Путин: Разпадът на СССР можеше да се избегне

Президентът пожела Володин да оглави Думата
23 сеп 2016 22:30, Александър Попов
247
Путин: Разпадът на СССР можеше да се избегне
Снимка: Reuters

Разпадът на СССР е могло да бъде избегнат. Това мнение изрази президентът Владимир Путин по време на среща с лидерите на политическите партии в Кремъл.

"Вие знаете какво ми е отношението към Съветския съюз. Това можеше и да не се случва. Можеше да се проведат промените, включително и демократичните, и без това", каза Путин.

Президентът напомни, че страната е била ръководена от комунистическа партия, а не "някаква друга, която е прокарвала идеите на национализма или други разрушителни идеи, пагубни за самата държава".

Владимир Путин предложи на депутатите от новата Държавна дума да подкрепят кандидатурата на Вячеслав Володин, първи зам.-ръководител на кремълската администрация, за председател на долната парламентарна камара, предаде ТАСС.

На срещата с лидерите на партиите, които ще бъдат представени в Думата след изборите от 18 септември, Путин припомни, че е номинирал председателя на предишния парламент Сергей Наришкин за ръководител на руската Служба за външно разузнаване, което поставя "въпроса за нов председател на Държавната дума".

Президентът отбеляза, че отправя "молбата" си към депутатите да подкрепят кандидатурата на Володин съвместно с премиера и лидер на партията с мнозинство в Думата "Единна Русия" Дмитрий Медведев.

"Вячеслав Володин знае какво означава да работиш в парламента, самият той е бил доста време депутат, а и в президентската администрация поддържаше пряк контакт с депутатския корпус, с лидерите на групи, с партиите, това бе част от професионалните му задължения. Надявам се, че всичко това ще му помогне да организира дейността си и в долната парламентарна камара, естествено ако депутатите вземат съответното решение", заключи руският държавен глава.

Мнозина виждаха у Володин основния архитект на кремълската вътрешна политика от последните пет години, свързвайки го по-специално със законите, въвели строга отговорност за участие в неразрешени протести, и с новите ограничения, наложени на неправителствените организации. При все че до голяма степен оставаше в сянка, Володин е смятан за един от най-влиятелните държавници в Русия, отбелязва Асошиейтед прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още по темата: Владимир Путин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия вече втора година отбелязва положителен прираст и увеличава населението си. Просперираща евроатлантичека България има най-висока смъртност, най-бързо изчезваща нация - намалява с 60 хил годишно. Евроатлантическа България е страна от страрци.
143
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 167По официални данни на ООН русофилите живеят с 5 години по малко от българите защото страдат от мъка по Русия и живеят в непоносимите уславия на евроГейския съюз!
142
3
 
3
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
До Анонимен......и от къде идват данните на ООН. От статистиките на съответните държави.
141
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Приднестровието изготви законопроект за присъединяване към Русия.
140
2
 
7
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
Разпада на СССР беше заложен още в 1917-1921г. След преврата в Петроград, Финландия, Естония, Латвия, Литва, Украйна, Грузия, Република ''Донское войско'' и др. обявиха независимост от Руската империя. За да събере обратно сепаратистите, Ленин беше принуден да създаде модел. В този модел се даваха национални права на някой народи в т.н. ''съветски республики''. Въпрос на време беше, в последствие тези республики да станат самостоятелни държави.
139
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Населението на ЕС е 510 млн. към първи януари 2016 г., спрямо 508 млн. година по-рано, съобщи Евростат. Нарастването обаче се дължи изцяло на имиграцията, докато ЕС отбелязва отрицателен естествен прираст за първи път в историята си.
138
7
 
11
 
! Отговори
Ха- ха- ха преди 7 години
За какво жали Жужи? Та СССР никога не си е тръгвал от Русия. И преди и сега Империята на злото има един и същ адрес - Кр рмъл, а Путин управлява по-дълго и от Брежнев!
137
6
 
2
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
До АнонименКакъв е проблема в Куба и С. Корея продължителността на живота да я ''изчислят'' колкото трябва да бъде. Разбира се че Куба винаги ще е преди САЩ.
136
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен...............2016 Русия е 5та световна икономика и безспорен военен хегемон с когото целият свят...Това и в Русия да го кажеш ще ти се изсмеят и ще ти кажат да отидеш на психиатър. Подобна пропаганда може да върви единствено край бреговете на Копринка, където пияни русофили палят флагове на ЕС и НАТО.
135
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русофили, посочете кое от първите два куплета от химна на СССР е вярно. Ето заради тази лъжа се разпадна Съюза.Союз нерушимый республик свободныхСплотила навеки Великая Русь.Да здравствует созданный волей народовЕдиный, могучий Советский Союз!Славься, Отечество наше свободное,Дружбы народов наджный оплот! И лоша поличба е, че новия химн на Русия е със старата мелодия, но с друг текст, макар чу има и лъжи от старияСлавься, Отечество наше свободное,Братских народов союз вековой,
134
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
1999 СССР рухва, Русия е фалирала икономиката съсипана, мафията е навсякъде. ЦРУ и Islamic International Brigade начело със саудитеца Емир Кхатаб започват военна операция в Чечня за създаване на Кавказки Емират. Елцин избутва за президент младия Путин - да се оправя както може.2016 Русия е 5та световна икономика и безспорен военен хегемон с когото целият свят се съобразява. 2014 към Русия се присъединява и Крим.
133
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ФронтоЕДИНСТВЕНАТА неоспоеима мярка как си/живял е к о л к о си живял! В Русия ср.продължителност на живот 59години, в Европа_84В дълбока заблуда си. Продължителността на жувота в Куба е по висока от тази в САЩ и Дания. Продължителността на живота зависи от расата и гените. Японците живеят дълго дори и да живеят в Сомалия.
132
2
 
0
 
! Отговори
Фронто преди 7 години
Към 151/Можеше _ Позволявам си да ти препоръчам доклада на г_н Уимбуш от конференцията тук - "От какво се дразни Русия". Има го днес във _ факти.бг_. Желя ти приятен ден
131
3
 
7
 
! Отговори
Петър преди 7 години
Можеше, но слава богу се разпадна. За съжаление, цивилизованите държави отново подцениха варварска русия и не я сринаха със земята, когато имаха възможност да го направят в началото на 90-те. Хубавото е, че русия пак върви по същия път и след като си отиде офицера от КГБ пак ще се върнат там, къдто бяха преди 25 години.
130
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разпада на СССР все още не е завършил. Когато Русия изгуби Кавказ и други територии тогава може да се говори за разпадане на Съюза. А джуджето изпитва фантомни болки от загубените територии. въпреки, че повечето бивши републики изобщо не могат да дишат Русия.
129
3
 
6
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Тукашните червени клоуни ни убеждават ,че така наречения разпад всъщност е консолидация.Истината е че алчността просто им е в повече.
128
4
 
6
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
До: номер 153Ама то Русия и визи ли искала за българи? Хи-хи-хи, ама верно ли? Кой луд ще иска да ходи там? Ти ходил ли си там с руска виза та знаеш?Все едно да искам да посетя Северна Корея, ама много искам!Да бе, нема такъв виц!Ако ще ходя в Азия предпочитам освен Южна Корея и Япония да посетя Китай и Виетнам.Но Русия? Не, благодаря!
127
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен.................А за американците има ли визи или влизат свободно в България?.....Виж колко струват руските визи за българи, за колко време се издават и виж колко струват българските визи за руснаци и къде и за колко време се издават пък тогава *** !
126
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Виждатели как се ислямизира южна Бьлгария с какви ужасяващи темпове се строят джамии учат корани ходят забулени и тн и тн ??????????? Скоро ще бягате сами в Русия хайвани с хайвани ама толкова ви е акьла
125
4
 
6
 
! Отговори
Можеше..... преди 7 години
Дайте свобода на всички поробени от вас народи. И си стройте ***, както ви е удобно.Преизбирайте си най-ниския и подъл политик, живейте си в землянки, гордейте се, че сте спечелили войната с финландия, при десетократно превъзходство в жива сила и със десетократно по-вече жертви, гордейте се, че сте на първо място в света по консумация на алкохол и твърди наркотици... Абе каквото искате правете, но оставете останалите народи сами да си решават съдбата. А вие си градете СССР 2, 2, ..5 и.т.н.