като тия в Донбас със замазаните с бяла боя петолъчки ли? Управлявани от бурятски и чеченски "екскурзианти"?
48
0
 
2
 
! Отговори
Ето още един пробит преди 7 години
Петков.
47
2
 
23
 
! Отговори
Служител преди 7 години
Знаете ли в какъв подем през последната 1 година са военните заводи в България.Във ВМЗ-Сопот и Арсенал Казанлък се работи на Макс.Заплатите са се удвоили.Набират за ежедневно нови хора.Инвестират са милиони в нови машини.Имат поръчки за Стотици милиони $ от Американски търговци на оръжие които изнасят цялото това оръжие за Сирия.Не за Асад а за неговите противници ИД и Умерените.Това което ви казвам се води секретно но не е тайна за хората които работят във Военна промишленост като мен!
46
13
 
7
 
! Отговори
Петков преди 7 години
С 300 са зенитни ракети, а ислямистите самолети нямат.Освен да свалят с тях собствените си самолети и без друго те са отговорни за смъртта на десетки хиляди цивилни, много повече отколкото изби Ислямска държава.
45
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Време е Путин да даде куфарчето за управление на ркетите С300 на Асад и войната ще приключи точно за един ден.
44
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А истаМбул КОГАААААА
43
6
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да ударят и щаба на американците в Сирия там е командването на терористите
42
2
 
23
 
! Отговори
До 58 преди 7 години
Кой си е крив, че побългарихте реформите? То не бяха реформи, не беше пране на комунистически пари и разпродажба на безценица. Е, сега ако искаш върви и Америка.
41
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз смятам да ги търся от евроатлантиците, дето ни наложиха реформите в земеделието. Ти ако искаш ги търси в Русия, ама откраднат от евроатклантик пазар(руския) можеш си върна само като утрепеш евроатлантика... Аз не съм убиец, за разлика от евроатлантиците.
40
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Понякога насилието е неизбежно, особено ако мирише на петрол, както в Сирия.
39
39
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Търсете си земеделието и промишлеността от Русия, дето е на 58мо място в света по производство.
38
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те вече дойдоха за тоя ПАСИВИСТИЧНИЯ евроатлантик - няма му земеделието, няма му промишлен остта, няма му миннодобивната индистрия, няма му електронната, тежката, корабостроителната, риболовната и т.н. индустрии. Ся се строят магистрали. С чужди пари. По точно с част от нашите, дето ги заграбиха евроатлантиците. Интересно, кога ли ще се усети плиткоумника?
37
4
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Алепо отдавна няма цивилни. Ислямисите ги избиха още като го завзеха. Тогавашното етническо прочистване и хуманитарна криза изобщо не бяха отразени в евроатлантическите "демокрации". В Алепо останаха само ислямисти и евентуално някои от техните държанки(тези от тях, които нямат съвсем акъл).
36
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Със стълба можете да се разберете, защото сте по-близки по акъл. Ако не изблъскай го с кратуната си!
35
2
 
2
 
! Отговори
До 41 преди 7 години
Не бери грижа за мен, погрижи се страхливата си душица, предполагам че и на жена ти се зъбиш, защото те е страх да не те опуха с точилката
34
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако две деца се карат и родителите им започнат да бият, всеки чуждото, това според теб разумно ли е, какви ще пораснат тези деца? Не знам дали можеш да схванеш изобщо, какво ти казвам ?
33
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 37Такива като тебе никога няма да оцелеят, ти си тотално облъчен и промит мозък, превърнат в перфектния подчинен ***. Ще ми е много забавно да те гледам като дойдат за тебе как ще се трогнат от пасивизма ти и ще си кажат "ей тоя много свестен, дай да не го убиваме" понеже те така правят, пълно е с документирани случаи. Няма да изнасилят жена ти, няма да разкъсат децата ти, няма да те накрат да гледаш всичко това преди да ти резнат кухата зелка. Гаранция!!!
32
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 37Пацифизъм е равно на пасивизъм. Ако не буташ другите те бутат и те набутват там, където не искаш да бъдеш. Такава е механиката на живота, винаги е била такава и винаги ще бъде такава, другото е за зрителската аудитория на телетъбис.Насилието не винаги поражда насилие, насилието може да го предотврати. Клин клин избива. Да убиеш животно е насилие, да отсечеш дърво е насилие, но ако го правиш за да подслониш и нахраниш семейството си, това не поражда насилие.
31
5
 
2
 
! Отговори
До 37 преди 7 години
Насилието винаги поражда насилие, ако не разбираш този елементарен закон и си мислиш, че не си овца защото можеш да насилваш значи мозъка ти е колкото на един козел, който без да мисли, върви да се блъска. Разликата между козел и овца не е голяма.